Son Dakika Haberler

Hasan Özkonyalı

Hasan Özkonyalı

​Umursanmaz gaflete doğru

03 Tuesday 2023
Şeytanın Hücumat-ı Sitte denilen insanlar üzerinde kullandığı altı hücumun en tehlikelisi korkudur. Gelecek korkusu, rızık korkusu, eldekileri kaybetme korkusu, ölüm korkusu vs. uzar gider. Bir ülkenin düşmanları bile korkutma taktiği ile üzerine yürür. Savaş, ekonomik kriz, ambargo uygulamak gibi korkular.

Elbette korkunun faydalı tarafı vardır ve olmazsa olmazdır. Allah korkusu, ahiret endişesi, sırattan geçememe korkuları da kişiyi Allah’ın yolun bağlar, büyük suçlar işlemesine mani olur. Bu en faydalı korku faaliyetidir.

Burada unutulmaması gereken şey, Müslümanın dünya endişelerinin korkularının, Allah korkusu önüne geçip; ilahi emirleri geride bırakması, unutturmasıdır. İşte o zaman ikazlar, sıkıntılar baş göstermeye başlar. İlahi kudret varlığını birliğini kullarına hatırlatır, elinde nimetleri alarak kendi güçlerinin bile Allahtan geldiğini bildirir. Anlayana tabi.

Rasulullah Efendimiz ( salllalhu aleyhi ve sellem)  şöyle buyuruyor:

"Yakında milletler, yemek yiyenlerin (başkalarını) çanaklarına (sofralarına) davet ettikleri gibi, size karşı (savaşmak için) biribirlerini davet edecekler."

Birisi: "Bu o gün bizim azlığımızdan dolayı mı olacak?” dedi.

Rasûlullah (asm), "Hayır, aksine siz o gün kalabalık, fakat selin önündeki çörçöp gibi zayıf olacaksınız. Allah düşmanlarınızın gönlünden sizden korkma hissini soyup alacak, sizin gönlünüze de vehn atacak." buyurdu.

Yine bir adam: "Vehn nedir ya Rasûlullah?" diye sorunca:

"Vehn, dünyayı (fazlaca) sevmek ve ölümü kötü görmektir." buyurdu. (bk. Ebu Davud, Melahim, 5)

Peygamber Efendimiz kıyamete kadar güncel kalacak şifa reçetelerini bize bildirmiştir. İçten ve dıştan yedi düvelin tepemizde olduğunu neden hissediyoruz acaba? Bir iç muhasebe yapmak lazım değil mi?

Dünyalık korku ve endişeler kulluk mekanizmamızı paslandırdı mı acaba! İlahi hüküm ve bize hayat verecek Peygamber buyrukları (haşa) demode kültür halini mi aldı!

Günahların moda kılıfı içinde renkli, kurdeleli paketlerle insanlığa sunulması, maalesef Müslümanların da gaflet içinde üzerine çullanması her yerde görülmektedir.

Artık günah mesaisi menülerimiz var. Onun için ayrılan bütçelerimiz var. Ahiret cehennem, sırat kimin umurunda… Nasıl olsunki… Popüler kültür insanlara ölüm korkusunu, Allah korkusunu unutturacağım diye milyar dolarlar harcıyor.

İnternet, sinema sektörü, görsel ve işitsel medya ellerinde. Gürültüyle çalışan torna makinası gibi adeta. Yanında duranlar birbirleriyle gürültüden iletişim kurup anlaşamıyorlar. Eh Müslümanlarda suçsuz sayılmaz hani. Rehavete kapıldık kim ne derse desin.

Allah Rasulu Efendimiz hadisi şeriflerinde buyuruyor:

Ey Muhâcirler cemaati! Beş şey vardır ki, onlarla mübtelâ olduğunuzda, -ben sizin o şeylere erişmenizden Allâh’a sığınırım-. Onlar şunlardır:
  1. Bir milletin içinde zinâ, fuhuş ortaya çıkıp nihâyet o millet bu suçu alenî olarak işlediğinde, mutlaka aralarında vebâ salgını ve daha önceki milletlerde vukû bulmamış başka hastalıklar yayılır.
  2. Ölçü ve tartıyı eksik yapan her millet, mutlaka kıtlık, (bereketin kalkması) geçim sıkıntısı ve başlarındaki hükümdarların zulmü ile cezâlandırılır.
  3. Mallarının zekâtını vermekten kaçınan her millet, mutlaka yağmurdan mahrum bırakılır (kuraklıkla cezalandırılır. Hattâ) hayvanları olmasa onlara hiç yağmur yağdırılmaz.
  4. Allâh’ın ahdini (emirlerini) ve Rasûlü’nün sünnetini terk eden her milletin başına mutlaka Allah kendilerinden olmayan bir düşmanı musallat eder ve düşman o milletin elindekilerden bir kısmını alır.
  5. İmamları Allâh’ın Kitâbı ile amel etmeyip Allâh’ın indirdiği hükümlerden işlerine geleni seçtikçe, Allah onların hesâbını kendi aralarında görür, (yani fitne, fesat ve anarşi belâsına mâruz kalırlar.)»”(İbn-i Mâce, Fiten, 22; Hâkim, IV, 583/8623)

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • Ali Kıymet

    Allah c.c razı olsun hocam

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
  • Alp dağları

    Saygıdeğer hocam ben Tv de bütün Türkiye kanallarını kapattım yabancı kanallara bakıyorum Bizim dizilerde hep zenginliğe özendirme var bir masa döşüyorlar börekler sarmalar kahvaltıda salamlar bir kuş sütü eksik halkımızda bu sofraları görünce halinden şikayette bulunuyor Yabancıların en zengin filmlerinde bile masada sadece ya makarna yada haşlanmış patates ve raklet peyniri oluyor birde herkes doğal bayanlarında bizim dizilerdeki bayanlar gibi süslenip yapmacık ayol mayollu konuşmalar yok Yazınız gerçekten çok güzel ama maalesef Türkiye’deki gençler bir uçurumun kenarındalar TV dizileriyle internette adeta zehirleniyorlar

    • Cevapla
    • Begen (4)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English