Son Dakika Haberler

Oktay Sınığ

Oktay Sınığ

​Erciyesspor'u yenebiliriz ama...

05 Wednesday 2014

Süper lig'de haftalar geçtikçe, alınan sonuçlar ve puan sıralamasındaki mesafe iyice daralmaya başladı. Düşmemek için ve Avrupa hedefi olan takımların her geçen hafta alacağı sonuçlar artık sürpriz olmaktan çıkmaya başladı diyebiliriz. Düşmemek için mücadele eden takımların sayısı bir hayli fazla, yine Avrupa için oynayan takımların sayısıda azımsanacak bir sayıda değil.

Avrupa'da ülkemizi temsil eden takım sayısı Trabzonspor'un Juventus'a elenmesiyle maalesef bire düştü. Galatasaraya bundan sonraki maçlarında başarılar diliyorum.

Avrupa demişken Trabzonspor'dan ve bu hafta oynadığı T.Konyaspor maçından bahsetmek istiyorum. Avrupada Mustafa Reşit Akçay'ın döneminde hiç kaybetmeyen bordo mavililer, arka arkaya İtalyan takımına aynı skorlarla yenilerek veda etti. İşte o Trabzonspor geçtiğimiz hafta Avrupa'yı unutup lige döndü.  Konya deplasmanında galip gelerek gelecek sezon yine Avrupa kupalarına katılabilme adına bir başlangıç yapmak için Konya Atatürk Stadına iddialı çıktılar. Birkaç gün önce oynadığı Juventus maçının moral bozukluğumu desem, yorgunluğumu desem bilemiyorum ama Trabzonspor Konya'da kazanmak adına hiçbirşey yapmadı. Daha doğrusu Konyaspor Trabzonspor'a bu fırsatı vermedi.

Her takım için zor bir deplasman Konya deplasmanı. Bordo mavililer kazanmak adına birşey yapmasada deplasmandan alınan bir puan iyidir mantığıyla istediğini aldı diyebiliriz. Bu bir puan Trabzonspor'a birşey kazandırmadığı gibi kaybettirmedide. Aynı şey tabiiki T.Konyaspor açısındanda geçerli.

0 – 0'lık sonuç yeşil beyazlılar açısından daha farklı bir anlam taşıyor. Konyaspor bir an önce alt sıradakiler ile bağlantıyı tamamen kesmek adına her puanın altın olduğunu düşünerek maçlarını oynuyor ve oynamak zorunda. Önümüzdeki sezon yeni stadın zeminine Süper Lig apoletiyle çıkmak isteyen Konyaspor, haftalar ilerledikçe zorlaşan maçlara çıkacaktır, bu sadece Konyaspor için değil bütün takımlar için geçerlidir. Bu yüzden son derece dikkatli olmak adına, maçlarını hafta hafta düşünmesi gereken yeşil beyazlıların hedefi zaten ligde kalmak olduğu için, bir an önce rahatlamak adına maçlarını, bu stratejiye göre oynamalı diye düşünüyorum. Konyaspor gittikçe zorlaşan fikstüre takılmadan ciddi anlamda ilk oynayacağı maça göre konsantre olması gerektiğini belirtmek istiyorum. Trabzonspor tabiiki tecrübeli ve zor bir rakip olsada Konyaspor'un aldığı beraberliğe daha doğrusu kaçırdığı galibiyete üzüldüğünü biliyoruz. Aynı duyguyu hepimiz yaşıyoruz. Avrupayı hedefleyen Trabzon'un alacağı her puanın ne kadar önemi varsa Konyaspor'un da düşmemek adına alacağı her puanın önemi bir hayli fazla. İşte bu maçın ardından önümüzdeki hafta çok kritik bir maça çıkacak olan yeşil beyazlıların rakibi, birebir asıl rakibi olan Kayseri Erciyesspor. Cumartesi günü akşam, istim üstündeki Erciyesspor karşısında zorlansa bile Konyaspor'un bu maçtan galibiyetle döneceğine inanıyorum. Hem maddi anlamda hemde kulüp bazında sıkıntılar yaşayan İki takımda kötü bir sezon geçiriyor olsada Konyaspor, bunu değerlendirebilecek kalite ve kapasiteye sahip bir takım. Ancak ben her iki kayseri takımının ikisinin birden düşeceğine ihtimal vermiyorum. Konyaspor ise bu cumartesi akşamı Kadir Has Stadından istediğini alacaktır. Çünkü Erciyesspor bu maça stres altında ve aşırı motiveyle çıkacaklardır. Konyaspor ise bu maçtan alacağı üç puanla çok rahatlayacağı için sabırlı ve istediği şekilde oyuna hakim olduğu takdirde istediğini elde edecektir.
Erciyesspor'un defansı çok ağır olması, kanatlarının iyi çalışmaması ve ofans oyuncularının Konya defansına göre yavaş olması Konyaspor'a şimdiden artı puan kazandırmış gözüyle bakıyorum. Tabii ki her maç 90 dakika ve her takım onbire onbir oynayacağı için erken fikir üretmek yerine temkinli olmak iyidir ancak gözle görülen iki takım arasındaki farka baktığımızda sonucun Konyaspor lehine olacağını düşünüyorum. Hemen çok önemli bir detayı belirterek yazımı sonlandırmak istiyorum. Konyaspor bu maçtan puan yada puanlarla dönecek kapasiteye ve kaliteye sahip. Ancak hakem faktörü maçın önüne geçmezse.  Çünkü henüz açıklanmasa bile hakemlerin bu maçın önüne geçebileceğinden endişeliyim. bu maçın hem Kayseri Arciyes, hemde Konya açısından önemi büyük olduğu için, Kayseri tarafından lobisel çalışmaların olabileceğini düşünüyorum. İnşallah hakem faciası yaşanmayan bir maç olur. Yani saha dışında başka çalışmalar olmazsa ekibimiz istediği sonuçla dönecektir. Konya cephesinde ise lobi faaliyetlerinin pasif olduğunu düşünürsek en azından bazılarının yaptığı gibi, sesini yönetim bazında duyurması gerektiğine inanıyorum. Çünkü gerçekten ağlamayana meme vermiyorlar.
TFF ve MHK nin bu tür çalışmalara alet olmaması dileğiyle.
Kalın sağlıcakla.

 

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English