Son Dakika Haberler

Ömer Lütfi Ersöz

Ömer Lütfi Ersöz

​El Bir Derneği’nin Faaliyetleri

16 Aralık 2015

Geçtiğimiz hafta sonu El Bir Derneğini ziyaret ettim. Hüseyin Saraç kardeşimizden yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi aldım. Sinan Cırık Kardeşimizle de birçok defa görüşüp, ihtiyaç sahibi, mağdur kardeşlerimizin neredeyse dayanılmaz derecedeki acıklı hayat hikâyelerini dinlemiştim. Bir nebzede olsa katkımız olabilir düşüncesiyle, El Bir Derneği’nin faaliyetleri hakkında, yararlı olur düşüncesi ile siz değerli okuyucularımızı bilgilendirmeyi uygun gördüm.    Her ne sebeple olursa olsun, Konya’mız, ülkemiz ve dünyadaki mağdur-mazlum insanlara yönelik maddi- manevi her türlü yardım-dayanışma ile ilgili tüm imkânları seferber etmek amacı ile faaliyet gösteren El Bir Derneği; Cihan şümul kardeşlik duygusunu gönüllere yerleştirmek için mücadele etmektedir.

El Bir  Derneği; kısa sürede Konya’mızda hizmetlerini yoğunlaştırıp adından sıkça söz ettirmiş bir dernektir. İnancı ve cinsiyeti ne olursa olsun, yapılan zulüm, haksızlık ve şiddet ile doğal afetlerden oluşan mağduriyetlerin giderilmesinde sahip olduğu bütün imkânları seferber ederek, fertleri ELBİR' liği ile iyilik yapmaya, yardımlaşmaya, dayanışmaya teşvik etmiş, barış içinde sevgi ve kardeşlik dolu bir dünya oluşturmayı hedeflemiştir. El Bir Dernek Yönetimi, fedakâr güzel insanlardan oluşmaktadır. Onursal Başkanlığını Ak Parti Konya Milletvekili Dr. Abdullah Ağralı Bey yürütmektedir. Yönetim Kurulu şu isimlerden oluşmaktadır; Celal Aktaş Başkan, Sinan Cırık Başkan Yardımcısı, Mehmet Özdil Sekreter, Hüseyin Saraç Sayman, Dr. Fatih Kara Üye, Hüseyin Akdil Üye, Fehmi Tanış Üye.

Dernek Yöneticilerimizin verdiği bilgilerden bir kısmını sizlere aktarmak istiyorum: “Malumunuzdur ki son zamanlarda özellikle İslam coğrafyasının hali ne yazık ki perişan durumdadır. Siyasi çıkarlar uğruna birçok insanlar, kadın-erkek yaşlı-genç çocuk-büyük denilmeden katledilmektedir. Bu durum gün geçtikçe artmaktadır. Şehrimizde 55 bin kişiyi misafir etmekteyiz. Ama unutmayalım ki sadece bu sorumluluk yöneticilere ait değildir. Bu sorumluluk Müslümanım diyen hatta insanım diyen herkese aittir. Bu sayı gün geçtikçe de artmaktadır. Şehrimize günlük ortalama 10 aile gelmektedir. Dinimiz bizlere misafire ev sahipliği yapmayı, onun ihtiyaçlarını karşılamayı ve onlara ikramda bulunmayı, hem de mazlumun yanında, zalimin karşısında olmayı emretmektedir.     Dernek olarak ilimizdeki misafirlerimizin öncelikle temel ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyoruz. Kurulduğumuz günden bu tarafa Konya ya yeni gelmiş olan misafirlerimize; 3 bin ton odun-kömür, her ay; 300’ün üzerinde yatak, 300 tüp ve ocak, 300 paket gıda,  200 paket temizlik maddesi, 500 halı, 500 battaniye, ortalama 3 Kurbanlık, 300 konut için çeşitli ev eşyaları, 500 paket çocuk ve hasta bezi gibi ayni yardımlar yapmaktayız. Bununda yanında, evinde çalışacak erkek olmayan yetim ve şehit ailelerin, elektrik, su faturalarını ödeme ve kısmi kira destekleri sağlamaya çalışıyoruz. Tabi bu yardımları yaparken maddeten çeşitli zorluklarla ve sıkıntılarla karşı karşıya kalmaktayız.

İnsani yardımın da yanında bu insanların hastanelerde yaşadıkları sorunlarla ilgilenmekteyiz. Halk Sağlık Müdürlüğü ile görüşmelerimiz neticesinde bu insanlara 3 adet sağlık ocağı açılması, en kısa zamanda sağlanacaktır. Her gün saat:09: 00 ile 18: 00 arasında derneğimize onlarca aile gelip sorunlarını anlatmaktadırlar. Bizler bunlara gücümüz yettiği nispette yardımcı oluyoruz. Bu insanların eğitim almaları ile ilgili çeşitli projeler yürüttük ve yürütmeye de devam etmekteyiz. Konya da 20.000’in üzerinde eğitim çağında çocuk bulunmaktadır. Gecen dönem yaptığımız çalışmalar ile yaklaşık 2.000 çocuğun eğitim almasını sağladık. Bu dönemde misafirlerin yoğun olduğu bölgelerde 9 tane okulun geçici eğitim merkezi olması için ilgili kurumlarla çeşitli çalışmalar sürdürülmektedir. Başta; Valilik, Büyükşehir Belediyesi, Müftülük olmak üzere bazı STK’larla beraber müştereken hareket edilmiştir.”  denilmektedir.

Müslümanlar olarak kardeşliğimizi göstermek zorundayız. Sevdiğimiz şeyleri infak ederek yardımcı olmamız kardeşliğimizin gereğidir. İnanıyorum ki, her birimiz az veya çok katkı sağlayabiliriz. Hiç değilse temiz ve kullanılabilir olmak kaydıyla evimizdeki fazla olan malzeme ve eşyalarımızı versek bile, inanıyorum ki, çok güzel hayırlı bu davranışlarımızla ihtiyaç sahibi Muhacir kardeşlerimizin sıkıntılarını giderip, her sinede ölümsüz Ensar olabiliriz. Bu kış gününde kalacağı yeri, yiyeceği, giyeceği, battaniyesi v. b. temel ihtiyaçlarından hiç biri olmayan birçok kardeşimiz bulunmaktadır. Her birimiz imtihan oluyoruz. Yaptıklarımızdan da, yapmamız gerekirken yapmadıklarımızdan da hesaba çekileceğiz. Her birimiz kendi imtihanımızı kazanmak için gayret etmeliyiz. Şimdi, yardımlaşma, dayanışma ve kardeşlik zamanı…
 
Yardımlarınız İçin Kuveyt Türk Konya Alaaddin Şubesi Hesap No:91153879
Türk Lirası İban: TR29 0020 5000 0911 5387 9000 01     USD (Dolar) İban: TR45 0020 5000 0911 5387 9001 01
Euro İban: TR18 0020 5000 0911 5387 9001 02
İrtibat Telefonu: 0 (332) 353 66 77


Her birimiz, bu güzel hayırlı hizmete gönül ve destek vererek çalışırsak, Rabbimizin lütfu ile mazlumların yüzlerinin gülmesini sağlayabiliriz. Büyük fedakârlıklar içinde gece gündüz demeden hizmet eden, Dernek Yöneticilerimize ve maddi ve manevi katkılarınız için, siz değerli kardeşlerimize en kalb-i şükranlarımı sunar, sıhhat ve afiyetler dilerim. Allah (c. c.), her birinizden Razı olsun.

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • Ramazan kose 05318219083

    Selamünaleyküm bu derinlikte tüm çalışanlara teşekkür ederim Sizden Yardıma ihtiyacım var Bana ev eşyası lazım Yardımcı olursanız memnun olurum

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
  • Merve

    Ben alış veriş yapmak istiyorum ama yapamiyorum

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English