Son Dakika Haberler

Ahmet Karaca

Ahmet Karaca

​İnsan memleketini niye sever?

14 Ekim 2020
‘İnsan memleketini niye sever? Başka çaresi yoktur da ondan.’
Vizontele filminde Belediye Başkanı Nazmi’yi canlandıran Altan Erekli’nin filmde belki de en vurucu konuşmasından bir bölüm. Başkan Nazmi ‘Burayı severseniz burası dünyanın en güzel yeridir…’ diye devam ediyor.
Sahi insan memleketini niye sever? 
Memleketinizi ve ona dair her şeyi neden seversiniz?
Peki, memleketinizin takımını?
Sadece bir spor kulübü, futbol kulübü olduğu için mi?
Şampiyon olsun diye mi?
Biliyorum hiçbirisi… Seviyorsunuz, çünkü doğup büyüdüğünüz toprakları seviyorsunuz. Kendinizden bir parçayı seviyorsunuz. Sokaklarında, caddelerinde, mahallelerinde köşe bucak anılar biriktirdiğiniz bu toprakları seviyorsunuz. 
Konyaspor taraftarının ‘Vatanımızı sevmeye şehrimizden başladık’ pankartı işte bu kadar anlamlı. Siz memleketinizi severseniz, memleketiniz de sizi sever. Vatanı sevmenin en güzel başlangıcı şehrinizi sevmektir.
Her sezon rahatlıkla şampiyonluk yarışı içine girebilen uzaklarda bir yerlerde bir takım da tutabilirsiniz. Ancak çıkıp sokaklarda gezmek varken kim evde televizyondan manzara izler? Gerçek sevgi, gerçek mücadele varken sanal sevgiler peşinde kim koşar? Güçlü olanı herkes sever, önemli olan haklı olanı, senin olanı sevmektir. 
Konyalı hem şehirlilerim, sizleri televizyonların şımarık pop starlarını değil, mahallenizin kalender çocuğunu sevmeye davet ediyorum. Siz sahip çıkarsanız Konyaspor güçlenecek. Siz yanında olursanız Konyaspor daha yukarıya tırmanacak. Şampiyon olanı sevmek kolay, sizsevdiğinizi şampiyon yapın. 
Konyaspor tribünlerinin o güzel tezahüratıyla bitirelim ; ‘Şampiyon olasın diye sevmedik, Konyaspor biz seni harbiden sevdik…’

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • Sena

    Gözlerim dolu dolu okudum. Konyaspor mevzu bahis olmasa bile memleket sevgisinin vatan sevgisine dayandığı o kadar doğru ki

    • Cevapla
    • Begen (1)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English