Son Dakika Haberler

Oktay Sınığ

Oktay Sınığ

​Basketbolda eyvah ki eyvah konumu !..

18 Saturday 2023
Ayos Konyaspor’da alışkanlık haline gelen yenilgi serisi devam ediyor. Ligin dibine demir atan basketbol takımı, Denizli’de de kaybetti. ( 91 – 84 ) ilk iki periyodu tabiri cayizse kıran kırana bir mücadele izledik ve soyunma odasına yeşil beyazlı ekibimiz 40 – 38 önde girdi. Artık içeride neler konuşuldu bilinmez ancak, ikinci yarıya Konyaspor yine tutuk, evsahibi Merkezefendi hızlı bir başlangıç  yaptı. Yine bir ara 10 sayıya çıkan farkı tek hanelere düşürsede, oyunu okuyan ev sahibinin koçu Zafer Aktaş, oyun anlayışını ve alan savunmasını değiştirerek adam adama döndü. Buda pota altını etkili kullanan Konyaspor’un işini zorlaştırdı. Ev sahibinin etkili oyuncuları hem içeride hemde çizgi gerisinden isabet bulurken, dış atışlarda 5 oyuncusundan yararlandı ve yeşil beyazlı ekibimizde, çizgi gerisinden Rasheed Sulaımon’un 4, Jarell Eddie’nin 3, ve Alex Perez’in 5 isabetli atışı, haliyle galibiyet için yetmedi. Boyalı alanda yüzde 49 ile oynayan Ayos Konyaspor, dışarıdan ise yüzde 41 de kalınca, evsahibi ekip içeriden yüzde 46, dışarıdan ise yüzde 50 ortalama yakalayınca mağlubiyet kaçınılmaz oldu. Parkenin en skoreri, bulduğu 25 sayıyla Alex Perez olurken, Merkezefendi’de Xavier 24 sayıyla oynadı. Maçın ana tablosu böyle. Peki  Konyaspor’daki 7 haftalık mağlubiyet serisi neden oldu ? bu sorunun cevabını iyice irdelemek gerektiğini düşünüyorum. Hoca’nın B planı olmayışı mı, kadronun dar olması mı, yönetimin basketi öteleyip futbol’a ağırlık vermesi mi, basetbol takımının teknik ekip ve oyuncular nezninde maddi sorunlar mı yaşaması gibi deli soruların bir noktada buluşup, çözüm odaklı sonuca hemen biran önce ulaşılması gerekiyor. Bu ivedilik gerektiren bir konu çünkü geçen yılı şampiyon bitiren bir takımı asansör haline getirmek ve ligin dibinde görmek Konya camiasına hiçte  yakışmıyor. 

Futbol için yönetim istifa seslerinden bir hayli rahatsız olan sayın başkan, yüz ifadesi iyice düşmüş olmasına rağmen yine bir galibiyet sonrası ekranlarda boy gösterip açıklama yapması kesinlikle düşündürücü. Uzun süredir ekranlarda görülmeyen başkan’ın, galip gelinen maç sonrası mikrofonların karşısına geçmesi tesadüfmüdür bilemem ama eğer basketbol takımı gerçekten ötelendiyse durum oldukça vahim. Eyvah ki eyvah konumundayız. Haftaya evimizde oynayacağımız Anadolu Efes karşısında nasıl bir sonuç çıkacak, yine bir mağlubiyetmi gelecek, yoksa bir sürprize imza atıp 7 hafta sonra iki puan alacakmıyız salonda belli olacak. Tabiiki maç oynanmadan hiçbir sonuç belli olmaz. Ama tahminler her zaman geçmişe dayalı istatistiklere bağlı olarak öne çıkar. Kâğıt üzerinde A. Efes favori görünüyor, ama Ayos Konyaspor, hakem faciası yaşanmazsa bir sürprizde  Ergin Ataman ve ekibine yaşatabilir düşüncesindeyim. Artık bekleyip göreceğiz.  Kalın sağlıcakla.

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English