Son Dakika Haberler

Ömer Lütfi Ersöz

Ömer Lütfi Ersöz

​İmam-Hatiplilere Düşmanlık, İslam’a Düşmanlıktır

14 Eylül 2020
Esasında toplumumuzdaki bazı kendini bilmez zavallılar İslam’a düşmanlıklarını dini değerlere sahip olanlar üzerinden yürütmektedirler. Milletimizin ortak paydası, ezan, bayrak diyerek kutsal değerlerimizi savunup koruyan inançlı insanlara bu durumu hazmedemeyip düşmanlık eden hainler hep karşı olmuşlardır. Bu anlamda İmam-hatiplilere düşmanlık, İslam’a düşmanlıktır. Aslında hak ve batıl mücadelesi ilk insanla başlamış, kıyamete kadar da sürecektir. Zaman zaman İslam düşmanlarının doğrudan olmasa da dolaylı olarak İslam’a saldırabilmenin yolunun İmam- Hatiplere saldırmaktan geçtiğini düşünenlerin hazırladıkları raporları, aşağılık ifadeler içeren sözlerini görmekteyiz. Geçtiğimiz günlerde de Âsımın nesli öncü İmam-Hatiplere; bir televizyon programında sözde akademisyen Erol Mütercimler; ‘sahtekar, cinsi sapık, ahlaksız’ diyerek düşmanlık içeren yalan ve iftira dolu  sözler söylemiştir. Bu sözleri sebebiyle Erol Mütercimleri kınıyor, bu özürlü bakış açısı ve sözleri için özür dilemeye davet ediyorum. Üniversitedeki görevinden istifa etmesi yetmez, kesinlikle bütün İmam-Hatiplilerden özür dilemelidir. Hakkında yüzlerce dava açılmış bulunmaktadır. Özür dileyip pişman olmadığı sürece toplumda kin, nefret ve düşmanlık tohumları ekmiş olduğundan dolayı en ağır cezaya çarptırılacağına inanıyorum.

İmam-hatiplilere ahlaksız demiş bir densiz,
Kendi özelliklerini saymış bu edepsiz.

Esasında bütün okullarımızın ve öğrencilerimizin çok önemli olduğunu, geleceğimizin teminatı gençlerimizi hem müspet, hem de dini ilimler ile mücehhez yetiştirmemiz gerektiğini belirtmek isterim. Milletimize dinimiz İslâm’ı en doğru şekilde anlatacak bilgili donanımlı İmam-Hatip nesli lokomotiflik görevini yerine getirmektedir. Türkiye’mizin maddi ve manevi alanda güzelleşmesine bütün okullarımızdan mezun olan evlâtlarımız katkı sağlamaktadırlar. İmam-Hatip Okullarından mezun olan evlâtlarımız müspet bilim ile birlikte dini ilimleri, Kur’an ve sünnet ’in hükümlerini doğru bir şekilde öğrendikleri için toplumumuza çok güzel öncülük etmiktedirler. Girdikleri sınavlardaki başarıları da aşikârdır. Dini istismar ederek yanlışa sevk etmeye çalışan FETÖ ve benzeri hainlerin tuzaklarını İmam-Hatip nesli boşa çıkarmak için öncülük etmiş, milletimizin yanlıştan korunmasında çok önemli gayretleri, hizmetleri olmuştur.

İmam-Hatip Lisesi ve İlahiyat Fakültesi mezunu olmakla iftihar eden bir kardeşiniz olarak, bu güzide okullarımız da, Vatanımızı, Milletimizi, Ezanımızı, Bayrağımızı, bütün kutsal değerlerimizi sevip gerektiğinde hiç tereddüt etmeden şahadete gidebileceğimiz öğretilmiştir. Ayrıca, öğrenilen bilgilerin davranışlara dönüşmesi ile önderlik edip örnek olmuşlar, bilgili, donanımlı, dürüst, ahlâklı olup, manevi ve maddi yönden başarılı olmamız için çok çalışmamız gerektiğini de kavratmışlardır. İmam-Hatipler; sadece din adamı yetiştirmek için değil, her meslek alanında İmanlı, ahlâklı, işinin ehli kişilik sahibi nesilleri yetiştirip milletimizin bütün yönleri ile ayağa kalkmasını hedeflemiştir. Cumhurbaşkanımız Muhterem Recep Tayyip ERDOĞAN, bunun en güzel örneğidir.

Kişiler hangi meslekleri seçerlerse seçsinler, mutlaka ama mutlaka dini eğitim almalıdırlar. İbadet yapabilecek kadar dini bilgilere, Askerinde, İş adamının da, Savcının da kısacası herkesin ihtiyacı vardır. Allah (c.c.) korkusundan yoksun olanların, her türlü kötülüğü, caniliği, hainliği yapması kaçınılmaz bir sonuçtur.  Ergenlik döneminden önce dini eğitimi doğru bir şekilde verilen gençlerin yanlış yapmayacağı, ifrat ve tefritten sakınarak daima itidalli olacakları,  tarihsel süreçten çok net anlaşılmaktadır. İmam Hatip Okullarında; hem dini, hem de müspet ilimleri öğrenen, cefakâr Anadolu insanı, bin bir fedakârlıkla okuyup bu güzel ilim, irfan yuvalarından mezun olmuşlar, güzel milletimizin hür ve bağımsız olması için yoğun çalışmışlar, sonucunda da başarılı olmuşlardır. Bu güzel okullarımızdan mezun olan birçok kardeşimiz;  “Cumhurbaşkanı,  Bakan, Milletvekili, Gazeteci-Yazar, İş Adamı, Profesör, Din Adamı, Öğretmen, Doktor, Hâkim, Savcı, Kaymakam, Vali”  v. b. görevlerde bulunmaktadırlar.

Atasözümüzde güzelce ifade edildiği gibi; “Ağaç yaş iken eğilir.” Bu gerçekten hareketle, çocuklarımıza, hem kendimiz, hem de okullarda dinimiz İslâm ile ilgili bilgileri öğretmemiz, güzel ahlâk sahibi olmaları için çalışmamız vazgeçemeyeceğimiz öncelikli özelliklerimizdendir. Okullarımızda öğretilen ve öğretilecek olan değerlerimiz ile ilgili çok özlü güzel bilgiler sebebiyle, evlâtlarımız yaşamları süresince, istikametlerinin doğru ve düzgün olmasına yarayıp, yön vereceğini de unutmamamız gerekmektedir. Gençlerimize, milli, manevi ve ahlaki değerlerimize bağlı kalacakları, bununla beraber teknolojiden faydalanabilmelerine de imkânlar sağlanmaktadır. Evlâtlarımızın çok iyi eğitim almaları için uğraştığımız gibi, dürüst, ahlâklı olarak yetiştirmeye gerçek anlamda özen göstermeliyiz. Her türlü kötülükle mücadele etmeliyiz. Alkol, Uyuşturucu, Sigara, Fuhuş v. b. olumsuzluklardan evlatlarımızı uzak tutarak sorumlu kişiler olarak aydınlık yarınlara en güzel şekilde hazırlamalıyız.

Gençlerimize öz güvenlerini vermeli, tarihimizin derinliklerinde kalan, birçok buluşa imza atan ecdadımız gibi, yarınlarda da çok değerli icatlara sahip olacak, güzel ahlâk sahibi Asım’ın Neslini yetiştirmek için çalışmalıyız. Arzu ettiğimiz şekilde nesilleri yetiştirmeye çalışırken, gençlerimizi zararlı alışkanlıklardan, kötü tavır ve davranışlardan, eğitim ve öğretim yoluyla uzaklaştırmalıyız. Her birimiz çok güzel rol model örnekler olmak zorundayız. Sözümüzle davranışımız uyumlu olmalı, kutsal değerlerimize aykırılık olmamalıdır. Milletimizin, değerlerimize uygun yetiştirilip şuur merkezli dirilişi için maddi ve manevi yönden destek veren bütün kardeşlerimizden Rabbimiz ebeden razı olsun.

Gençlerimizi sevgi, saygı, birlik beraberlik ve kardeşlik duyguları ile dopdolu bir şekilde yarınlara hazırlamalıyız. Karanlığı, aydınlığın yok ettiği gibi, bizler de kötü, çirkin ve zararlı olan davranışlardan, fikirlerden evlâtlarımızı kurtarmalı, onlarında geleceğe çok güzel rol model olmalarını sağlamalıyız. Aydınlık yarınlara huzur, güven ve mutlulukla varmalıyız. Bu konuda da her birimize çok büyük görevler düşmektedir. Öncülüğü ise İmam-Hatipliler yapmaktadır. 

İmam-Hatiplim! beklenen Âsım’ın neslisin
Toplumumuzun lokomotifi, Önderisin.

​İmam-Hatip neslinin, Milletimize öncülük, önderlik ederek daha nice asırlara damgasını vurması duâsı ile her birinize sevgi, saygı ve selamlarımı sunar, her iki cihanda kurtuluşa erenlerden olmamızı Allah (c.c.)’tan  niyaz ederim. İmam-Hatip okullarına geçmişten günümüze hizmet edip emeği geçen herkese en kalb-i şükranlarımı sunar, hayatta olan büyüklerimizin ellerinden muhabbetle öper, vefat edenlere de Allah (c.c.)’tan rahmet diliyorum. Mekânları cennet olsun. Bundan sonra hiçbir kimsenin İmam- Hatiplere düşmanlık etmemesini gönülden diliyor, düşmanlık edenlere de yasal haklarımız içinde en sert tepkiyi göstereceğimizin bilinmesini hatırlatıyorum. Sıhhat ve âfiyetler dilerim.

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • TÜRK

    Kutuplaştırıcı dili bırak.Bütün m.e,b. e bağlı olanlar bu ülkenindir.Sen ve senin zihniyetin bu ülkeyi kbölmeye götürüyor.Benzerinde buralarda dolaşıyor.O kaplumbağa vb resimlerinide başka yerde sergile...

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English