Son Dakika Haberler

Ali Günaydın

Ali Günaydın

​Yeni Konya Gazetesi 66 yaşında

29 Thursday 2014

Basın hayatında 66 yıl ayakta durmak, halkın duygularına tercüman olmak, vatandaşları tarafsız ve doğru bilgilendirmek büyük bir başarı.

Yeni Konya Gazetesi, halktan aldığı güçle neredeyse bir asra yaklaşan bir zaman sürecinde günlük olayları çok iyi değerlendirerek vatandaşa rehberlik etmiştir.

Kuruluş Tarihi olan 1 Haziran 1949’dan beri sürekli kendini yenileyerek ve güçlenerek bugünlere ulaşmıştır. Halbuki nice şa’şa’alarla kurulup yayın hayatına giren gazeteler daha yılını doldurmadan silinip gitmişlerdir.

Şahsen benim bile çabukça 3 yılım geride kaldı. Zaman su gibi, hatta daha da hızlı akıp gidiyor. Birbirinden önemli hadiseler birbirini kovalıyor. Baş döndürücü gelişmeler karşısında, hiçbir olayın etkisinde kalmayan Gazetemiz Yeni Konya, olayları en doğru biçimde tahlil ederek; kıssadan hisse çıkaracak şekilde vatandaşa rehberlik etmektedir.

Gazetemiz 66. Yılı’na girerken çok önemli gelişmeler yaşanmıştır. Bunlardan birincisi, Ülkemizde basın dünyasının imrenerek baktığı “ANMEG” (Anadolu Medya Grubu) hizmet binasının açılmasıydı. Şanına yakışır biçimde açılış bizzat Başbakan Receb Tayyib ERDOĞAN tarafından gerçekleştirilmiştir.

Türkiye’de bir ilk ve en son teknoloji kullanılarak yapılan hizmet binasının inşa edilmesinde, canla başla çalışan, başta “ANMEG” Yönetim Kurulu Başkanı “Av.Ahmet ÖZER” ve ekibini hararetle tebrik ediyor ve daha nice başarılı çalışmalarla halkımıza örnek olmalarını Yüce Allâh (CC)’dan niyâz ediyorum. Zira bu çalışmalarda Ahmet Bey’in ne kadar gayretli ve işini dert edindiğini çok iyi biliyorum. Ne zaman bir araya gelmişsek, mutlaka konuyu gündeme getirir ve öneminden bahsederdi. Sanırım şimdi ekibiyle beraber, başarmanın huzurunu yaşıyordur. Bunu çoktan hak ettiler. Zira hiçbir destekleri olmadan, adeta iğne ile kuyu kazarak muhteşem bir eser vücuda getirdiler. Azim ve gayretin ve de başarmanın âbidesi oldular.

Gazetemiz, 66. Kuruluş Yılı’na girerken Ülkemizin nasıl badirelerden geçtiğini dile getirmeden edemeyeceğim.

Öncelikle çok masum görünerek başlayan, daha sonra tam bir ihânet olduğu anlaşılan “Gezi Olayları”

Avrupa, Amerika ve İsrâil ve de aynı zamanda kendimizden zannettiğimiz ve asıl bizi yüreğimizden sarsan sözde kardeşlerimizin de işbirliğiyle oluşturulan, adına da çapulcular denilen gürûh’un başlattığı yıkım harekâtı. Önce yol yapımı için ağaç kesilmesine karşı olduklarını söyleyen bu hainler, bir anda 81 vilâyette birden ayaklanma başlattılar. Mâsûm vatandaşa büyük zararlar verdiler. Devleti de milyarlarca TL.zarara uğrattılar. Tabî bu zararlar da yine vatandaşın cebinden çıkacak. Bu da ayrıca ele alınması gereken bir konu.

Güçlü bir Türkiye’den rahatsız olan dış mihrâklar ile onların ülkemizdeki uşakları, 2023 hedeflerini bertaraf etmek için harekete geçtiler. Allâh’a (CC) sonsuz şükürler olsun ki başaramadılar. Bunda sağduyulu halkımızın, hükûmet’in ve özellikle de Başbakanımızın basiretli ve dik duruşu çok önemli olmuş ve bâdire defedilmiştir. Ancak, hainler boş durmamış ve peşpeşe olaylar birbirini takip etmiştir.

17 Aralık darbe girişimi ve dinlemelerle farklı bir boyut kazanarak yıkım planları uygulamaya konulmuş ve Biiznillâh tuzaklar boşa çıkarılmıştır. Burada hükûmeti savunduğumuz sanılmasın. Tam tersine, yolsuzluk yapan her kim olursa olsun hesap sorulmalıdır. Fakat bu hesabın da yolu yordamı vardır. Gece baskınlarıyla bu iş yapılmaz…

Başbakan mâlesef mücadeleyi tek başına göğüslemiştir. Partisindeki, Kur’ân’la alay edenleri şiddet ve nefretle kınıyorum. Çünkü yalanladıklarını duymadım, özür dilediklerini de… Bundan sonraki seçimlerde bu tür mukaddesât düşmanları mutlaka partiden temizlenmelidir. Hastalıklı bir bünye ile başarıya ulaşılamaz.

Kuruluşunun 66.Yılına girerken bir gerçekle daha karşılaştık ki hepsinden de önemli. O da paralel yapı meselesi. Başbakan’ın “Haşhaşîler” diyerek gündeme getirdiği zümre. O zümre, kendilerine hizmet hareketi dese de, kime hizmet ettiklerini de gelişen olaylarla gördük. Son zamana kadar şahsen ben de onları savunuyordum. Ancak, Kur’ân ve sünnetin arkasına sığınarak Müslüman halkın hayır ve hasenatlarıyla palazlanıp, daha sonra da kendilerinden başka kimse tanımamanın, birinci şahıslardan öğrendiğimize göre, önce gönüllü sonra da tehditle milleti haraca bağlamaya çalışmanın, daha sonra da ehli küfür ile ittifak ederek millete ihanet etmenin şenâatini gördük. Devletin her kademesine sızıp, kendilerinden olmayanları dışladıkları ayyuka çıktı. Ne biçim bir İslâm kardeşliği ki sürekli Müslüman kanı döken İsrâil’lilerin bombaladığı mâsûm Filistinlilere terör örgütleri denildiğini bizzât kendi kanallarından duydum. Bu noktadan sonra o gurup da samimi olan kardeşlerimize kendilerine gelmelerini, Kur’ân ve sünnetin dışında bir kardeşlik ve hizmetin olamayacağını hatırlatmak isterim.  

30 Mart 2014 yerel seçimleri ile, sağ duyulu halkımız sayesinde el oğuşturan hâinlere bir “Osmanlı Tokadı” vuruldu çok şükür. Fakat hâinlerin boş durmayacakları da görüldü.

İslâm Dünyası’nın umudu “TÜRKİYE” dir. Yeni bir Osmanlı’nin dirilişi küfür ehlinin uykularını kaçırmaktadır. Güçlü bir Türkiye’nin önüne geçmek için akla gelebilecek her türlü tezgâh kurulup sergilenmektedir. Buna karşın millet olarak her zamankinden daha uyanık olmak zorundayız.

Politikacılarımızın da mâlesef vatan diye bir dertleri yok. Sadece günü birlik menfaatleri için siyaset yapmaktalar. Yıkıcı, bölücü unsurlarla işbirliğine gidebilmektedirler.

Yeni Konya Gazetesi kuruluşunun 66. Yılı’na girerken Ülkemizde Ağustos Ayı’nda yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinin de ne kadar sıkıntılı geçeceğinin alâmetlerini görmeye başladık. Kirli ittifakların kurulduğu bir döneme daha girdik. Milleti köle olarak gören, millete tepeden bakanların son bir umut diye sarıldıkları kirli tuzakların bir kez daha bozulmasını sağlayacak olan yine asil milletimizdir.

66.yaşına girerken başta “ANMEG” Yönetim Kurulu Başkanı Av.Ahmet ÖZER olmak üzere, gazetemizin Genel Yayın Yönetmeni Mustafa TATLISU ve çalışma arkadaşlarına başarılı çalışmalar diliyorum.

Yeni yayın döneminde gazetemizin, milletimizin gözü kulağı olması niyâzlarımla daha nice kuruluş yıldönümlerine ulaşmasını diliyorum.

 

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English