Son Dakika Haberler

Ömer Lütfi Ersöz

Ömer Lütfi Ersöz

​Camiler gençlerimizle daha güzel

21 Haziran 2022
​Dünya hayatına imtihan edilmek üzere gönderildik. Evlâtlarımız, mallarımız birer imtihan sebebidir. Allah (c.c.)’ın bizlere ikram edip emanet ettiği nimetlerden biride çocuklarımızdır. Evlâtlarımız gözümüzün nuru, gönlümüzün süruru, evimizin neşe kaynağı ve geleceğimizin teminatıdır. Geleceğimizin teminatı en kıymetlilerimizin güzel ahlâk sahibi olmaları için çalışmak zorundayız.

Âyet-i Kerîmelerde: “Biliniz ki, mallarınız ve çocuklarınız birer imtihan sebebidir ve büyük mükâfat Allah'ın katındadır.” (Enfal Sûresi âyet:28) “Ey inananlar! Kendinizi ve ailenizi, yakıtı insanlar ve taşlar olan ateşten koruyun...”(Tahrim Sûresi âyet:6) buyurulmuştur. Hadis-i Şeriflerde: “Hiçbir anne baba, çocuğuna güzel terbiyeden daha kıymetli bir bağışta bulunmamıştır” (Tirmizî, Birr, 33.) “Çocuğunun senin üzerinde hakkı vardır.” ( Müslim, Sıyâm, 183.) buyurulmuştur.

Malumunuz 17 Haziran 2022 Cuma günü ilköğretim ve Ortaöğretim de eğitim-öğretimin yılı sona ermiş olup, öğrencilerimiz, yaz tatiline girmişlerdir. Öğrencilerimiz eğitim-öğretim yılı boyunca çok güzel bilgiler öğrenmişlerdir. Yaz döneminde de Kur’an-ı Kerîmi, dini bilgileri öğrenmeleri için çok güzel tercihler sunulmaktadır. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından bu yıl ‘Haydi Koş Gel, Camiler Seninle Güzel ’ başlığı ile düzenlenen  kurslara evlâtlarımızı mutlaka gönderelim. Camileri ve Kur’an Kurslarını  gençlerimizle şenlendirelim. Gerçekten Camiler gençlerimizle daha güzel olmaktadır.

Yaz Kur’an Kursları kayıtları yapılmakta olup 27 Haziran Pazartesi günü fiilen başlamış olacaktır. Hem Kuran-ı Kerim’in okunması öğretilecek, hem de dini bilgiler, Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.s.)’in hayatı hakkında birbirinden önemli bilgiler verilecektir. Yaz Kur’an Kursları, 26 Ağustos Cuma günü sona erecektir. Hala yazılmayan kardeşlerimiz varsa, bu imkânı güzel bir fırsat bilerek, en yakın Kuran Kurslarına, Camilere kayıtlarını yaptırsınlar. Kuran-ı Kerim,  bizim gerçek mirasımızın en önemli kaynağıdır. Hadis-i Şerifte:” Sizin en hayırlınız Kur’an-ı Kerimi öğretenleriniz ve öğrenenlerinizdir.” buyrulmuştur. Başta aile reisleri olmak üzere, aile fertlerinin Kur’an-ı Kerîmi öğrenmelerini tesis etmek önemli vazifelerindendir. Bu sorumluluğun gereği mutlaka yerine getirilmelidir.

Evlâtlarımızı yaz tatilin de, yaz Kur’an kurslarına göndererek dini bilgilerinin en güzel şekilde öğrenmelerini sağlayalım. Bu açıdan yaz Kur’an Kurslarımızın önemi çok büyüktür. Bu yaşlarda dini bilgilerini öğrenemeyenler daha sonraki yaşlarda zorlanmaktadırlar. Yavrularımızın en verimli bu zaman dilimlerini, en güzel bir şekilde dini bilgilerini öğreterek değerlendirelim. Ayrıca büyüklerimizden dini bilgilerini ve Kur’an-ı Kerimi bugüne kadar öğrenmemiş olanlar için de, Kuran Kurslarımızın varlığı büyük bir nimettir. Hem kış, hem de yaz döneminden gereği gibi faydalanalım. Bir zamanlar Kur’an-ı öğrenmenin önünde büyük engeller, yasaklar vardı. Yakın tarihimizden biliyoruz ki, Kur’an-ı öğretmek ve öğrenmek isteyenlere büyük baskılar ve zulümler yapılmıştır. Günümüzde, hangi yaşta olurlarsa olsunlar çocuklarımıza, herkese, Kur’anı Kerimi öğretme imkânları vardır. Bu günlerimize ne kadar şükretsek, hamd etsek azdır diye düşünüyorum. Kur'an'ı Öğrenmenin-Okumanın yaşı yok, talep sizlerden görev tüm hocalarımızdandır.  

Anne-babalar, evlatları için eğitim-öğretim süresince maddi ve manevi yönden çok büyük fedakârlıklarda bulunmaktadırlar. Evlatlarımızın iyi yetişmesi, hem dünya hem de âhiret nimetlerinden en güzel şekilde faydalanmalarını sağlayıcı bilgilerle donatılmaları bizlere de büyük mutluluk verir. Ahlâki özelliklerle dop dolu olarak yetiştirilen evlâtların, öğrendikleri dini bilgileri uyguladıklarında, anne-babaları ölmüş olsalar bile amel defterlerinin açık kalıp sevaba nail olacakları Peygamberimiz Hz. Muhammed(s.a.s)’in müjdelemiş olduğu bir hakikattir.

Çocuklarımız bizlere Allah (c.c.)’ın emanetidir. Dünya hayatında en iyi yerlere gelip, rahat yaşamalarını düşündüğümüz gibi, ölümden sonraki gerçek ahiret hayatını da düşünüp, evlatlarımıza lazım olan dini bilgilerini de öğretmek en önemli görevlerimizdendir. Anne ve babalar; evlatlarına güzel isim vermek, haramlardan uzak tutup, helâl kazançla beslenmek, okutmak, terbiyeli ve ahlâklı yetiştirmek, zamanı gelince uygun bir eş ile evlendirmek, sevgilerini sürekli gösterip, dua etmek, koruyup kollamak, vatana millete faydalı birer insan olmalarını sağlamakla yükümlüdürler. Çocukların yeme, içme ve barınma ihtiyaçlarını karşılamak anane-babaların asli görevleridir. Temiz bir fıtratla dünyaya gelen yavrularımıza Allah (c.c.)’a kulluk şuuru ve ibadet aşkını vererek büyütmeli, iyi bir Müslüman olarak yetiştirmeliyiz. En değerli hazinemiz olan evlâtlarımızı en güzel mekanlardan olan Camiyle, en güzel kelam Kur’an-ı Kerîmle ve en güzel ahlâk sahibi rol model Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.s)’ın ahlâkı ile buluşturalım. Bu güzellikleri gerçekleştiren ebeveynlerin büyük bir sevaba nail olacakları aşikardır.

Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.s.) döneminde başlayan Kuran-ı Kerim eğitimi, çağlar boyunca devam etmiştir. Kıyamete kadar da devam edecektir. Öncelikle öğrenmek, sonrasında öğrendiğimiz Kuran-ı Kerimi öğretmek, ve öğrendiklerimiz ile amel etmek hayırlı olmamız için en önemli özelliktir. Bu yaz tatilinde de evlatlarımıza hem dini bilgilerini vererek ruhlarını, hem de kendilerinin arzu edip istediği spor dallarında da bedenlerini eğiterek en güzel bir şekilde değerlendirelim. Kısacası hem bedenlerini spor ile eğitelim, hem de güzel ahlâk sahibi kişiler olarak yetiştirip, ruhlarını manevi gıdalar ile doyuralım. Rabbimiz, aile efradımıza karşı görevlerimizi en iyi şekilde yerine getirmeyi, Kur’an-ı Kerimi okuyup anlayıp, yaşamayı ve namazı dos doğru kılmayı, rızasına uygun işler yapmayı her birimize nasip eylesin. Sıhhat ve âfiyetler dilerim.

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English