Son Dakika Haberler

Ömer Lütfi Ersöz

Ömer Lütfi Ersöz

​Sünnet düşmanlığının sebepleri

19 Wednesday 2020
Çok değerli kitap dostu kardeşlerim; geçtiğimiz günlerde ‘Sünnet Düşmanlığının Sebepleri’ isimli kitabım yayımlandı. Öncelikle hayırlara vesile olmasını Rabbimizden niyaz ederim. Bu eserimi de, insanlarımıza faydalı olup amel defterimin öldükten sonra da kapanmaması, sevaplara nail olmamız inancı ve sonucunda Rabbimizin Rızasını kazanmayı düşünerek siz değerli okuyucularımıza sunmuş bulunuyorum.

Biz Müslümanlar, Kur’an-ı Kerîm’i en iyi anlayıp yaşayan Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.s.)’in örnek hayatını öğrenip kendisi ve ashabının anlayıp yaşadıkları gibi yaşamalıyız. Sünnet, dinin insan yaşamına formüle edilmiş biçimidir. İçimizdeki ve dışımızdaki İslâm düşmanları, kendisine Kur’an-ı Kerim’in indirildiği peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.s.)’i devre dışı bırakıp, kendileri yazdıkları kitaplarını ön plana çıkararak ne kadarda arsız ve tutarsız olduklarını göstermektedirler. Peygamberimizi devre dışı bırakıyorsanız siz hangi yetki ile din adına ahkam kesiyorsunuz diye sormamız gerekir. Hadis/sünnet düşmanlığı yapmadan, Hz. Muhammed (s.a.s.)’in kendisine indirilmiş olan Kur’an-ı Kerimi en iyi anlayıp yaşadığından dolayı, bizlerde Peygamberimizi rol model olarak görüp yolunun yolcuları olmalıyız. Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.s.) Kur’an-ı Kerim’i en iyi anlayıp uyguladığı hakikatini hiçbir zaman unutmadan inancımızı en sağlam bir şekilde yaşamalıyız. Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.s.)’i numune-i imtisal görerek hayatımızı yaşarsak Kur’an-ı Kerimi de en doğru bir şekilde anlayıp yaşamış oluruz.

Kur’an-ı Kerîm de; namaz kılmak, oruç tutmak, zekât vermek ve hacc ile ilgili emirler vardır. Fakat bu emirlerin şekil ve tatbikatını gösteren sünnettir. Nitekim namazların vakitleri ve rekâtları, orucun şekli, zekâtın nisâbı, haccın edâ şekli hep Sünnetle ortaya konmuş ve böylece Kur’an’daki emirlerle ilgili mânâ, hadislerle ortaya çıkmıştır. Sünnet düşmanlığı yapanlar bu gerçeği bildikleri için, ibadetlerin en doğru şekilde yapılmalarını engelleyerek, yanlış yorumlarla kafa karışıklığı meydana getirmeye çalışmaktadırlar. Salat kelimesi sadece namaz anlamına gelmez, dua anlamına da gelir.O halde namaz kılmadan dua yapılması da yeterlidir diyebilmenin yolunu sünnete/ hadise düşman olup açmaya çalışmaktadırlar. Oryantalistler ve iki yüzlü riyakar iş birlikçileri sayesinde; ibadetleri sulandırıp, asli özelliklerinden koparmak istemektedirler. Ancak hiçbir zaman başarabilmeleri mümkün değildir.

Kur’an ile sünnet birbirinin rakipleri değildir. İkisi birlikte bir bütündür. Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.s.) Kur’an’ı Allah (c.c.)’tan alıp hayata dönüştüren ilk muhataptır. Tebliğ, Tebyin, Tatbik ve Teşri’ görevleri vardır. Bu itibarla Hz. Peygamberle Kur’an’ın arasının açılması demek, aslında Kur’an’ı hayata bağlayan ana damarın koparılması demektir. Hadis/sünnet düşmanlığı yapmadan, Kur’an-ı Kerimi en iyi, en doğru anlayıp yaşayan Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.s.)’i rol model, numune-i imtisal olarak görüp yolunun yolcuları olmalıyız.

Yaptığımız bu güzel çalışma, eserim sebebiyle Kur’an’ın açıklayıcısı konumundaki hadis/sünnet ile Kur’an hükümlerinin en güzel bir şekilde anlaşılıp yaşanmasını amaç edinmiş bulunuyorum. Kur’an ve Sünnete düşmanlık edenlerin bir nevi maskelerini düşürerekkardeşlerimizi bilgilendirerek yanlışa düşmekten koruyup kollamaya çalışıyorum.

Kur’an ile Sünnet şifadır cana,

Ana kaynaklardan iç kana kana.

Ömer Lütfi ERSÖZ

‘Sünnet Düşmanlığının Sebepleri’ isimli kitabımdan önce, Görünmeyen İki Düşman: Biri Nefsin Biri Şeytan, Âyetlerin Işığında Peygamber Kıssaları ve Helâk Olan Kavimler, Muhammedül Emin Âlemlere Rahmet Hz. Muhammed Sallallahu Aleyhi Ve Sellem Efendimizin Hayatı ile Damıtılmış Damlalar isimli eserlerim yayımlanmıştı. Kısmet olursa önümüzdeki günlerde çocuk hikâyeleri alanında; Güzel Ahlâklı İbrahim, Hayvanların Dilini Bilen ve Anlayan Güzel Huylu Süleyman, Güzel Huylu Ve Güzel Yüzlü Yusuf, Nuh’un Gemisi ve Topal Veyis (Veysel) isimli eserlerim hazırlanıp incelenmek ve sonrasında yayınlanması düşüncesiyle ilgililere verilmiştir. Hayırlara vesile olması için dua eder, dualarınızı beklerim.

Değerli Okurlarımız Kitaplarımı;

Kardelen, Çimke Yayın Evlerinden, İnternet Sitelerinden, Kitap Dünyası, Enes Kitap Sarayı Şubelerinden,

Ayrıca ekteki mail adresi veya telefon ile temin edebilirsiniz. İlginize şimdiden teşekkür ederim.

kitapsatissm@gmail.com 0 505 410 94 36

Sünnet Düşmanlığının Sebepleri : isimli kitabımın insanlarımıza faydalı olmasını Allah (c.c.)’ dan niyaz ederim. Kitabımın her satırını okuyup olumlu bulup onaylayan yazdığı takriz, verdiği destekler için İlahiyatçı Sami Yıldız ile dua ve desteklerini esirgemeyen bütün kardeşlerime en kalb-i şükranlarımı sunarım.Rabbimiz, razı olsun. Kur’an’ın açıklayıcısı konumundaki hadis/sünnet ile Kur’an hükümlerinin en güzel bir şekilde anlaşılıp yaşanmasını mümkün olmaktadır. Kur’an ve Sünnet’e uygun olarak hayat yaşayan gerçek Mü’minlerden olmamız duası ile sıhhat ve âfiyetler dilerim.

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • Ramazan GELMEZ

    KIYMETLİ HOCAM ESERİNİZ İNANANLARIN KAFASINI KARIŞTIRMAK İÇİN UĞRAŞANLARA ÇOK GÜZEL BİR CEVAP OLUR İNŞALLAH

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
  • Ali Ünalmış

    Ömer Hocam, Allah CC ecrini ziyade eylesin..

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English