Son Dakika Haberler

Ömer Lütfi Ersöz

Ömer Lütfi Ersöz

​Tesettür (başörtüsü, türban, çarşaf) ve Ayasofya’nın cami olarak açılması

03 Ocak 2021
Toplumumuzdaki bazı kendini bilmez, Milletimizin değerlerinden yoksun bazı zavallılar İslam’a düşmanlıklarını dini değerlere sahip olanlar üzerinden yürütmektedirler. Milletimizin ortak paydası olan İslam’ın emirlerini yapıp ve yasaklarından uzak duran, kutsal değerlerimizi savunup koruyan Müslümanlara düşmanlık eden hainler dün olduğu gibi bugünde olmaktadır. Bu anlamda tesettür’e düşmanlık, İslam’a düşmanlıktır. İslam, tesettürü emretmektedir. Her coğrafi bölgeye, sıcak, soğuk olma durumuna göre farklılık göstermesi çok normaldir.

İslam’ın tesettür emrinin özü şudur; İnanan bir Müslüman hanımefendi fitne dönemleri hariç olmak üzere el ve yüzü dışındaki bütün vücudunun hatlarını belli etmeyecek, şeffaf olmayan giysilerle örtmek zorundadır. İnanan Müslüman Hanım Efendi ister çarşaf giyer, ister pardösü, ister şalvar, ister başörtüsü, ister türban giyer. Bunların hepsi mümkündür. Aslında hak ve batıl mücadelesi ilk insanla başlamış, kıyamete kadar da sürecektir. Zaman zaman İslam düşmanlarının doğrudan olmasa da dolaylı olarak İslam’a saldırabilmenin yolunun tesettür’e saldırmaktan geçtiğini maalesef görmekteyiz.

Yazık...Çok Yazık...

İslam’ın emri tesettür’e (başörtüsü, türban, çarşaf v.b.) düşmanlık edip Müslüman mahallesinde salyangoz satmaya kalkan halktan kopuk halkçı Fikri Sağlar ’ı ve Ayasofya’nın Cami olarak açılmasını hazmedemeyen adeta Yunanistan’ın, Bizans’ın sözcülüğünü yapan Sözcü Gazetesini, haberi yapan riyakarları, sahtekarları lanetliyorum ve şiddetle kınıyorum. Müslümanlardan özür dileyiniz. Aksi halde hukuki sonuçları itibariyle kısmen de olsa dünyada ve gerçek manada da ebedi olarak mahkeme-i Kübra da İslam’a, değerlerimize olan düşmanlıklarınızın bedelini mutlaka elem verici bir azapla ödeyeceksiniz. Ayasofya’nın müzeden aslına döndürülüp Cami olarak açılması 2020 yılının en önemli olayıdır ve Müslümanlar için adeta taçlı yıldızıdır.

Ayasofya’nın müzeden Camiye çevrilmesi sonrasındaki tepkiler Yunanistan’dan ve haçlıların içimize yerleştirmiş olduğu Lawrence’lerinden gelmiş ve halende maalesef gelmeye devam etmektedir. Kim ki, Ayasofya’nın Cami olarak açılmasına karşı çıkıp eleştiriyorsa açıkça ihanetin içindedir. Aslında yıllardır haçlılarla savaşmaktayız. Hilal ile haç savaşmaktadır. Ayasofya’nın cami olarak açılmasını isteyen Müslümanlar Anadolu irfanı ile bu coğrafyayı vatan yapmıştır. İslâm’ın asırlardır bayraktarlığını yapmış olan Anadolu insanlarına karşı içimizdeki ve dışımızdaki Bizans’ın çocukları hep karşı çıkmışlardır. Rabbimizin yardımı ile dün olduğu gibi bugün de fikrimizle, hukuki mücadelemizle, gerektiğinde savaşarak bütün haçlı zihniyetlerini yenecek güçte, cesaretteyiz. Yüreği yeten varsa gelsin… Hodri meydan…

Ayasofya yeniden ibadete açıldı, Sözcü Gazetesinin kini dışa yansıdı.
Âyet-i Kerimelerde: “Ey Peygamber! Hanımlarına, kızlarına ve Müminlerin kadınlarına (bir ihtiyaç için dışarı çıktıkları zaman) dış örtülerini üstlerine almalarını söyle. Onların tanınması ve incitilmemesi için en elverişli olan budur. Allah bağışlayandır, esirgeyendir.” (Ahzab Sûresi âyet: 59)

“Mümin kadınlara da söyle: Gözlerini (harama bakmaktan) korusunlar; namus ve iffetlerini esirgesinler. Görünen kısımları müstesna olmak üzere, ziynetlerini teşhir etmesinler. Başörtülerini, yakalarının üzerine (kadar) örtsünler. Kocaları, babaları, kocalarının babaları, kendi oğulları, kocalarının oğulları, erkek kardeşleri, erkek kardeşlerinin oğulları, kız kardeşlerinin oğulları, kendi kadınları (Mü’min kadınlar), ellerinin altında bulunanlar (köleleri), erkeklerden, ailenin kadınına şehvet duymayan hizmetçi vb. tâbi kimseler yahut henüz kadınların gizli kadınlık hususiyetlerinin farkında olmayan çocuklardan başkasına ziynetlerini göstermesinler. Gizlemekte oldukları ziynetleri anlaşılsın diye ayaklarını yere vurmasınlar (Dikkatleri üzerine çekecek tarzda yürümesinler). Ey Mü’minler! Hep birden Allah'a tövbe ediniz ki kurtuluşa eresiniz.” (Nur Sûresi ayet:31) buyrulmuştur.

En kuvvetli olan görüşe göre ayetteki ‘zînet’ tabiri, kadının vücudunu ifade eder ki, buna göre yasaklanan, süs eşyalarının teşhiri değil, vücudun teşhiridir. Bu yasaklamadan istisna edilen ‘görünen kısım’ ise, kadının yüzü, elleri ve -bir görüşe göre- ayaklarıdır. Rol model Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.s) de tesettürün uygulamasını hem eşlerine, hem de Mü’mine hanımefendilere öğretmiş, asırlardır da uygulana gelmiştir.

Âyet-i Kerimede :“Ey iman edenler! Allah için hakkı ayakta tutan, adaletle şahitlik eden kimseler olun. Bir topluluğa duyduğunuz kin, sizi âdil davranmamaya itmesin. Adaletli olun; bu, Allah korkusuna daha çok yakışan (bir davranış) tır. Allah'a isyandan sakının. Allah yaptıklarınızı hakkıyla bilmektedir.” (Maide Sûresi âyet:8)

Ey İslam’ı bilmeyen cahillik eden Fikri Sağlar! İslam’a göre; abdest ve namaz, dinin direği, ferdin dinî hayatının temelidir. Ancak Adalet ise, sosyal hayatın en önemli denge unsuru ve teminatıdır. Kur’an nizamı, insanı daima bir bütün olarak ele almış, irşad ışığını ferdî yön kadar ictimaî yöne tutmuştur. Onun içindir ki hiç korkmayın… Sizi ister türbanlı, isterse sakallı bir savcı, hâkime, hâkim yargılasın size hak ettiğinizi vereceklerinden emin olun hiç kuşku duymayın. Kanaatimce, esasen hiçbir değeri olmayanların yargılamasından korkun.

Bundan sonra hiçbir kimsenin İslam’ın emirlerine, sembollerine düşmanlık etmemesini gönülden diliyorum. Tesettüre, Ayasofya ya saldırıp da özür dilemeyip düşmanlıklarında devam edenleri lanetliyorum ve şiddetle kınıyorum. Her kes inancını yaşamakta hür ve serbesttir. Müslümanlar başkalarının kutsalına saygı duyarken, inandığımız İslam’ın hükümlerine saygı duyulmasını istememiz en tabii hakkımızdır.

Sıhhat ve âfiyetler dilerim.

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • Necmeddin ERADAM

    Dön,dolaş ; Başörtüsü, malzeme aynı,istismar konusu; Türkiye Anayasası ve Kanunlarında hiç bir zaman Başörtüsü-Tesettür yasağı olmadı..yazar da bilir...Zamanında bir Bakan emri ile başlamış,1989'da ÖZAL Cumhurbaşkanı oldu, Başörtüsü sorunu kısmen başladı, ÖZAL'ın Başbakanı Mesut YILMAZ ise Ramazanda alenen yemek yerdi☆28 Şubat Başbakanı olunca Sağcı-Muhafazakar Mesut YILMAZ Başörtülülere YARASA gibiler dedi☆Anayasa ve Kanunlarda Yasak bulamayan Milli Güvenlik Kurulu ; Hükümete, Öğrencilerin Türban takmaması TAVSİYESİ'ni verdi,Erbakan uygulamayınca☆30 Haziran 1997'de ANAP Genel Başkanı Mesut YILMAZ Başbakanlığa talip oldu,ilk sözü şu ; "28 Şubat tavsiyelerini Siyasi hayatıma mal olsa bile kesin uygulayacağım" dedi, ANAP Sağcı-Muhafazakar hatta Cemaat ve Tarikatların oyunu almaya devam etti, ANAP,1999 Genel Seçiminde %12 Oy aldı☆1999 Seçiminden sonra B.Ecevit Başbakan oldu,TBMM'de Merve Kavakçıya Başörtülü giremezsin dedi,Fakat,Başörtüsünü yasaklayan ne bir Anayasa maddesi ne bir Kanun gösteremedi☆28 Şubat sürecinde Deniz BAYKAL ve CHP Hadiselere karışmamasına rağmen Yüzde 9 ile Meclise giremedi,hep Muhalefet☆Dön-dolaş Başörtüsünü malzeme yap☆1953'den beri Haçlı NATO'nun 26 Askeri Üssü bağrımıza saplanmış,1954'de sokulan ABD Üsleri ayrı bir bela,1959'dan beri Avrupa Birliği kapısında bekliyoruz☆2013'den beri İMF'den Borç almıyoruz, fakat, İMF'yi kuran ve idare eden ABD ve AVRUPA merkezli Sion Bankalarından BORÇ almaya devam ediyoruz,aynı kapıya çıkıyor,437 MİLYAR DOLAR DIŞ BORÇ☆ Malzemeye bak, Vay bir CHP'li Röportajda şöyle demiş,Emekli böyle demiş☆Suriye,Irak,Libya-Çad-Mali-Yemen- Afganistan-Arakan-Filistin-Sudan..Afrika Müslümanları baldırı,çıplak-aç.....

    • Cevapla
    • Begen (2)
    • Begenme (0)
  • ahmet

    Ahmet kardesim agzina sağlık cok guzel tercüme etmisin

    • Cevapla
    • Begen (1)
    • Begenme (1)
  • ahmet

    konhaber işine geldiği gibi yorumlar olursa yayınla hoşuna gitmeyenleri es geç ondan sonra tarafsız objektif habercilik yaptığını söyle ayıp yahu ayıp rte ye biat edinde bu kadarda pes devran döndüğünde ne yapacaksınız çok merak ediyorum ama siz yine bir yolunu bulursunuz öğretmeniniz belli

    • Cevapla
    • Begen (2)
    • Begenme (0)
  • ÖMER LÜTFİ ERSÖZ

    Anlaşılan siz tesettüre ve Ayasofya nını baskete açılmasına karşısınız.Siyasi bir içeriği olmamasına rağmen körlüğünüz sizi iftiraya sürüklemiş.Birde çakma isimlerle yorum yazmayın.Verin gerçek isminizi ve telefonunuzu arayayım fikirler konuşsun hakikat ortaya çıksın.Gerektiğinde siyasette yaparım o kararı ben veririm size soracak değilim.Allah; bütün taciz ve tecavüzde bulunanların belasını versin.Sizin için yeterli mi?

    • Begen (0)
    • Begenme (3)
  • ahmet

    hacı ağbi sen ne zamandır siyasetci oldun bu kadar samimiyetsiz bir insan görmedim ensar vakfında yaşananlar şıh ların şeyh lerin küçük erkek ve kız çocuklarına yaptığı tecavüzleri niye yazmadın yada yazamadın yazıklar olsun sana birde utanmadan siyaset yapıyorsun

    • Cevapla
    • Begen (3)
    • Begenme (0)
  • Cafer ÇELIK

    Sn. Ömer Lütfi ERSÖZ ağzına diline kalemine sağlık. Ancak bukadar güzel tarif edilirdi.

    • Cevapla
    • Begen (1)
    • Begenme (3)
  • Ömer lütfi ERSÖZ

    Cafer ÇELİK Kardeşim çok teşekkür ederim.Rabbimiz, razı olsun.

    • Begen (0)
    • Begenme (3)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English