Son Dakika Haberler

Oktay Sınığ

Oktay Sınığ

​Artık her maç final!

04 Tuesday 2014

Mesut hoca ile T.Konyaspor, ligin üst sıralarında bulunan takımlara, adeta futbol dersi vermeye devam ediyor. Ligin ikinci yarısında önce Fenerbahçe'yi hemde Saracoğlu'nda elinden kaçıran yeşil beyazlılar, sonra Avrupa hedefi olan Sivasspor'a hem futbol dersi verdi hemde 3 golle 3 puan almasını bildi.

Birçok kişinin ağzından duyduğum bir söz aklıma geliverdi. Eskişehir maçından bu yana hep aynı sözü söyler ve duyar olduk. Tabiri caizse karnımızı kaşıya kaşıya maç izledik. Evet doğru karnımızı kaşıya kaşıya maç izlemeyeli yıllar geçti gerçekten. Böyle oyuna böyle skorlara alışık değiliz açıkçası. Nede güzel oluyormuş böyle hem güzel oyun hem de bol gollü galibiyet. Hasret kalmışız gerçekten. 

Uğur hoca bu takımı bu kadroyu kurdu kurmasına ama bir türlü oynatma becerisini ve cesaretini gösteremedi. Dün maç başlamadan önce aldığım esame listesinde görmek istediğim şeyi Uğur hoca zamanında göremeyip sinirlendiğim, ama şimdi görüpte mutlu olduğum oluşumu gördüm. 6 yabancısınıda oyun kadrosuna alan Mesut hoca sistemini tam anlamıyla oturtmuş, kadro istikrarını yakalamış ve 4 maçta aldığı 7 puanla kırmızı çizgiden hızla uzaklaşma becerisini gördüm. Yabancılar konusunda da istikrarı yakalayan T.Konyaspor, artık her maça final gözüyle bakarak hedeflediği ilk on arasına girmeye çalışacak. Bu hedefi bu oyunla başaracağınıda tahmin ediyorum. Yabancılar konusuna özellikle değinmek istedim. Çünkü 6 yabancısınıda ilk onbire çıkaran Mesut hoca, ve hocanın yüzünü kara çıkarmayan yabancıların, bu takıma neler kazandırdığını hepimiz gördük izledik. Hepsini tek tek değerlendirmek istemiyorum. İtandje'den, Gekas'ına kadar bütün yabancılar tek kelimeyle hatasız oynadılar. Ben aslında yabancıları ayırmak istemiyordum ancak şimdiye kadar neden kullanılmak istenmediğini belirtmek amacıyla yazmak ihtiyacını duydum. Aslında bütün takım yerlisiyle yabancısıyla son dört maçtır inanılmaz çaba gösteriyor ve inanılmaz doğru işler yapıyorlar. Nazar değmesin diyor ve hepsini alınlarından öpüyorum.

Mesut hocanın  tatlı bir telaş ve sıkıntı içerisinde olduğunu tahmin ediyorum. Çünkü kadro itibariyle ilk onbiri çıkarmakta zorluk çeken Mesut hoca her hafta kimi tribüne göndereyim kimi kulübeye alayım diye kafası karışıyordur. Öyleki Sivas maçındaki kadroya bakıyoruz ilk onbirde oynayan oyuncular kulübede.

Kulübesi bile kalite kokan bir takım olduk açıkçası. Allah nazarlardan saklasın.

İşte bu yüzden şimdiden sayın başkan Ahmet Şan'a, bütün yöneticilere, söylemek istiyorum. Bu kadro önümüzdeki sezon korunmalı. Sezon sonunda sözleşmesi bitecek birçok oyuncu var onları şimdiden ayartmak isteyen takımlar olacak. Aman dikkat. Özelliklede kiralık olan Djalma'yı kiradan kurtarmak gerek diye düşünüyorum.

Allah nasip ederse önümüzdeki sezon maçlarını yeni statta oynayacak olan T.Konyaspor, o tribünleri dört gözle bekleyen heyecan içindeki taraftarlar,biz basın mensupları, böyle bir kadronun kesinlikle bozulmaması gerektiğini düşünüyoruz. Takımımızda heyecan, galip gelme isteği, hırs, arkadaşlık, Mesut hoca, her şey var ve her şey olumlu. Olumsuz tek şey sadece ve sadece kulübün maddi sıkıntısı. Bu takım böyle giderse, bu taraftar hep böyle tıklım tıklım olursa, bu medya böyle duyarlı olursa, en kısa zamanda işte bu sıkıntıyıda gidereceğine eminim. Sivas maçındaki dolu tribünleri gördükçe yeni stat aklıma geldi ve kendi kendime bu başarı oldukça 42 binlik stat her zaman her hafta dolar dedim. Öylede olacak inşallah.

Bu hafta Cuma günü Kasımpaşa'ya konuk olacağız. Ligin her sezon daima üst sıralarında bulunan 'Paşa'da tıpkı Sivas gibi Avrupa'yı hedefleyen bir takım. Güçlü yönetimi ve çok iyi kadrosu bulunan Kasımpaşa karşısında T.Konyaspor neler yapabilir? Bu motiveyle, bu havayla, bu istikrarla, bu hırsla, ve bu kazanma arzusuyla en az bir puan getirir. Ancak çok dikkat edilmesi gereken bir takım. Çünkü Kasımpaşa bizden birkaç gün sonra erteleme maçı oynayacak, Beşiktaş'la oynamadan önce olası bir mağlubiyet halinde Avrupa hedefinden uzaklaşabilecek bir konumdalar. Bu yüzden kazanmak için oynayacaklar. İşte  bir final maçı daha. Kazanmak dileğiyle,

Kalın sağlıcakla.

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English