Son Dakika Haberler

Ömer Lütfi Ersöz

Ömer Lütfi Ersöz

​Bir sene içerisinde Türkiye’de neler olacak

31 Tuesday 2022
Değerli okuyucularım, güzel ülke Türkiye’miz her alanda üretimlerini artırarak emin adımlarla yoluna devam etmekte, önüne çıkarılan engelleri dün olduğu gibi bugünde aşarak arzu ettiği seviyeye yükselecektir. Karadeniz ve Akdenizdeki doğal gaz ve petrolü en yakın zamanda çıkarıp kullanmaya başlayacağız İnşAllah.

Bu dünya hayatına imtihan edilmek üzere gönderilmiş bulunmaktayız. Hayatımızın her döneminde bu gerçeği bilerek yaşamamız gerekmektedir. Bu dünyada mutlak rahatlık söz konusu değildir. Hem dünyevi ve hem de uhrevi konularda bize düşen, çok çalışmak ve sorumluluklarımızı yerine getirmek olmalıdır. Kısacası bizler seferden sorumluyuz. Başarı ve zafer Rabbimizden bir ikram ve bir lütuftur. Bizler tercihlerimizi iyiden, güzelden yana yapmak durumundayız. Tercihlerimiz hak ve hakikat merkezli olduğu ölçüde, Rabbimizin yardımının geleceği aşikârdır.

Güzel ülke Türkiye’miz üzerinde oynanmak istenen çirkin oyunları gören aklıselim, Türk, Kürt, Laz, Çerkez v.b. insanlarımız kenetlenerek, birlik ve beraberliğimizi sağlamlaştırarak bütün sıkıntılarımızı aşmak için el ele vermişlerdir. Bu dayanışma gerçek anlamda takdire şayandır. Güçlü Türkiye birlik ve beraberlikle inşa edilecektir.

Bir sene içerisinde Türkiyemizde neler olacak...Her alanda bir nevi üretim patlaması yaşanacak. Aslında yıllardır düşmanlık edenler güçlenen Türkiye'den rahatsızdırlar.  Evet gerçekçi olmak gerekir. Dünyanın her tarafında üretilen ürünlerde bir pahalılık söz konusu. Haliyle bizlere de yansıyor. Ekonomik sıkıntıyı öncelikle işsizler, asgari ücretliler, küçük esnaf ve emekliler daha çok hissetmektedir. Yöneticilerimiz geçtiğimiz yıllara göre ülkemizin maddi ve manevi konularında çok güzel iyileştirmeler yaptılar ve bundan sonrada iyileştirmelere devam edecekler. Çalışanlarımız enflasyona ezdirilmediği için genel olarak ekonomik anlamda iyi sayılırlar. Asgari ücrete beklenenin üzerinde artış sağlanmış olmasına rağmen yılların kaybı bir anda telafi edilememektedir. Asgari ücretten vergi alınmaması yıllardır konuşulurdu ama bu dönemde çözüme kavuşturuldu. Devlet Memurlarının yıllardır beklediği 3600, EYT (emeklilikte yaşa takılanlar) v.b konular da çözüme çok yakında kavuşturulacaktır. Kendi doğalgazımızı çok yakında çıkarıp kullanamaya başladığımızda inanıyorum ki dışarıya ödenen çok büyük rakamlardan kurtulacağız. Ülkemizin ekonomik imkanları iyileştikçe de her kesime refah payı yansıtılacaktır. Bu zaman diliminde yeni iş imkanları oluşturulup işsizlere sahip çıkıldığı gibi Küçük esnaf daha çok desteklenecek, asgari ücret makul seviyelere yükseltilecek, emeklilerin durumlarında çok önemli iyileştirmeler yapılacaktır. Çiftçilerimize, sanayicilerimize bir çok teşvik ve destek imkanları sunulmaktadır. Bu güzel girişimler sonucu ülkemiz insanı çok kısa süre içerisinde arzu ettiği refaha kavuşacaktır. Bahsettiğim hakikatin ayak sesleri çok net duyulmaktadır.

Güzel ülke Türkiyemizde üretilecekleri kısaca hatırlayalım;

 ASPİLSAN Lityum İyon pil fabrikası üretime başlayacak
 Ramjet füze motoru seri üretime başlayacak
 Milli Elektrikli Oto Togg seri üretime geçecek
 Bilecik altın madeninde ilk külçe altın dökümü yapılacak
 Milli Dikey Atım Sistemi ilk atış testleri yapılacak
 2022'de zırhlı araçlar ilk kez yerli motorla teslim edilecek
 SUNGUR alçak irtifa hava savunma füzesi, AKYA torpido,
MAM-T ve ATMACA teslimatları başlayacak
ATAK-2 prototipi, ilk uçuşunu gerçekleştirecek
Zırhlı Amfibi Hücum Aracı ZAHA envantere girecek
Türk Tipi Hücumbot ilk prototipin inşası başlıyacak
10. A-400M envantere girecek
Gökbey yerli motorla havalanacak
TCG Anadolu Gemisi envantere katılacak.
HİSAR-U'nun ilk prototipi tamamlanacak
HÜRJET ilk uçuşunu gerçekleştirecek
Milli KTJ-3200 Turbo Jet Motoru entegre edilen
SOM Seyir Füzesi'nin ilk atışı gerçekleştirilecek.
KARAPINAR GES tam kapasite devreye geçecek
BORKARBÜR üretim tesisleri faaliyete geçecek
Milli seyir füzesi SOM milli motorla ilk vuracak
Milli Elektrikli Tren raylarda olacak
Milli uydu İMECE uzaya fırlatılacak
DAG teleskopu devreye alınacak
Türksat 6A uydusu uzaya gönderilecek
%100 yerli TÜMOSAN PUSAT seri üretime geçecek
Milli Muharip Uçağın parça üretimi tamamlanacak
TUSAŞ ses altı rüzgar tüneli devreye girecek
TS1400 Turboşaft motoru ilk uçuşunu gerçekleştirecek
İHA-SİHA ve İKA'lar çeşitlenecek
TCG Piri Reis DKK teslim edilecek
Hızır Reis denizaltısı havuza çekilecek
STM500 denizaltının inşasına başlanacak.
T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı
Mustafa Varank
Savunma Sanayii Başkanlığı

İnanın okurken yoruldum desem abartmış olmam. Bu kadar güzel hizmeti yapanlara nankörlük yapılmaz ancak teşekkür edilir. Rabbimiz, başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN olmak üzere emeği geçenlerin her birinden ebeden razı olsun. Sıhhat ve afiyetler dilerim. 

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • Yüksel

    Sevgili yorumcu Ahmet Bey .Ömer Bey\'in yazılarını okuyorum ve takip ediyorum.Adam gibi adamdır size burdan prim çıkmaz.Gercekleri dile getiren bir yazardır .Düşüncelerinize katılmıyorum.

    • Cevapla
    • Begen (2)
    • Begenme (6)
  • Ömer Lütfi Ersöz

    Cesaretin varsa mailini telefonunu Adını soyadını adam gibi yaz çakma isimlerle kalleşlik yaparak yorum yazma. Hiç bir zaman din üzerinden veya başka bir alandan sömürü yapmadım, yapmamada. Sizin gibi yalancı, müfterilerin vereceği cevap bu. Sizin hakaretiniz kendinizin çukurda olduğunun ifadesidir. Anlayıp görebilene... Köre ne...

    • Cevapla
    • Begen (4)
    • Begenme (7)
  • Ahmet

    Yahu sana soyleyecek tek kelime bulamiyorum bukadar kör olamassin senin bu güya köşe yazilarinla insanlari yonlerdirmeye mi çalışıyorsun gerçekten sana bu fırsatı verenler de senin kadar kör olmali ikdidar yanlısı yazıların artık karın doyurmuyor satılan ve yok edilen hiç birşeyden bahsetmemissin anca şükret ve sabır insanların neler çektiğini niye yazmiyon yazar musvettesi işiniz gücünüz din üzerinden sömürü bı git işine adamın asabini bozma Suriyeliler kadar değer vermediniz ve kendi insanlarımıza Arap seviciler

    • Cevapla
    • Begen (6)
    • Begenme (3)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English