Son Dakika Haberler

Hasan Özkonyalı

Hasan Özkonyalı

​Bize neler oluyor?

15 Tuesday 2022
Ne günlere geldik. Doğrular inkâr edilir yanlışlar kabul edilir oldu. İnsanlar akbabanın leş üzerinde yığıldıkları gibi yanlışlar ve haramlar üzerinde birleşiyor hatta yardımlaşıyorlar. Herkes sahtekârlıktan sahte insanlardan şikâyetçi lakin kendisi de yanlışın üzerinde yürüyor onu görmüyor. Kimse kimseye güvenmiyor ve beğenmiyor. Müslüman Müslümanı, hacı hocayı, karı kocayı evlat ana babayı.
Müslümanlık alametleri çekilip alındı adeta. Kişi İslam’ı hakiki manada yaşamak istese de ona izin verilmiyor. Ayıplanıyor dışlanıyor. İlk itiraz evin içinden ailesinden geliyor. Menfaatlerle İslam karşı karşıya gelince, İslam devreden çıkarılıyor. Dinimiz oyuncak gibi halden hale sokuluyor.
Rasulullah  Efendimiz s.a.v. buyuruyor ki:
 "Bir zaman gelecek, insanlar camileri doldurur, içlerinde (hakiki) tek mümin yoktur.” anlamındaki rivayete, Hakim en-Nisaburi, senedi sahih demiştir. (bk. Müstedrek, h.no: 8414)
Acaba bu günlerde miyiz? Evet sanırım o günleri yaşıyoruz. İslam kırıntılarıyla yetinip hakikatini terk ettiğimiz günleri an be an yaşıyoruz.
Rasûlullah Efendimiz (s.a.v) şöyle buyurmuşlardır:
“Öyle bir zaman gelecek ki okumaya meraklı kurrâ çoğalacak; fakîhler (dini anlayıp yaşayan âlimle) ise azalacak ve bu sûretle ilim çekilip alınacak ve herc çoğalacak!”
Ashâb-ı kirâm:
“–Herc nedir ey Allah’ın Rasûlü?” diye sorunca şöyle buyurdular:
“–Birbirinizi öldürmenizdir. Daha sonra öyle bir zaman gelecek ki insanlar Kur’ân okuyacaklar, okudukları boğazlarından aşağı geçmeyecek…” (Hâkim, Müstedrek, IV, 504/8412)
Bugün İslam beldelerin de bile artık cadılar bayramı kutlanır oldu. Suudi Arabistan da cadıların ne işi var. Mekke-Medine Müslümanlarındır. Sadece harem bölgesi değil. Ne yapılmaya çalışılıyor?  İslami Vatikan mı?
Ebu Saîd el-Hudrî’nin aktarımına göre, Allah’ın Resûlü şöyle buyurdu:
“Sizler karış karış, arşın arşın sizden öncekilerin yolunu izleyeceksiniz/onların inançları ve yaşayışlarını ölçü edineceksiniz. İnsanın giremeyeceği küçük bir keler / kertenkele deliğine girecek olsalar, siz de onları takib edeceksiniz.”
(Hz. Peygamberin gelecekle ilgili bu ürpertici açıklaması üzerine biz sahâbîler) sorduk:
"Ya Resûlellah! (İzlerini takib edeceğimiz bu topluluklar) Yahûdiler ve Hristiyanlar mı olacak?"
Şöyle buyurdu:  “Ya başka kimler olacaktı?” (Buhari, Enbiya 50; Müslim, İlm 6)
Hak nerde hakikat nerde? Gerçek İslam’ı yaşayan erler nerdede? Gerçek Müslümanları aforoz ettiğimizin tokadını yiyeceğiz. Âlimleri hayattan saf dışı bırakmanın faturasını mutlaka ödeyeceğiz.
Elimizdeki imkânların veya putlaştırdıklarımızın bir çoğunun tarih sahnesinden silindiğine şahit olacağız.
Rabbimiz şu ayetlerin şümulünden bizi ayrmasın.
“(Ey Rasûlüm!) Şüphesiz ki Kitâb’ı Sana hak olarak indirdik. O hâlde Sen de dîni Allah’a has kılarak ihlâs ile kulluk et!” (ez-Zümer 39/2)
“De ki: Ben, dîni Allah’a has kılarak ihlâslı bir şekilde O’na kulluk etmekle emrolundum.” (ez-Zümer 39/11)

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • Esad

    Vah hocam vah bize Allah bizleri beterinden korusun....kayseriden selamlar

    • Cevapla
    • Begen (2)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English