Eylemsiz Öngörüye Eyvallah Demeden!...
Konyaspor’da transfer sessizliği devam ederken, Pierre Dwomoh dışında belirlenen bölgelere arayış sürüyor. Tabiiki görüşülen isimler var, ancak bir taraftan transfer maliyeti, diğer taraftan yabancı kuralı özellikle Anadolu takımlarını olumsuz etkilediği için, Atiker ve yönetimi, ince eleyip sık dokumakta kararlı ve son derece doğru olanı yapıyor. İç transferlerde durum bekleme sürecinde. Bilindiği üzere Adil’in talipleri olsada gelen talepler Konyaspor’un beklentilerinin altında, Nagalo konusunda kulübüyle temaslar sürüyor, Berkan, Avrupa’dan yada büyüklerden gelebilecek olası teklifleri beklerken Konyaspor’uda bekletiyor. İşte bu doğrultuda önümüzdeki sezon için hedefli ve iyi bir kadro kurmak için bu tip belirsizliklerin çözülmesi, Konya havalimanına uçakların inip kalktıkları bir hareketlilik anlamına geliyor. Belirttiğim gibi görüşülen isimler varmı ? var. Sayın başkan Ömer Atiker, “iki kişinin bildiği sır, sır değildir” mantığıyla çok gizli bir şekilde yaptığı görüşmeler olduğunu tahmin ediyorum. Bu transferler konusunda birilerinin geri planda bir rolü olduğunu duyuyorum, inşallah yanlış duyuyorumdur. Ancak gövdesini taşın altına koyan Ömer Atiker, sağlam karakteri sayesinde bunlara izin vermeyecektir. Bir japon atasözü vardır. Derki “ Akıllı şahin pençelerini gizler” İster o tarafa ister bu tarafa çekin ama reel olan bu.
TRANSFER DEDİKODULARI…
Bu günlerde yazılı ve görsel medyada olsun, sosyal medya olsun birçok transfer dedikoduları dolaşacaktır. Ancak imza olmadan yada yönetim açıklama yapmadan hiç biri reel değildir. Bu günlerde Japoncaya merak sardığım için bu konuda size yine japon atasözü ile örnek vereceğim. Bu japon atasözü Derki “Eylemsiz öngörü hayal görmek, Öngörüsüz eylem, kâbus görmektir.” Eylem olmadan ve kulaktan kulağa yayılan dedikoduları ciddiye alarak öngörü yürütmek, hayal den ibarettir. Yani imza atılmadan herşeye hayal gözüyle bakmalı. Slovenya kampı öncesi ve sonrası takıma mutlaka yeni yüzler yeni oyuncular gelecektir. Onun için bekleyip göreceğiz.
KOMBİNELER KONUSU…
İşin açıkçası kombineler konusunda biraz tedirginim. Nedenmi ? bir çok taraftar kapalı tutulan tribün ve bloklar konusunda, ayrıca kombine fiyatları konusunda şikâyetçiler. Çarşıda pazarda caddede sokakta kiminle görüştüysem bu sene kombine almayacağım, kapalı tutulan bloklar kimlere peşkeş çekilecek gibi söylemleri sitemleri bana aktarıyorlar. Elçiye zeval olmaz diyerek bende sayın yönetim kuruluna iletmek durumundayım. Sitemlerin birçoğunda ise o kadar para verip kombine alıyorsak ZTK maçlarına neden ücret ödüyoruz gibi sitemler var. Bu konuda haklılık payıda var doğrusu.
Transferler netleşip kadro oluşunca sezon hazırlık maçlarıyla birlikte sezon açılışına kadar Başkan ve yönetimin çok yoğun olduğunu biliyorum. Birşeyler değişirmi bilemem ama şu bir gerçekki önümüzdeki sezon daha güzel bir Konyaspor izleyeceğiz. Eylemsiz öngörüye eyvallah demeden.
Bekleyip görelim.
Kalın sağlıcakla.