Son Dakika Haberler

Ayşegül Büyüksarı Şencan

Ayşegül Büyüksarı Şencan

​Ruhun Şad Olsun Yavuz Han

27 Ağustos 2016
Bundan üç yıl önce bir proje hayal edildi...
Edebiyatçı, "şiir gibi olsun" dedi...
Ressam en güzel renkleri karıştırdı paletinde...
Mühendis köprü olsun istedi kalpten kalbe...
Delikanlı, "sevda utangaçlığı olsun" dedi. Genç kız delikanlı gamzesi istedi.
Lider, "sadece hizmetim olsun" dedi,
Tüm hayallerin temeli İstanbul'un Fethi günü atıldı. Dualar toprağına karıştı. Her kürekte inancın tohumları atıldı temeline.
Boğaz'ın sularına karıştı umut gözyaşları... O sular ki ecdadın tüm coşkulu duygularıyla dünyanın gözlerini alamadığı bir Okyanus...

Kimisi de "hayal" dedi ağzını doldura doldura. "İki beton kuleden ibaret" diyerek tüm güzel şiir dizelerini ve renkleri yokedeceklerini düşündüler.
Bu insanlar hep vardı ve sürekli negatif düşündüler, olumsuz yazdılar.
Ama icraatla kapılara sıkıştı kalem tutan elleri. Boğaz'ın çılgın sularında boğuldu kötücül cümleleri.

Nefesi hızlı hızlı aldığımız, gözlerimizi kapatıp derin uykulara dalamadığımız günlerdi. Yastığımıza koyamadık başımızı.
Uykusuz olduğumuz için değil iyi şeyler görmek için kapamadık gözlerimizi. Dualarımız vardı dilimizde, hepsi tomurcukken büyüdü seccademizde.
Çiçek açsın istedik tüm sabahlarımız, her seherde tüm olumsuz çığırtkanlıklarına inat, bir şiir okundu Boğaz'ın gerdanında.
Şövalede duran rengarenk ışıl ışıl bir resim, Hem de Anadolu'ya Türk mührünün vurulduğu Malazgirt Zafer'inin 945. yıl dönümünde;
İstanbul'un Fetih günü temeli atılan Anadolu'nun Fethi'nin yıl dönümünde açılan bir köprü Yavuz Sultan Selim Köprüsü...
Boğaz'ın üçüncü incisi Kuran'ı Kerim tilavetleriyle açıldı. Tarih boyunca olduğu gibi yine ayetler karıştı sulara. Sen nasıl yakıştın bu ülkenin gerdanına Yavuz Sultan Selim Han !

8 yılda cihanı fetheden sultan, ismini her zikredişimiz sana gönderdiğimiz Fatiha'ların nişanesi bunu bilesin. Her geçişimiz dualarımızın tarihe kazınışı olacak.
"Ben Allah'ın emirlerini icra etmek, mazlumlara yardım etmek için kılıç kuşandım!" diyen Yavuz Han. Şimdi ülkemde yeni tarihler yazılıyor.
Sözlerini yaşatan, tarihler yazan, bayrağını teslim alan bir lider var. Tüm kirlenmişliklerini sıçratan insanlara inat dualarla köprüler inşa ediyor bu millet.

Türkiye tüm dünyaya inat büyüyor.Bu köprü betondan ibaret değil; Bu köprü şehitlerimizin cennet mekanlarına gönül bağımız. Bu köprü memleketimizin üçüncü gerdanlığı.
Bu köprü sadece kıtalar için, kalplerimize gönül bağı. Bu köprü Boğaz'ın sularında açan nergis çiçekleri. Bu köprü genç kız utangaçlığı,delikanlı gamzesi.
Bir şiir, bitmeyen şarkı, ışıl ışıl bir resim. Ne yakıştın sen bu ülkeye üçüncü köprümüz.
Ruhun Şad Olsun Yavuz Sultan Selim Han....


 

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • YUNUS AKMAN

    TEBRİK EDERİM GÜZEL ÇALIŞMA OLMUŞ

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English