Son Dakika Haberler

Hasan Özkonyalı

Hasan Özkonyalı

​Seküler Müslümanlık(!) yoktur

12 Nisan 2022
Dünya görüşü ve dünyevileşme anlamına gelen sekülerizm, dünya yaşantısın da dinin normlarından uzak kalma ve toplumun dini değerlerden uzak tutulması anlamına gelir. Seküler düşüncenin yani din ve yaşamın birbirinden kesin şekilde ayrıldığı düşünce tarzıdır. Latince kökenli olan bu kelime, dilimize Fransızcadan gelmiştir.

Sekülerizm, 18. yy da Avrupa’da ortaya çıkan aydınlanma çağı olarak kabul edilen bireyciliğin öne çıktığı ve dinin toplumlar üzerindeki baskısını reddettiği düşünce biçimidir. 1700 lü yıllar da sekülerizim akımı kilise baskısıyla yönetilen pek çok Avrupa İmparatorluklarının dağılmasına ve yıkılmasına bile neden olmuştur.

Son yüz yılda Müslüman bir ülke olan vatanımız da bu sekülerizm batağına düşmüştür. Son zamanlarda da maalesef en belirgin hallerine şahit olmaktayız. Bu hastalığa yakalanmayan Müslüman neredeyse yok gibidir. Kişi Müslüman ama İslam’ın hükümlerini, Rasulullah efendimizin sünnetlerini hayatına alabilmeyi maalesef başaramamaktadır. Seküler hayatın kıskacında yetişen gençlerimiz, İslam’ı hayat standardı haline getirebilmeyi, iman ettikleri peygamberi rehber etmeyi akıllarına bile getiremiyorlar.

Çünkü İslam dini çağın insanları tarafından belirli alanlara sıkıştırılmış kalıplar haline getirilmiş bir din olmuştur. Cuma namazı, cenaze, ramazan ayı vs. Bunların dışında İslam’ın hayatımıza karışmasına izin verilmemektedir.Sekülerizm öyle benimsendi ki Müslüman olduğunu iddia edenler, hayat standartlarını, yaşam biçimlerini, prensiplerini, iş hayatlarını düzene koyarlarken, Allah ve Rasulünün hükümlerine katiyen yer vermiyor.

Allah(celle celalühü) Kur’anı Kerimin de şöyle buyuruyor:Kim İslâm’dan başka bir din arama çabası içine girerse, bilsin ki bu kendisinden asla kabul edilmeyecek ve o ahirette ziyan edenlerden olacaktır.( Ali İmran 85) Hâlbuki İslam hayat nizamı demektir. Müslüman İslam’ın tümüne ayırt etmeksizin teslim olup kabul etmiş kişi demektir. Tırnağını bile keserken Peygamber efendimizi örmek almak gerekirken, Seküler hayat nizamı baskın gelmekte, modacılar, youtuberlar, sinema artistleri veya daha değişik fikir akımları benimsenmektedir.

Yine Kuranı Kerimde Allah( c.c.) şöyle buyurmaktadır.Allah ve resulü herhangi bir konuda hüküm verdiklerinde artık mümin bir erkek veya kadın için işlerinde tercih hakları yoktur. Allah’ın ve resulünün emrine itaat etmeyenler doğru yoldan açıkça sapmışlardır. (Ahzab 36)
İslam dini ihtiyaç anında lazım olacak bir malzeme değildir.( Haşa) Kavanozda bir yerde bekletilerek acıkınca oturup yenecek gıda ürünü gibi bir yerde tutulamaz. Modernleşme olacaksa, İslam ruhundan dışarı çıkmadan olacak. Çağı üstün medeni seviyelere çıkarmak istiyorsak İslam’ı bir kenara koyarak değil, bilakis İslam dan gıdalanarak yapmak mecburiyetindeyiz.

Dini bir kenara koyarak hayatını yaşayan kişiye Müslüman denemez. İslam bizim hayatımızın ruhudur. Bu ruhu alırsak kokuşmuş bir hayat ve kötü bir ahiret hayatı biiz bekler.Yüksek algı operasyonlarıyla çağı yakalamanın seküler yaşantıyla mümkün olacağını böğürüp duranlar bilinsin ki şeytanın ta kendisidir. Bir İslami sohbete gitmeyi gerekli görmüyorsan, camisiz cemaatsız Müslümanlığı benimsemişsen, Peygamber efendimiz hayatımız da örnek teşkil etmiyorsa, Kur’anı Kerim rehberimiz değilse, Evliyalar âlimler artık dinlenmiyor, hatta angarya görülüyorsa, bal gibi seküler zehiriyle zehirlenmişsindir.

Ku’ran-ı Kerimde Rabbimiz Allah (c.c.) şöyle buyurur: Ey iman edenler! Sizi hayat verecek şeylere çağırdıklarında Allah ve resulünün çağrısına uyun ve şüphesiz bilin ki, Allah kişi ile kalbinin arasına girer. Unutmayın ki, O’nun huzuruna götürüleceksiniz.( Enfal 24)
Bize hayat veren Allah’tır. Hayatımıza tad veren şeyleri bize gösteren Rasulullah (sallallahu aleyhi ve sellem) efendimizdir. Şeytanın ve dostlarının hayata dair çağrıları, yavaş yavaş kişiyi zehirleyip kanser eder. Nihayetin de dinsiz imansız ahirete götürür.(Allah korusun bizleri)
Kafana göre hayat seküler hayattır. İslam’ı yaşamak hayat formülü olarak görmedikçe tehlike içindeyiz. İslam bizim oksijenimizdir. Hava almadan beş dakika yaşayamıyorsak, İslamsız bir nefes yaşamam diyen kişi Müslümandır ve mü’mindir. Sekülerizm çağın en şiddetli putudur. Şeytanın insanları Allah’ın yolundan ayırmak için giydiği delalet(sapıklık) elbisesidir. Müslüman tek kimliklidir. Sadece “Müslüman” başka bir kimliği yoktur. Çağın fitnelerine karşı iman mücadelesi veren kullardan olmak duasıyla…

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English