Son Dakika Haberler

Ali Günaydın

Ali Günaydın

​Galibiyette Sehiç'in Etkisi

07 Sunday 2021
Geçmiş sezonlarda  Göztepe ile yaşanan rekabetin yanına alt sıralardan kurtulmak isteyen ve son haftalarda oyununda belirgin düzelmeler olan Göztepe’yi eklediğimizde Konyaspor için çekinilecek maçlardan biriydi. Bu maçtan alınacak bir galibiyet ise üst sıralar için önemli bir ivme oluşturması açısından da maçın hararetinin yüksek olacağı ihtimalini yüksek kılıyordu.
 
Maça çok istekli ve sert başlayan Göztepe’nin karşısında rakibinin sertliği karşısında çekingen kalan ve orta saha mücadelesini kaybeden Konyaspor vardı. Bu da Konyaspor kalesinde önemli tehlikelerin yaşandığı dakikalar yaşandı.
 
İlk yirmi dakika Göztepe’nin çok pozisyon ürettiği dakikalar olurken kalesinde fazlasıyla üstün performans gösteren Sehiç ve şutların dışarı atılması Konyaspor’u oyunda tuttu.
 
Göztepe’nin oyun kurgusunda ilk golü bulma düşüncesi çok ön plana çıkarken gösterilen yüksek performansın ne kadar devam edebileceği söz konusuydu. Atılamayan golün Göztepe de düşüş oluşturması, Konyaspor’un oyunda varlığını hissettirmesi düşüncesinde  gol yememek önemliydi. Bunun başarılı olmasında önemli katkıyı veren Sehiç’ti…
 
Yakalanan  geniş alanda Serdar’ın önüne atılan top atılırken çok iyi ilerleyen Sedar, Çikalleshi’ye asist yapıp rakibinin üstün oynadığı dakikalara golle cevap veren Konyaspor oluşmasını sağladı.  Artık Konyaspor’un oyuna çekinmeden devam etmesi gereken dakikalar başlıyordu.
 
İlk golü atma kurgusuyla yüksek eforla oyuna başlayıp, çok sayıda pozisyondan yararlanamayan Göztepe boks deyimiyle abandone olmuştu. Bu durumdan kurtulmak isteyen Göztepe zaten sert olan oyununu iyice sertleştirmeye fakat karşısında daha dirençli bir Konyaspor bulmaya başladı. Bu da Yalçın’ın kırmızı kartla oyun dışı kalmasıyla sonuçlandı.
 
Önde olan Konyaspor rakibinin de eksilmesiyle  önemli bir avantaj yakalamıştı. İlk yarının kalan dakikalarında on kişiye karşı nasıl oynanmaması gerekiyorsa öyle oynayan Konyaspor vardı. Arka arkaya etkili kullanılan kornerlerde Göztepe golü attı. Ön plana çıkan, etkili ve uzun süre itiraz eden Sehiç golün elle atıldığını iddia ediyordu. Sahadaki hakemlerin iletişimin nasıl olduğunu bilemeyiz ama bu gol için VAR’a gidilmesini sağlayan ve haklı çıkan Sehiç kalesini bir kez daha golden korumuştu. Düşündürücü olan ise Sehiç bu kadar yoğun itiraz etmeseydi VAR’a gidilmeyecekmiş hissini uyandırmasıydı.
 
Geçen sezonlarda aradığımız saha içi lider ve saha içinde takımın hakkını savunma etkinliklerine çok güzel örnek oluşturması açısından da önemli işlevleri yerine getiren futbolcu olması yönüyle de övülesi bir Sehiç vardı sahada…
 
İkinci yarı başladığında Konyaspor’un daha rahat oynayacağı, paslarla oyunu boş alanlara taşıyarak oyun hakimiyetini iyice artıracağı beklentim 65. dakikaya kadar gerçekleşmedi. Kenardan da gelen uyarıların etkisiyle olduğunu düşündüğüm paslaşmaya önem veren anlayışla oyunu kontrolüne alan Konyaspor oluşurken Serdar’ın sağ ayağının dışı ile yaptığı mükemmel asist Çikalleshi’nin rakip defans arkasına sarkmasını ve kaleciyle karşı karşıya kalarak gol atmasını sağlarken Konyaspor için mevcut avantajı daha da büyütüyordu.
 
Konyaspor farkı çok daha artırabilirdi. Yakalanan oldukça net pozisyonlarda rehavet gösterilmesi, Kerim’in sakatlanarak oyundan çıkmasıyla çok golde aramayan, skoru yeterli gören ve rakibine saygılı olma düşüncesini ön plana çıkaran Konyasporlu futbolcular bu kadarı ile yetinmesi sonucu bu şekilde tayin etti.
 
Bu sezon iyice artan, maçların sonucunu belirlemede önemli faktör olan Sehiç performansı bu maçta daha da üst noktaya çıktı. Bir yerde bu maçı Sehiç kazandı cümlesinin kurulması yerinde olacaktır. Konyaspor’un bu maçı kaybetmesine yetecek kadar ilk dakikalar oynandı. Sehiç’e bu kadar iş bırakılmamalı…
 
İlhan Palut’un geçen haftaki basın toplantısında hedef ile ilgili soruya verdiği sezonun son üçte birlik bölümde bakacağız minvalindeki cevabını çok yerinde ve akıllıca buldum… O bölüme kadar yapılacak maçlardan alınacak sonuçlar önemli belirleyici olacak… Bu anlamda en önemli galibiyetlerden biri alındı. Yakın haftalarda oluşacak bir galibiyet serisi fazlasıyla önemli hedeflere Konyaspor’u hazırlayacaktır.
 
Selam ve dua ile…

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English