Son Dakika Haberler

Oktay Sınığ

Oktay Sınığ

​TEHLİKEYİ ÖNCEDEN GÖRMEK!..

26 Monday 2015

Torku Konyaspor, Pazar günü Başakşehir Fatih Terim Stadı’nda ağır bir yenilgi aldı ve galibiyet serisi sona erdi. Puan için gittiği İstanbul’da skor anlamında hezimete uğrayan yeşil beyazlılar, puan alabilmek için hiçbir varlık göstermezken, alabileceği muhtemel puan yada puanları hak etmediği bir oyun ortaya koydu. Aslına bakılırsa Başakşehir’de 4 – 0 lık bir oyun oynamadı hatta iddia ediyorum ki, T.Konyaspor normal oyununu oynasa, biraz hırs, biraz istek, biraz motive olsa, aynı skoru kendi hanesine yazdırabilirdi.

Çünkü ev sahibi ekipte, bu skoru elde edemeyecek bir oyun oynadı. Skor neden böyle oldu derseniz, şans faktörü başakşehir’den, beceriksizlik ve acemice oynanan futbol faktörü bizden yanaydı. Başakşehir bulduğu pozisyonları değerlendirdi, T.Konyaspor ise değerlendireceği pozisyonu bile bulamadı. 

Hemen belirteyim, T.Konyaspor bu skoru rakibine resmen hediye etti. Hırs yok, kazanma isteği yok, motivasyon yok, konsantre olmamışlar, azim yok, kazandığı topları rakibine hediye ederek, alın bize gol atın dercesine saçma sapan pas hataları, kısacası takımı ben İstanbul’da hiç tanıyamadım. 4 haftalık serinin ardından ayakları yere basması gereken takımın, mahalle takımlarından farkı yoktu. Ben özel işlerim nedeniyle dört gün önceden gittiğim İstanbul’da Pazar günkü maçı iple çekecek kadar heyecan duyarken, aynı heyecanı takımda göremedim.

Maçtan birkaç gün önce ben yazımda takım için uyarıda bulunmuştum. Bu takım motive olursa, maça konsantre olursa puansız dönmez diye belirtmiştim. Ve Başakşehir’in gücünden, hatalarından, zayıf noktalarından bahsetmiştim. Bunları belirttiğim için, beni Konyaspor düşmanı, beni yazar yapanıda suçlu ilan edenler, şimdi umarım ne demek istediğimi anlamıştır. Ayrıca bir önemli noktayıda belirtmek istiyorum.

Aykut hoca haftalar önce 7-8 nci haftayı bekleyin, sabredin dediği zaman, oyun anlamında değişiklik olacağını düşünmüştüm. Bu yüzden birkaç hafta önce kontv spor gündeminde önceki kazandığımız maçların baz alınmaması gerektiğini, şansımızla kazandığımızı iddia etmiştim. Başakşehir maçı için soruyorum, hani şans, hani futbol ? şansımız olsa skor böyle olmazdı tabiî ki.
Pekala nereye kadar bu böyle gider bilemem. Aykut hoca gençler ve Fenerbahçe maçının ardından takımda revizyonamı gider, oyun sisteminimi değiştirir, bilemem ancak bu takımın kapasitesi ve normal oyunu başakşehir maçındaki gibiyse vay halimize. İki hafta önce Konya’da oynadığı G.Antep maçı hariç oynanan oyun hiç kimseyi mutlu etmesede skorlar lehimize olduğu için, gözle görülmedi. Ancak ben lig başından bu yana oyun sistemini eleştirdiğim için Konyaspor düşmanı oldum, Ben böyle söylemleri veya eleştirileri hiç önemsemiyorum ciddiyede almıyorum. Milli maçlardan önce Aykut hocanın belirttiği gibi 7-8 haftaların ardından bu takımı görün diyenler için sadece şunu belirteyim. Bu oyun, bu sistem, bu düzen olduktan sonra bırakın 7 – 8 haftayı lig sonuna kadar bu takım hani derler ya takıl tokmak gider. Haaa o kadar kötümser de değilim, bu takım küme düşmez, ama beklentilerin altında kalır.
İşte bu yüzden Başakşehir maçını bir kaza olarak geçiştirmek istemiyorum. Sadece uyarıyorum, böyle bir isteksizlik, heyecansızlık, motivasyon eksikliği, konsantre olamama durumunda bundan sonraki maçlar içinde Konyasporumuz için tehlike oluşturur.

Alınan skorlar sonucunda her şeyi toz pembe görerek yorum yapmak yerine, ileriyi düşünerek oluşabilecek tehlikelerin önüne geçmek anlamında uyarılar yapmanın daha iyi olacağını düşünüyorum. Bu yüzden radyolarda, yazılarımda, tvlerde, olumsuz bir tablo çizdiğim için beni futbol kültüründen uzak, mantıksız bulanlar, T.Konyaspor’u ne kadar önemsediğimi, ne kadar çok sevdiğimi bilmelidirler.

Futbol bilgisi olduğunu sanan kimselerin ise ahkâm kesmeleri Konyaspor’a yarar değil aksine zarar verirler.

Kalın sağlıcakla.  

 

 

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English