Son Dakika Haberler

Oktay Sınığ

Oktay Sınığ

​GÖRMEK İSTEDİĞİMİZ TORKU KONYASPOR

06 Sunday 2015

Haftanın, sonucu merakla beklenen maçıydı Torku Konyaspor – Antalyaspor karşılaşması.

Birkaç haftadır bu maçı bekliyordum.

Hatta Ç.Rize maçını izlerken bile halâ bu maç vardı aklımda. Çünkü Antalyaspor hem zengin kadro yapısıyla, hem oynadığı oyunla hemde 7 maçlık cezası biten Yusuf Şimşek’in takımın başında oluşuyla Torku Konyaspor’u  zorlayabileceğini düşünüyordum. Tabii ki birde eto’o faktörü beynimi kurcalıyordu.

Zor maç olacağını düşünüyordum. Özellikle T.Konyaspor’un birkaç maçtır yükselişi olsada zor kazanıyordu. Ölüp ölüp dirildiğimiz Eskişehir maçını hatırlayın. İki kez geriye düşmesine rağmen, şimdiye kadar bir maçta üç golünü göremediğimiz yeşil beyazlılar, gerektiği zaman atabilecek kaliteye  sahip olduklarını Eskişehir maçında gösterdiler. Rize deplasmanında özgüven sorunu biraz daha çözülmüş gibiydi. Antalya maçında ise durum farklıydı.

Takımda özgüven vardı ama, hızlı oynamayı seven ve bu yüzden savunma güvenliği bulunmayan Antalyaspor’a karşı Torku Konyaspor yine defans ağırlıklı oynayıp kontralarla gol atacağını düşünüyorduk.  Çünkü Antalyaspor en çok gol yiyen takımlar arasındaydı. Maç saati geldiğinde kadroya baktığımız zaman yine gözlerimiz faltaşı gibi oluverdi. Bu ne ya Aykut hoca yine saçmalamış dedim kendi kendime.

Çünkü Kibong gönderilecek oyuncular listesinde görünüyordu. Kupa maçında çok istekli, çok çalışkan, çok arzuluydu. Belliki fazlasıyla özlemişti formayı. Antalya maçında baktık ki neredeyse bir sezondur ayağına top deymeyen Kibong ilk onbirde.

Abdülkerim ise Eskişehir maçında gayet iyi olmasına rağmen Rize deplasmanında yine kesikti. Bu oyuncuyuda  iyi bir yedek olarak düşünüyorduk. Baktık oda ilk  onbirde. Arasıra onbirde gördüğümüz Bajıc, Rangelov’la birlikte onbirde. Açıkçası Aykut Hoca’nın ne yapmak istediğini kimse anlamamıştı. Bu bir tuzaktı belliki.

Maç başlamadan önce Eto’o nun takım arkadaşlarını toplayıp motive etmesi, kısa bir konuşma yapıp galibiyet yemini etmeleri beni biraz ürkütmüştü. Ancaaaaak maç başladığı zaman hiç kimsenin alışık olmadığı ama bir taraftanda görmek istediği bir Torku Konyaspor vardı sahada.

Antalyaspor oyuncuları daha ilk dakikadan itibaren feleği şaşmış bir görüntü verdi. Çünkü T.Konyaspor maça 1 – 0 önde başlamıştı. Çünkü Kibong 2. Dakikada golü Fornezzi’ye rağmen atmıştı. Fornezzi’ye rağmen diyorum nedeni ise belli.

Tarihi farkı önlemişti. Dakikalar ilerledikçe baskı kuran, pas alışverişlerini mükemmel yapan yeşil beyazlılar, Akdeniz ekibine top göstermedi desek yeridir. Çok net pozisyonlar ahlar vahlar arasında geçerken Bajıc işte ben buyum dercesine klas bir golle farkı ikiye çıkardığı zaman dakikalar, 18'i gösteriyordu.

Neler oluyordu Torku Arena’da neler.

İkinci yarı yine aynı tempo, yine aynı istek, yine aynı oyun, belkide tarihi bir farkı kaçıran, yüzde yüzlük pozisyonlar bulan yeşil beyazlılar maçı 3 – 2 kazanmayı başardı. Bu 3 – 2 lik skor, Eskişehir maçınında skoruydu ama o maçla Antalya maçı arasında oynanan oyun açısından dağlar kadar fark vardı diyebilirim. Tabi bu arada iki Ali cezalı duruma düştüğü için Kasımpaşa maçında nasıl bir oyun göreceğiz önümüzdeki hafta belli olacak.

Oyunun genelinde ( son 5 dk. hariç ) T.Konyaspor, şimdiye kadar görmek istediğimiz T.Konyaspor’du. İnşallah bundan sonrada böyle olmasını arzu ediyorum.

Kalın sağlıcakla.                                      

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • ALİ AYDIN

    abi tespitlerin çok doğru emeğine sağlık

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English