Son Dakika Haberler

Oktay Sınığ

Oktay Sınığ

​TFF ve MHK neyin peşinde?

25 Tuesday 2014

Spor Toto Süper Lig'de son 8 haftaya girilirken, üst sıraların Avrupa mücadelesi tüm hızıyla sürüyor. Düşmemek için yarışan takımların mücadelesi ise iyice kızıştı. Öyle bir puan sıralaması var ki, iki maç üst üste alan takımlar, kendilerini Avrupa yarışının içinde bulurken, aynı takımlar iki maç üst üste kaybettiği zaman düşme korkusunu yaşıyorlar. Bakıyoruz puan durumunda şu anda, 12. sırada bulunan Bursaspor, iki maç kazandığı takdirde kendisini 4. sırada yani Avrupa'da buluveriyor. Tabiiki diğer takımların puan kaybı yaşaması durumunda. Ancak bakıyoruz aynı takım üç maç kaybettiği takdirde 12. sıradan düşme potasının tam ortasına kadar geliyor. yani 17. sıraya kadar geriliyor. Bu yüzden tüm takımların artık sonlara yaklaşıldığı dönemde dikkat etmesi gerekiyor.

Dikkat etmesi gereken sadece takımlar değil. Ülkemizde futbolun gelişmesi için, ivme kazanması için, mücadele edecek olan sadece futbol kulüpleri olmamalı. T.F.F. dan M.H.K. ye kadar herkes dikkatli olmalı ve  ülkemizin dünyada söz sahibi olabilmesi için bazı kurumlar ve kişiler aldıkları eğitimin dışına çıkmamalılar. Sözün özü art niyetli olmamalılar. Evet hakemlerden ve MHK'den bahsediyorum. Bir şehrin iki takımı son iki sırayı paylaşıyorsa ve bu takımlar, oyun anlamında ilk yarı, hatta ikinci yarının başlarına kadar bulunduğu yeri hak ediyorsa, birilerinin, bu takımlardan birini kurtaralım dercesine gösterdiği gayreti ve art niyeti futbol camiasındaki herkes görüyor. Başka bir takıma yine hakemlerin, ne hikmetse son haftalarda o takım lehine bir şekilde penaltı yaratıp o takımın puan kazanması için, futbolun ciddiyetinden uzaklaşıyorsa söylenecek tek şey, bu ülkemizin futbolda, bırakın söz sahibi olmayı, gülünç duruma bile düşebileceği bir gerçek.

İşin bu ciddiyetini bir kenarda tutarak bazı örnekler vermek istiyorum. Daha doğrusu konuyu hakem hatalarına değil hakemlerin niyetinin ne olduğuna getirmek istiyorum. Sezonun büyük bir bölümünü son sıralarda geçiren takımlar ne oldu da küme düşme hattına yakın takımlarla arasındaki puan farkı üç beş haftada kapanıverdi. 19. haftadan itibaren neler oldu da, hakemler bu takımların küme düşmemesi için özel çaba sarfetmeye başladı anlam veremiyorum.

Örneğin,

Gaziantepspor 19. haftadan bu yana 10 puan toplamış 11. Sıradan 10. Sıraya yükselmiş ve son 7 haftada 1  kez penaltı atışı kullanmış.

Gençlerbirliği de 19. Hafta sonunda 24 puanla 12. Sırada bulunurken bu hafta 34 puanla 11. Sırada ve 3 penaltı kullanmış. Yarım sezon boyunca hiç penaltı kullanmayan Gençlerbirliği son 7 haftada 3 penaltı atışı kullandı.
M.P.Antalyaspor 19. Haftada 21 puanla 14. sıradayken şimdi 27 puanla yine 14. Sırada. Kullandığı penaltı atışı 1

S.B.Elazığspor: 18 hafta boyunca 3 penaltı kullanan ekip, son 7 haftadır  5 kez penaltı atışı kullandı.

Ç.Rizespor son 7 haftada 10 puan toplayarak 15. sıradaki yerini korumayı başardı, ancak üstündeki takımlarla arasındaki puan farkı kapanmış olsa da Karadeniz ekibi yarım sezon boyunca sadece 2 kez penaltı atışı kullanırken, son 7 haftada 4 kez penaltı atışı kullandı.

K.Erciyesspor sezon başından itibaren 18 hafta boyunca 2 kez penaltı kullandı. Ancak ne hikmetse 19. Haftadan bu yana 14 puan toplamış. 12 puanla son sırada bulunurken, şimdi 26 puanla bir sıra yükselmiş ve üst sıralarla arasındaki puan farkını kapatmış. Son 7 haftada kullandığı penaltı atışı ise 3

Kayserispor ligin dibindeki yerinden bir türlü kurtulamadı ancak, 19. Haftada 13 puanı bulunurken şimdi 22 puanla son sırada olmasına rağmen 1 kez de penaltı kullanmış.

İşin garip tarafı ise sezon boyunca yani bu haftaya kadar T.Konyaspor lehine hakemler tarafından 1 kez penaltı noktası gösterildi. Dolayısıyle T.Konyaspor'un, bariz verilmeyen penaltılar sonucunda muhtemel puan kayıpları nedeniyle önü kesildi. 

Şimdi TFF ve MHK ye sormak istiyorum. Eğer art niyet yoksa Torku Konyaspor 19. Haftadan bu yana sadece 8 puan toplarken neden bir çok maçında bariz penaltı pozisyonlarını hakemler es geçmiştir. Bu kurumlar Torku Konyaspor'un son 7 haftadaki maçlarının kasetlerini izleyip hakemlerin adaletsiz bir yönetim gösterdiğini neden izah edemiyorlar.

T.Konyasporun, 20. Hafta deplasmanda Kasımpaşa'yı yendiği maçta, 21. Hafta Elazığspor karşısında, 22. Haftada Gençlerbirliği karşısında, 24. Hafta K.Erciyesspor karşısında ve 25. Hafta Gaziantepspor karşısında net penaltıları verilmiyorsa ve bu penaltılar sonucu T.Konyaspor'un küme düşme sınırındaki rakibiyle 7 olan puan farkı 4'e düşüyorsa G.Antep ve Gençlerbirliği sondan üçüncü takımla arasındaki puan farkını aldığı penaltılar sonucunda 7 puanda tutuyorsa ve yine penaltılar sonucu Elazığ, Antalya, Rize gibi takımların kazanmasına rağmen son sıralarda bulunuyorsa, Torku Konyaspor'da bu takımların arasına çekiliyorsa, ben bunu art niyet olarak yorumlarım ve düşünürüm. TFF ve MHK'nin yönlendirdiği kişiler eğer bu takım lehine bariz penaltı veremiyorsa ( bakın veremiyorsa diyorum ) birilerinin güdümünde olduğunu, eğer vermiyorsa kendi duygusallığı için art niyet taşıdığını belirtmekte yarar var.

Adaletli yönetim göstermeyi bir türlü başaramayan hakemlerimiz maalesef sadece T.Konyaspor için değil birkaç takımın daha canını yakmak için uğraş vermekteler. Artık ülkemizde futbol anlayışı maalesef cebinde kartı ağzında düdüğü olan kişilerin insiyatifindedir ve bağlı olduğu kurumlar ise ciddiyetini yitirmiştir. Hangi takımın şampiyon olacağına veya Avrupa'ya gideceğine, hangi takımların küme düşeceğine hakemler karar veriyor ve bu hakemlerin bağlı olduğu kurumlarda buna göz yumuyorsa ülkemizin futbolu dünyada hiçbir yere gelemez. Hem TFF hem MHK hem kulüplerimiz ve hem de Milli takımımız maalesef dünyada artık saygınlığını kaybetme noktasındadır.  

Kalın sağlıcakla.

 

 

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • ezel yurtsever

    Bursaspor'lu Vederson'un pesindeler. :))

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
  • Levent Akdağ

    Yazıda önemli nokatalara değinmişsiniz bu konular konyasporun canını çok yaktı.Yazının tamamına katılıyorum altına imzamı atarım.Konyaspor konusundaki hassasiyetinizden dolayı teşekkür ederim size.

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English