Son Dakika Haberler

Oktay Sınığ

Oktay Sınığ

​Bunları yapmak kazanmak demek!

09 Sunday 2023
Önceki yazımda birileri  Konyaspor’un kötü gidişini durdurmalı demiştim. Bu birileri yönetim olur, teknik ekip olur yada oyuncular olur ama mutlaka birileri bu olumsuz havaya dur demeliydi. Geçen hafta rakibimize kaybettiğimiz maçın ardından ilk olumlu hamle teknik ekipten gelmiş olmalı ki, haftalardır  görmek isteyipte bir türlü göremediğimiz Jordan Morgan bu işe el attı. Morgan’ın kompleksli biri olduğunu düşünmüyorum ama isteyipte oynadığı zaman takım arkadaşlarıda pozitif anlamda yükseliyor ve rakip kim olursa olsun galibiyet oranı yüzde olarak artıyor. Cuma günkü daçka maçında 8 sayı ve beşi hücum olmak üzere 8 ribaunt la oynamış olsada, ortada enerjisinin takıma çok şeyler verdiği gerçeklik var. Umarım kalan 6-7 haftada bi daha sakatlanmasın ve oyuna ağırlığını koysun. Morgan işte böyle ilginç bir oyuncu. Sadece morgan’ın biraz kıpırdanması bile takımı hareketlendiriyor. Yani tam bir lider özelliği var.
Baştan sona önde götürdüğü karşılaşmayı, istediği tempoya ve ritme ayarlayan yeşil beyazlılar, play off’ları zorlayan rakibininde iyi olmadığı bir haftaya denk gelmesi işleri dahada kolaylaştırdı ve rahat kazandı. Yiğidi öldür hakkını yeme tabiriyle Roko Badzım’ın 23, Rasheed Suloımon’un 18 ve Sinan Sağlam’ın 11 sayıyla oynadığı maçta Perez ve Schılıng’in asistleri daçka’yı durdurmaya yetti. Öyleki özellikle Perez’in yaptığı 14 asist, maçı almaya yetti diyebilirim.
Genel özetin böyle olduğu bir maçta dikkatimi çeken, ısrarla her hafta üstüne vurgu yaptığım bir ayrıntıyı belirtmek istiyorum.  Evet yerli oyuncu konusu. Cuma günü Sinan Sağlam’ın bulduğu 11 sayının yanı sıra 7 si savunma olmak üzere toplam 10 ribaunt almasının ne kadar önemli olduğunu hep birlikte görmüş olduk. Ama bir sezonda bunun birkaç maçla sınırlı kalmaması ve sürekliliğinin olması gerekiyor. Sinan gibi Erkin Şenel’in, Mert Gizir’in pek fazla umudum yok ama Ramazan Tekin’inde kendilerini geliştirmeleri gerekmektedir. Çünkü yerli oyunculardan alınacak verim, takıma birçok anlamda yardımcı olacaktır. Örneğin yabancıların dinlenme süresi, kendilerini geliştirerek Türk basketboluna faydalı olması, hem takımına hemde ulusal anlamdaki katkısı en büyük yardım olacaktır.
Demekki neymiş ? bu sezonu inşallah kurtarabilirsek, transfer politikasını, takımın yapısına uygun şekilde yapılması gerektiğini umarım birileri öğrenmiştir. Bu sezonu Allah korusun düşsekte kurtarsakta her türlü yönetime yazarım.
Kaprisleri olmayan Morgan’ın oyuna adapte olmasının, yerli oyuncuların birinin bile maça olumlu katkısının ve isabetli dış atışların, maçın kaderini çizen en önemli etkenler olduğu, bu maçta kanıtlandı. Yani bunları yapınca kazanmak dahada kolay hale geliyor. Şimdi haftaya çok önemli ve güçlü Bursa deplasmanına gidiyoruz. İnanın bana Cuma günkü aynı zihniyet ve ciddiyetle oynandığı takdirde Bursa’dan galibiyetle dönmek hiçte  sürpriz olmaz. Demedi demeyin.
Kalın sağlıcakla.
 

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English