Son Dakika Haberler

Oktay Sınığ

Oktay Sınığ

​Ayos konyaspor’da yaşananlar!..

24 Ocak 2023
Uzunca bir aradan sonra tekrar konhaber’e spor yazmanın mutluluğu içindeyim. Özellikle B.S.L. ne yükselen Ayos Konyaspor’un hafta hafta takip ettiğim maçlarını yorumlamak üzere siz okuyucularımla birlikte takımın artılarını eksilerini değerlendireceğim. Sizin yorumlarınızıda merak ediyorum. Basketbol takımımızı neler bekliyor, takımın hedefi nedir, oyuncularımız ve teknik ekibimiz hakkındaki görüşleriniz nelerdir, gibi soruların cevaplarını vermeye çalışacağım.

Bugünkü yazımın önceliğini, sezon başından bu yana takımın genel performansına  ayırdım.İlk haftalarda bu takım iyi işler çıkaracak, play-off’u zorlayacak, hatta avrupa için iddialı olacak gibi bir izlenim vardı. Ancak diğer bütün takımların tam hazır olmadığı dönemlerde gelen başarı grafiğinde haftalar ilerledikçe düşüş yaşandı. Bunun nedeninide özellikle dar bir kadro oluşumuna, sonrasında ise yerli oyunculardan istenilen verimi alamamasına bağlıyorum. Yabancıların transfer hamlesi ne kadar doğruysa, yerli oyuncuların seçiminide o derece yanlış buluyorum. Tabiki bu benim görüşüm. Geçtiğimiz sezon elde edilen başarı ve gelen şampiyonluk sonrası çıta yükseldi. Başarılı hoca Engin GENÇOĞLU ile yapılan sözleşmenin ardından, hocanın isteği doğrultusunda Jordan Morgan, Jarell Eddie, Alex Perez, Rasheed Sulaımon,  Roko Badzim, son haftalarda ayrılan Troy Selim Şav, yine geçtiğimiz haftalarda takıma dahil olan, Beşiktaş’tan tanıdığımız Matt Coleman ve Cristijan Nikolov, yabancı kadromuzu oluşturdu. Bu kadroda bulunan Jordan Morgan, sayı liderliğinde 18,50 ortalamasıyla 4. Sırada Alex Perez ise 6,83 ortalamayla ilk sırada bulunuyor.

Engin Gençoğlu ile yaşanan düşüşün ardından yollar ayrıldı ve yardımcı antrenör Sinan Çambel ile yola devam etme kararı alındı. 2 de 2 yle başlayan Çambel ve ekibi zorlu iki maçı kazanarak takıma yeni bir hava getirdiğini söyleyebilirim. Ancak son iki haftada yaşanan hakem faciaları, Ayos Konyaspor’un önünü kesme çabalarıydı. Bunda Galatasaray maçında istediklerini yapamasalarda, Pınar Karşıyaka maçında başarılı oldular. Artık bundan sonra önümüze bakma zamanı.Cuma günü oynanacak Tofaş – Konyaspor maçının ardından bu maçı değerlendirmek üzere sizlerle birlikte olacağım.Kalın sağlıcakla.

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English