Son Dakika Haberler

Ahmet Karaca

Ahmet Karaca

​Dijital Konyaspor

09 Friday 2020
Geleneksel medyanın her geçen gün yerini dijital medyaya bıraktığı bu günlerde şehrimizin takımı Konyaspor bu dijitalleşmenin, bu değişimin tam olarak neresinde? Konuya böyle hızlı bir giriş yapmak istedim. Zamanın Konyaspor Yönetimi, Konyaspor Web TV’yi açma müjdesi verdiği gece heyecandan uyuyamadığımı hatırlıyorum. Artık benim tuttuğum takımın da bir televizyonu olacaktı. Web’den hizmet verecek olsa da hem bu şehrin insanlarını hem de Konya dışında çok daha büyük bir kitleyi Konyaspor’dan haberdar edecekti. 
Konyaspor TV yayın hayatına bir hazırlık maçıyla başlamıştı, ardından tesislerden özel görüntüler, ilgi çekebilecek röportajlar, antrenman görüntüleri derken tam anlamıyla görevini yapmaya başlamanın hazırlık pasları yapılıyordu adeta. Hatta Konyaspor TV’nin web adresi bile vardı o zamanlar. Bu saydıklarımın hepsi zamanla azalarak kayboldu.

Daha sonra bambaşka bir mecrada boy gösterdi Konyaspor TV. Youtube’da. Futbolcularımız maç sonlarında bir iki kelam da kendi kanalımıza ediyordu artık. Sosyal medyanın dur durak bilmeden büyümesi hem Konyaspor’u hem de diğer kulüpleri youtube’a doğru yönelmeye mecbur kıldı. Taraftarlar kendi takımlarının youtube kanalına abone olmak için yarışa girdi adeta. Tüm bunlar olup biterken ana sosyal medya araçlarında da kulüpler dijital bir yarışın içindeydiler. Twitter’da, Facebook’ta ve Instagram’da kulüplerin resmi hesapları her haberi, her fotoğrafı ve hatta her videoyu artık estetik kaygıya özen göstererek atmaya başladılar. Öyle ki transfer duyurularında bile özgünlük yarışı başladı. Konyaspor o dönemlerde bu yarışın içine dâhil oldu ve birbirinden özgün transfer duyuruları, hatta forma tanıtım videoları izlemeye başladık. 

Ancak maalesef bu yeterli değil, sosyal medyaya olan ilgi giderek arttığı için bu yarışta giderek kızışıyor. Yeniliğe ayak uyduramayan kulüpler hem kendi taraftarının tepkisini çekiyor hem de kendi kitleleri dışına çıkamıyorlar. Konyaspor’un da özellikle youtube’da beklenilen performansın uzağında kalması hepimizin dikkatini çekiyor. Bu yarışta bizi bir adım geride bırakıyor. Geleneksel televizyonculuğun belkide son düzlüğüne girdiğimiz bu yıllarda dijital platformlarda şimdiden biletini ayırtmış kulüpler bu yarışa 1-0 önde başlayacaklar. İçinde bulunduğumuz pandemi süreci bize gösterdi ki; artık yayın yapmak için dev stüdyolara, pahalı ekipmanlara, çok masraflı prodüksiyonlara gerek yok. Birçok uygulama canlı yayın yapmamızı sağlarken, bunlardan bazılarının reji mantığı günümüz televizyonculuğuna çoktan yetişmiş durumda. Konyaspor’un bu hıza yetişmesi en büyük arzumuz. 

Tüm bunları göz önünde bulundurduğumuzda Konyaspor’un sosyal platformlarda özgün içerikler üreterek bu şehrin takımını çok daha büyük ve yaygın kitlelere yayma zorunluluğu kaçınılmaz bir hâl aldı. Konyaspor’un sosyal medya ekibinin sayıca çok kısıtlı olduğunu, mevcut İletişim Sorumlusu Hüseyin Ekinci beyefendi dışında yalnızca iki çalışanın daha olduğu biliyoruz. Üç kişilik bir ekiple Konyaspor’un sosyal medyada var olma savaşı hem çok sağlıksız, hem de kalıcı olması pek ihtimal dâhilinde değil.

Kulübün teknik imkânlarının çok kısıtlı olduğunu, hatta çalışan personel arkadaşların bir workstation bilgisayar yerine dizüstü makinelerde çalıştığını öğrenmiştim. Kulüp binasında ayrı bir bölümleri dahi olmamasını duyduğumda ise üzülerek şaşırmıştım. Tüm bunlar göz önünde bulundurulduğunda Konyaspor sosyal medya ekibinin mevcut imkânlarla, imkânları zorlayarak güzel işler çıkardıklarını söylemek mümkün. Ancak asla ama asla yeterli değil, Süper Lig kulüplerinin 7-10 kişilik sosyal medya ekiplerinin olduğu bu yarışta Konyaspor sosyal medya ekibinin 3 kişiyle işi idare etmesi yanlış bir mantıktır.

Bu sezon özellikle kadro duyuru şekli ve maç sonucu paylaşımları gayet minimal ve anlaşılır olduğu için beğeni toplasa da Konyaspor sosyal medya ekibinin sayıca büyüyerek kendini geliştirmesi gerektiğine inanıyorum. Özellikle youtube platformunun kullanılamaması kulübümüzü PR anlamında geride bırakmaya başladı. Konyaspor yönetiminin bu konuya gerekli hassasiyeti bir an önce göstermesi Konyaspor’un reklamı açısından çok çok önemli bir konu. 

Sayın başkan Hilmi Kulluk ve ekibinin ‘ Dijital Konyaspor ‘ için ivedilikle çalışma yapmasını ve henüz tren kalkmadan Konyaspor’u bu dijital pazarlama sektörüne hazırlamasını tavsiye ediyorum. Bunun için adımlar atılmalı ve biz taraftarlar başta olmak üzere ulusal çapta Konyaspor daha fazla göz önüne atılmalı. Eminim bu adımlar atıldığı takdirde her fırsatta Konyaspor yönetimine eleştiri olarak sunduğumuz ‘ İletişim Problemi ‘ kendiliğinden çözülecektir. Her platformda ve her koşulda Konyaspor’un daima yanında olmak biz taraftarlar için de büyük onurdur. 

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • Hasan Ekelik

    Hayırlı olsun güzel bir giriş olmuş

    • Cevapla
    • Begen (1)
    • Begenme (0)
  • Sena

    Harika öneriler, uygulama alanı bulması ümidi ile..

    • Cevapla
    • Begen (2)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English