Son Dakika Haberler

Oktay Sınığ

Oktay Sınığ

​Önce Erciyes

02 Tuesday 2013

Ben artık maçları değerlendirmeyi bıraktım nasıl Play – Off larda mücadele ederiz, onun hesabı içerisindeyim. Konyaspor'un bu sezon için ne yaptığı veya şu an için nasıl olduğundan daha çok, yine bu sezon için geleceğini düşünüyorum. Play – Off'lara kalır mı ?  Kalırsa nasıl kalır? Onun hesabını yapıyorum. Kalırsak  Play – Off'larda ne yapılması gerektiğini daha sonra yazacağım. 

Torku Konyaspor iç saha fobisini geçte olsa üzerinden atmış gibi görünüyor. Ancak iç sahada kazandığı rakiplere bakacak olursak, ligin alt sıralarında yer alan takımlar. Olsun bu da iyidir diyerek teselli buluyoruz. Bitime 6 hafta kala Play – Off'lara kalabilmek için mücadele eden ekibimiz, önümüzdeki bu süreçte zorlu rakiplere karşı mücadele verecek. Asıl puan ya da puanlar almanın zamanının yeni başladığı bir gerçek. İç sahada Denizli gibi Kartal gibi rakipleri yendikten sonra rehavete kapılmamak gerekiyor. Asıl mücadele bu hafta başlayacağı için herkesin ayaklarının yere basması gerektiğine inanıyorum. K.Erciyes maçı çok önemli maç olsa da Konyaspor'un akibetini belirleyecek olan maçı ben 31. hafta olarak görüyorum. Karşıyaka maçı Torku Konyaspor'un ilk altıya girip giremeyeceği maç olacaktır. O haftaya gelene kadar Erciyes ve Adana gibi asıl rakipleri ile mücadele edecek olan yeşil beyazlılar, play – off lara kalabilmek açısından bu iki karşılaşmada en az 4 puan almalı.

Son oynanan Kartal maçındaki oyuncuların performansları memnuniyet verici olsa da Ali TURAN'ın asıl yerinin kanat olduğunu herkes gördü. Ali TURAN madem burada başarılı bir görüntü veriyor sezon başından bu yana neden stoperde ısrar edildi anlam vermek güç... Ali'yi geçtiğimiz haftalarda  çok eleştirdik. Eleştirmemizin nedeni stoper mevkisinde çok bariz hatalar yapmasından kaynaklandı. Ama son Kartal maçının ilk onbeş dakikası hariç kalan 75 dakikalık bölümünde işte Ali TURAN bu dedirtti. Kendisinin bu haftadan itibaren aynı performansla oynayacağını düşünüyor ve kutluyorum.
Eleştirdiğim bir başka oyuncu da Kaya TARAKÇI...  Kaya, son maçta görevini başarıyla yerine getirse de istikrarsız oluşu beni korkutuyor. Bir maç iyi olan Kaya sonraki maçlarda kötü bir performans gösteriyor. Umarım  iyi olduğu Kartal maçında bu hakkını kullanmamış olur.

Kısacası Erciyes ve Adana maçlarının ardından play – off'ları veya önümüzdeki sezonu düşüneceğimiz günler yaklaşıyor.

Kayseri Erciyesspor ligin en istikrarlı ve iyi top oynayan ekiplerinden biri. Zaten puan sıralamasındaki yerine bakacak olursak Konyaspor açısından zor bir deplasman olacağı kesin. Ama Torku Konyaspor iç sahada kazanmaya başladığı haftalarda deplasman başarısını unutmamış olursa ve Kayseri'den puan yada puanlarla dönebileceğini düşünürsek, hayli heyecanlı bir hafta sonu bizi bekliyor diyebilirim.

Erciyes, takım oyununu iyi oynayan, defansı ve forvet hattı süratli oyunculardan kurulu bir ekip olsa da orta alanda sıkıntı yaşayan bir takım. Kanatları iyi kullanan mavi siyahlılar, gol yollarında etkili. Torku Konyaspor, Erciyes karşısında puan yada puanlar almak istiyorsa, duran toplarda ve uzaktan sert şutlarla gol aramalı. Son haftalarda puan farkını biraz daha açıp bir an önce Süper Lige adını yazdırmak için  agresif olacak olan Kayseri ekibine karşı Torku Konyaspor sakin olursa, panik yapmazsa ve topa daha çok sahip olursa iyi bir sonuç çıkaracağına inanıyorum.

Denizli ve Kartal maçlarını unutup, İlk önce Erciyes maçına odaklanmak gerekiyor.

Kalın sağlıcakla

 

.
 

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English