Son Dakika Haberler

Oktay Sınığ

Oktay Sınığ

​İyi oynayıp puan alamamak

18 Wednesday 2013

Sezonun ilk haftasında Fenerbahçe gibi bir takımı, müthiş bir geri dönüşle deviren Torku Konyaspor, bu maçın ardından üst üste aldığı yenilgilere bu hafta bir yenisi daha eklendi. Maç başına ortalama 2 golü kalesinde gören yeşil beyazlıların sorunu gol atmakta. Torku Konyaspor, gol atabilmek için çeşitli varyasyonlar denemeli. Elazığ maçında kanatları hiç çalışmayan takımımız dikine gittiği zaman etkili olsada son vuruşları yapamamanın cezasını bu maçtan da mağlubiyetle ayrılarak almış oldu. Maç sonrası Uğur Hoca açıklamalarda bulunmuş ve demiş ki ''iyi oynadığımız bir maçı kaybettik''. Bu sözü bir önceki Kasımpaşa maçında da, Sivas maçında da söyleyen Uğur Hocamıza şunu sormak istiyorum. İyi oynuyoruz, sonuca gidemiyoruz, üstelik her maç en az iki gol yiyoruz. Bu ligde yediğinden fazlasını atamazsan bu sıralamada tutunmak çok zordur. Peki neden kaybediyoruz, bence bunun sorgulanması gerek. Daha birkaç gün önce yazdım. Bu takım sakin, sabırlı, panik yapmadan, konsatre olduğu zaman, Elazığ'dan boş dönmez, demiştim. Maalesef sakin ve sabırlı olamadık. Bazı şeyleri sorgamak lazım.
Sorgulayalım o zaman. Bu takım neden üç haftadır kaybediyor ?
Benim kişisel görüşüm şöyle:
-    İlk onbiri halâ belli olmayan bir takımız.
-    Fener maçının ikinci yarısında oynanan oyun sistemi diğer maçlarda neden değiştiriliyor ?
-    Uğur Hoca'nın istediği mevkilere takviyeler yapılıyor, ancak bu takviye oyuncular milli maç arasında bile hazırlanamıyorsa ya oyuncularda ya da Uğur Hoca'da sorun var demektir.
-    Diyelim ki bu oyuncular hazır değil, onun için Elazığ'a götürülmedi, peki KABZE bir aydır neden hazır değil ?
-    Tomas BOREK orta alanı çok iyi toplayan bir oyuncu olmasına rağmen neden sanki forvet arkası gibi oynatılıyor, forvet arkası oyuncumuz yok mu ?
-    Rakibimiz olan diğer takımlar transferin son gününde aldığı oyuncuları sahaya sürerken yararlı oldukları da gözleniyor, örneğin Ç.Rize deplasmanda 5 atıyor, Antalya TT Arena'dan puan çıkarıyor, T.Konya neden iyi denilen oyuncuları Konya'da bırakıyor?
-    Uğur Hoca'ya katılıyorum. İyi oynadığımız bir maçı daha kaybettik. Peki neden yediğimizden fazlasını tıpkı Fener maçında olduğu gibi atamıyoruz. Çünkü gördük ki Elazığ maçında kanatlardan yapılan ortalara çalışılmamış, duran top çalışması yapılmamış, gol atabilecek pozisyonlar bulsak bile son vuruşu yapacak oyuncular gol vuruşu çalışmamış,
-    Her maç asgari 2 gol yiyen bu takımın defansında ve özellikle defans ile orta alan arasındaki kopukluk göze çarpıyor, önlem alınmalı.
Bu tür sorunlar olduğu müddetçe bu takım çok iyi oynasa da sonuç alınamadıktan sonra ligde tutunmak gerçekten zordur. Hem Uğur Hoca hem de oyuncular bir an önce bu iyi oyunun üzerine bir şeyler daha koymalı. Gol yemeden atabilmeli. Elazığ maçının ardından Uğur Hoca hakkında ufak tefek çatlak sesler duyulmaya başlandı. Ancak ben bu seslere kulak vermek istemiyorum. Çünkü ligin dördüncü beşinci haftasında hoca değiştirmek T.Konyaspor'a yakışmaz. Bu yüzden, sabretmek gerekiyor. Belki sistem değişikliği ve yeni oyuncular ile takım daha iyi yerlere gelecektir. Ama sayın başkan ŞAN şunu söylemeli. Kardeşim istediğin mevkilere oyuncular aldık, kulübün mali yapısını biliyorsun, tamam iyi güzel oynuyoruz ama iyi oyuna değil gol veya goller atana puan veriyorlar, nedir bu? sıkıntı nedir? sorun ne? diye sormasını bekliyorum.
T.Konyaspor kaliteli bir takım kadrosuna sahip olsa da bu oyunuyla küme düşmesi muhtemel bir Elazığspor'dan puan çıkaramıyorsa, acil önlem paketi uyulanmalı. Gözle görülen o ki Elazığ oyuncuları ve taraftarı da zaten bu maçtan böyle bir sonuç çıkacağını tahmin etmiyormuş.  Maç sonrası sanki şampiyon olmuşlar gibi sevindiler. Onların bu sevinci T.Konyaspor gibi bir takımı yendikleri içindi. Nasıl ilk haftada T.Konyaspor, Fenerbahçe gibi bir rakibi devirdikten sonra sevinç yaşandıysa, Elazığ'da aynı öyle sevinç yaşadı. Çünkü T.Konyaspor kaliteli ve iyi bir takım. Üstelik direkt rakibin. Elazığ camiası bu maçtan önce beraberliğe razıydı bana kalırsa. Ama işte evdeki hesap bazen çarşıya uymuyor. Uydurmak lazım. Faturaları hesaplarken nerelere ne yatıracağımızı nasıl hesaplıyorsak, bundan sonra ne yapılmalı onun hesabını da çok iyi yapmak gerek.
Kalın sağlıcakla.
 

 

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English