Son Dakika Haberler

Oktay Sınığ

Oktay Sınığ

​TORKU KONYASPOR NE YAPTI?

14 Thursday 2015
ANADOLU TAKIMLARI VE TORKU KONYASPOR
 
Böyle çekişmeli ve heyecanlı son üç haftanın yıllardır yaşanmadığı Spor Toto Süper Lig, puan cetvelinin her hafta değiştiği Süleyman Seba sezonunda artık final haftalarını yaşıyor. Kimileri dördüncü yıldızın peşinde koşarken, kimileri bu yıldızı taktırmamanın, bazıları ise bu seneyi kurtaralım’ın çabası içerisindeyken, bazılarıda Avrupa heyecanını yaşamanın hesaplarını yapıyorlar. 
 
Üç büyükler diye adlandırılan İstanbul hegemonyası dışındaki Anadolu takımları istikrarsız bir sezon geçirirken, geçtiğimiz sezon iddialı konumdaki Ç Rizespor, Kasımpaşa, Eskişehir, Karabük, Sivas gibi takımlar düşme hattının hemen üzerinde yer aldılar. 
 
Torku Konyaspor ise yeni stadın verdiği heyecan ile daha sezon başlamandan kombine satışlarını bitirdi ve passoligde Anadolu takımlarının lideri oldu.
 
Sezon başında Mesut Bakkal ile yeni stadın verdiği heyecan ve yüksek beklentiyle başladığı sezonun ilk 7 haftasında 1 galibiyet, 3 beraberlik ve 3 mağlubiyetle 6 puan toplayarak beklentilerin altında kaldı ve Bakkal ile yollarını ayırarak takımı Aykut Kocaman’a teslim etti.
 
Kocaman’la yeşil beyazlılar, Torku Arena’da çıktığı ilk maçta Kardemir Karabükspor’u 1 – 0 mağlup etti.
 
Sonraki dört hafta’da 7 puan daha toplayan Torku Konyaspor, Aykut hoca ile çıktığı 5 haftalık periyodda 10 puan toplayarak 8. Sıraya yerleşti.
 
Bu yükselişini sürdürmek isteyen T.Konyaspor, evinde Galatasaray’ı konuk etti ancak hiç beklenmedik bir skorla karşılaştı. Galatasaray 0 – 5 lik skorla İstanbul’a dönerken rakibin güçlü olduğu ve umulmadık bir kaza olduğu düşünüldü. Buna rağmen ortalama 15 binlerde olan T.Konyaspor taraftarı bu ortalamanın altına hiç inmeyerek bütün Türkiye’nin gündeminde övgüyle bahsedildi.
 
Çeşitli organizasyonlar, düzenleyerek spor gündeminde gururla bahsedilen Torku Konyaspor taraftarı bir sonraki hafta Ankara’da gençlerbirliği karşısında’da Galatasaray tarifesini görünce yıkıldı. Ardından Beşiktaş’a mağlup olan yeşil beyazlılar, Rize deplasmanından kopardığı 1 puanla 12. sırada yer aldı.
 
Küme düşme hattının sadece üç puan üstünde olan T.Konyaspor sezonun ilk yarısının son maçında Bursa’yı konuk etti ve renkdaşınada mağlup olarak devre arasına 14. Sırada girdi. T.Konyaspor puan kaybediyordu ancak küme düşme hattının hemen üstünde üç puan farkla yer almasının sebebi, rakiplerininde puan kaybı yaşamasıydı. 
 
İKİNCİ YARIDA TORKU KONYASPOR
 
Devre arası kampını iyi değerlendiren yeşil beyazlılar, İkinci yarıya Eskişehir ve deplasmanda Balıkesir galibiyetleri ile başladı. Sivas mağlubiyetinin ardından toparlanan T.Konyaspor 7 haftalık yenilmezlik serisi yakaladı ve 38 puanla 8. Sıraya yerleşti. Bu seri artık ligde düşme tehlikesini ortadan kaldıran bir seri oldu. Aykut Kocaman, bazı maçlarda eleştirilsede 31. Hafta’da Gençlerbirliğini mağlup ederek 41 puanla 8. Sıradaki yerini korudu. Evinde oynadığı ve kaybettiği Sivasspor ile Bursaspor maçları muhtemel bir Avrupa hedefinden uzaklaşmasına neden olan yeşil beyazlılar, artık rahat bir konumda son üç maça odaklandı. 
 
TÜRKİYE KUPASI YİNE ÖNEMSENMEDİ.
 
Avrupa’ya giden en kısa yol olan Ziraat Türkiye Kupası’nı yine önemsemeyen Torku Konyaspor, grup maçlarında topladığı 7 puan’la ve averajla ikinci sırada yer alarak son 16 ya kaldı. Grup maçlarının ilkinde, Torku Arena’daki ilk mağlubiyetini Giresunspor’dan alan yeşil beyazlılar, çeyrek finale çıkabilmek için eşleştiği Galatasaray karşısında 4 – 1 mağlup olarak , kupaya veda etti. Takım kadrosu ve kalitesi itibariyle Galatasaray karşısında başa baş mücadele edebilecek bir yapıya sahip olan Torku Konyaspor, ne yazık’ki önemsemediği Türkiye Kupası’nda lider olabileceği grup’ta cizrespor ile aynı puan ve averaj’la ikinci sırada yer aldı. Her galibiyetin para anlamına geldiği Türkiye Kupası macerası sona erdi. 
 
ÖNÜMÜZDEKİ SEZON TORKU KONYASPOR
 
Torku Konyaspor, önümüzdeki sezondan itibaren, yapısıyla çok güçlü, stadı ve taraftarıyla en zor deplasman olan bir takım olmalı. Türkiye Kupasında ise geçtiğimiz sezon Eskişehir’in Konya’da Galatasaray karşısında yapamadığını yapabilecek bir takım olmalı. Buda hiç vakit kaybetmeden, ve bu güne kadar yaptığı transfer hatalarını yapmadan, birlik beraberliğini koruyarak gerçekleştirilebilir. 
 
En önemlisi ise önümüzdeki sezon Torku Konyaspor’un hedefi ilk on değil ilk beş olmalı ve bunu açık açık kulüp yöneticileri taraftara, medya aracılığı ile belirtmeli. 
 
Konumuz Torku Konyaspor ama bir not olarak şunu da belirtmeliyim ki, iki sezon öncesine kadar PTT.1. lig’in kapısından dönen, son final maçlarında fırsatı kaçıran şimdiki adıyla Anadolu Selçukluspor iki sezondur yürekleri ağızlara getiriyor, bunun bir çözümü muhakkak vardır ve bu sorun herkes tarafından bilinmektedir. Torku Konyaspor basket ise play – off  hedefini tutturmalı ve hedef büyültmeli. 
Kalın sağlıcakla.
 

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • ADNAN SARIKAVAKLI

    Artık önümüzdeki sezon iy transferler yapıp,Avrupayı hedeflemeleri gerekir.Konya şehir ve stad olarak buna hazır.

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English