DOLAR : 47,376₺
EURO : 53,825₺
STERLİN : 63,228₺
GRAM : 6.171₺
ÇEYREK : 10.178₺
CUMHURİYET : 40.105₺
GREMSE : 100.016₺
Güncel

Konya’ya yeni şehir hastanesi geliyor

Eklenme: 26.07.2026 - 12:00 Güncelleme: 26.07.2026 - 12:07

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu’nun Konya’da yeni bir şehir hastanesine yönelik proje çalışmalarının sürdüğünü açıklamasının ardından, yatırımla ilgili detaylar da netleşmeye başladı.

Konya’ya yeni şehir hastanesi geliyor
Reklam alanı

Konya’nın ikinci şehir hastanesinin Meram ilçesindeki Dutlukır bölgesinde inşa edilmesi planlanıyor. Meram Dutlu Millet Bahçesi’nin karşısında yer alacak sağlık tesisi, 1000 yatak kapasitesiyle hizmet verecek.

BÖLGESEL HASTANE OLARAK HİZMET VERECEK
Antalya Yolu güzergâhında bulunacak yeni şehir hastanesinin yalnızca Konya’ya değil, çevre il ve ilçelerden gelecek hastalara da hizmet sunması hedefleniyor. Konumu dolayısıyla bölgesel bir sağlık merkezi niteliği taşıması beklenen hastanenin, kentin mevcut sağlık altyapısındaki yoğunluğun azaltılmasına önemli katkı sağlaması öngörülüyor.

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Türkiye genelinde planlama aşamasında bulunan şehir hastaneleri hakkında yaptığı açıklamada Tokat, Muğla, Konya, Hatay ve İzmir’de proje çalışmalarının devam ettiğini belirtmişti.
500 ÜNİTELİ AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI HASTANESİ
Konya’da ikinci şehir hastanesinin yanı sıra önemli bir sağlık yatırımı daha hayata geçirilecek. Meram ilçesi Ateşbaz-ı Veli Mahallesi’nde boşaltılan askeri alana, 500 üniteli Ağız ve Diş Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi yapılması planlanıyor.

Yeni hastanenin ağız ve diş sağlığı alanında eğitim, araştırma, teşhis ve tedavi hizmetlerini aynı çatı altında sunması bekleniyor.

Dutlukır bölgesine yapılacak 1000 yataklı şehir hastanesi ile 500 üniteli Ağız ve Diş Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin tamamlanmasıyla birlikte Konya’nın sağlık hizmeti kapasitesinin önemli ölçüde artması ve kentin bölgesel sağlık merkezi konumunun daha da güçlenmesi hedefleniyor. (Büşra Üstündağ)

Reklam alanı

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Kanala Katıl

Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te KONHABER'e abone olun.

Abone Ol
Yasal Uyarı: Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.'ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

⚡ BU HABERE EMOJİYLE TEPKİ VER!

👏 2
❤️ 2
😊 0
😡 1
👎 0
😂 0
😢 0
😲 0
Toplam 5 tepki

Yorum Yap