Son Dakika Haberler

Esra Kaya

Esra Kaya

​15 kilo verdiren çay

30 Friday 2018
Televizyonlarda, internet ortamında sık sık karşınıza çıkan, ünlülerin kullandığı o çaylar gerçekten işe yarıyor mu?

1 ayda 15 kilo verilir mi?

Bu tür ticari kâr amacı güden reklamlara inanıp, sağlınızdan olmamanız için böyle bir yazı hazırlamak istedim. Sağlıklı olan kilo verimi, diyetisyen kontrolünde ayda 2 ila 6 kilo arasında değişir. 

Zayıflama ilacından ölenler… Zayıflama çaylarından sonra hastanelik olanlar... Mutlaka her yıl böyle haberler çıkıyor. Birinin başına gelince insanlar korkuyor ve tehlikeli denemelerden vazgeçiyorlar. Sonra yine yeni çıkan çaylar deneniyor.

Türkiye Halk Sağlığı Kurumu tarafından yapılan açıklamaya göre, piyasada bulunan zayıflama ürünlerinin hiçbirinde standart bir formülasyon bulunmuyor. Özellikle doğal, bitkisel olarak pazarlanmaya çalışılan bu ürünlerde çok sık kullanılan sibutramin, aşırı dozda kullanılması halinde kalp kaslarında kardiyolojik toksik etki yaparak, kalp durmasına yol açabiliyor ya da bu toksik etkilerden dolayı karaciğer nakli gerçekleşebiliyor.

Bu tür çay ve ilaç kullanımları ile verilen hızlı kilolar genelde vücuttaki su ve kas kayıplarıdır. Unutmayın ki! Bu tür hızlı verilen kilolar size; verdiğinizden daha fazlası alınan kilo ve birçok sağlık sorunu olarak geri dönecektir.

Kilo problemi yaşayan kişilere, egzersiz ve diyet gibi hem süre hem de emek ve irade gerektiren aktiviteler yerine; bu tür çay ve ilaçların daha kolay uygulanabilir olması, medyada mucize olarak lanse edilmesi bu ürünleri daha cazip hale getiriyor.

Kısacası; ayda ya da haftada 15 kilo verdirdiğini iddia eden, hatta birçok ünlü isminde reklamını yaptığı ürünler MAALESEF GERÇEK DEĞİLDİR, YAĞ YAKMAZ bilimsel olarak mümkün değildir ve metabolizmanıza kalıcı zararlar verebilmektedir.

Çoğunlukla internetten sipariş edilen bitkisel zayıflama ürünlerinin içeriğindeki maddeler dışında; diüretikler, laksatifler ve sibutramin gibi çeşitli ilaç etken maddeleri bulunabildiği araştırmalarda belirlenmiştir. Bu etken meddeler de çeşitli yan etkilere, hatta ölüme bile neden olabilmektedir. Ülkemizde de örnekleri mevcuttur.

Bu tür ürünleri kullanmak yerine, bir uzmandan yardım alarak; sağlıklı beslenmeyi yaşam tarzı haline getirip, günlük yaşantınıza en az 30 dakikalık yürüyüş ya da egzersiz ilave ederek, su içiminizi arttırarak kalp, karaciğer ve böbreğinize zarar vermeden metabolizmanızı ve yağ yakımınızı hızlandırabilirsiniz.

Unutmayın; kilo vermek için bu tür ürünlerde mucize arayamaya ihtiyacınız yok, asıl mucize kendinizsiniz.

SAĞLIKLI GÜNLER DİLERİM…

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • Ahmet

    güzel bir yazı olmuş

    • Cevapla
    • Begen (4)
    • Begenme (1)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English