Son Dakika Haberler

Oktay Sınığ

Oktay Sınığ

​Basketbolda rotasyon sıkıntısı

28 Ocak 2023
Cuma günü Bursa’da Tofaş’a konuk olan Ayos Konyaspor, zorlu mücadeleyi 79-76 kaybetti. Morgan ve Eddıe’nin yokluğunda oyuncularımız iki kişilik mücadele ettiler ve bitime 3 saniye kala Sulaımon’un, bulduğu fırsatı isabetli kullanamaması sonucu Bursa’dan mağlubiyetle döndü. Tofaş geniş kadrosuyla bir ara farkı 13 sayılara çıkarsada, sonradan oyuna ortak olan Ayos Konyaspor’da maçın en skorer oyuncusu olan Rasheed Sulaımon’un 26 ve Alex Perez’in 21 sayısı maçı kazanmak için yeterli olmadı. Ev sahibi takımda yerli oyunculardan Berk Uğurlu 16 sayı 5 ribaunt 5 asist, Tolga Geçim ise 7 sayı 2 ribaunt 3 asistle oynarken, temsilcimizde Murat Göktaş 2 sayı 5 ribaunt, Cevher Özer 2 sayı 9 Ribaunt la katkı sağladı. Buda demek oluyorki, savunma anlamında birbirine denk olan iki takımın mücadelesinde yeşil beyazlı yerli oyuncuların ofansif anlamda katkı sağlamakta güçlük çekmeleri, skor yükünün iki yada üç yabancı üzerine binmesi nedeniyle mağlubiyet kaçınılmaz oldu.

Eddie ve Morgan olsaydı oynanan oyuna göre sonuç  daha farklı olabilirmiydi evet olabilirdi. Geçen yazımda  belirttiğim gibi yerli oyuncularımızdan yeterli verimi alamayan koç Sinan Çambel’in, elindeki kadro aslına bakılırsa iyi bir kadro, ancak rotasyon konusunda sıkıntı yaşadığı gün gibi aşikâr. Cuma günü spor gündeminde Mustafa Durmuş’un konuğu olan sayın başkan, özellikle futbol ve basketbola çok  önem verdiğini, futbolda 6-8 ve 10 numara için girişimleri olduğunu belirtti.

Basketbolda ise gözle görülen rotasyon sıkıntısınıda umarım biliyordur ve bu konu içinde kafasında birşeyler vardır. Çünkü basketbol konusunda beynimizi kurcalayan transfer yapılacakmı, kadro genişletilecekmi gibi soruların cevaplarını sayın Özgökçen’den duyamadık. Programın ana gündemi başka olduğu için bu konu üzerine parmak basmaması gayet doğal. Ancak Mustafa kardeşimin, sayın başkanı basketbol ağırlıklı başka bir programda konuk etmesi en büyük dileğim ve kendisindende böyle bir organizasyonu rica ediyorum.  Lige iyi giriş yapan sonradan seri mağlubiyetlerle 12. sıraya kadar gerileyen Ayos Konyaspor’u 5-6 haftalık zorlu bir fikstür bekliyor.

​Bunun önleminin bir an  önce alınması gerektiğini düşünüyor, sıralamada tehlikeli bölgeye iyice yaklaşmama adına gerekli adımların atılacağını sayın başkan’dan bekliyorum. Bir ara play-off ları ve avrupa’yı düşünürken şimdi o  tehlikeli bölge konusunu ilerleyen haftalarda yaşamayalım istiyorum. Zor fikstürün ilk maçı için önümüzdeki hafta sonu salonun dolu olacağından eminim ve bu seyirci baskısıyla Fenerbahçe’yi mağlup edebilmek ümidiyle kalın sağlıcakla.

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English