Son Dakika Haberler

Ayşegül Büyüksarı Şencan

Ayşegül Büyüksarı Şencan

​Eylül’e Notlar

09 Eylül 2019
Yazı elinize şu an ulaştı. O zaman yazıyı okurken bir taraftan Alpay'dan "Eylül'de Gel...” şarkısı eşlik etsin. Zira bu sarı renkli yazı, o şarkıyı dinlerken şekillendi.

Haydi başlıyoruz...

 
Ve sonbahar.

Eylül'ün ilk günlerini yaşıyoruz Hazan mevsiminin başlangıcı. Doğanın ölüme dönüşen aşk döngüsü. Yaprakların hışırtısıyla, damlaların tıkırtısıyla yavaş yavaş giriyor gönlümüzün kapısından.

Gönle her sızıp girene hoşgeldin diyoruz ya;

Ilık rüzgarıyla Eylül de kapımızdan sızacak...

Eylül bu, illaki yaprak da dökecek ..



Topraktan fışkıran rengarenk çiçeklerin dansı, yavaş adımlı bir tangoya dönüşmeye başladı bile. Günlerin kısalması, sıcakların yerini tatlı bir serinliğe bırakması an meselesi.

Toprak bir başka bahara kadar vedaya hazırlanıyor. Yeryüzü sarının, kızılın, kahverenginin boyasına bürünürken, bahara veda mı insanları şair ediyor? Onca şairi ağlatan Eylül mü?

Ama yine de hüzün ve ayrılık en çok Eylül'e yakışıyor.

Duyguların bu denli yoğunluğu, Hazan'ın sarısının yüze yansımasıyla gülümsemeler buruk oluyor.

Sararan sıcak cümlelere kalem engel olamıyor.

O yazın çoşkulu hali gitgide dinginleşiyor
 

Her mevsim ayrı hissettiriyor, her mevsimi ayrı boyuyor, kalemine kurban olduğum. Ama Eylül'de hüznü boyuyor fırçalar. Bu yüzden

Eylül bu, illaki yaprak dökecek...

Şimdi başladı işte.. Onca yazıların gözyaşısı, onca şiirlerin mısraları.

Her Eylül olduğu gibi bu Eylül'de de "Eylül'de gel... " şarkısı dinlenecek

Geçmişteki Aşklar hatırlanacak.

Yağmur sevinci alacak içimizi.

Islatacak geçmişi ,Kokacak mis gibi...
 

Bi böyle melankolik haller, bi dalıp gitmeler filan olacak. Şimdi benim yaptığım gibi bişiler yazılacak,karalanılacak, çizilecek. Tuvaldeki boyalar burukluğu resmedecek.

Ben mi hissettim tüm bunları? Ben mi yazdım? derken; "yok canım Eylül'den” denecek. Canlanacak anılar.

İşte tüm bunları Eylül yapacak.

Hep öyle olmadı mı yıllarca ?

Onca şair sevdiceğine şiirler yazarken, nakış nakış Eylül'ü işlemedi mi mısralarında?

Sabahın dinginliğini ,yaprakların serinliğini yüreğine doldurdu şairler..

Ve devamında;
 

"Sessizlik ve serinlik... Birleşiyor!

Yıkanmış güvercinler

Ve çok uzakta bir tren sesi

Her zaman yeniden başlamak duygusu

Doğuyor içimde

Her uyanışımda

Düşmanlarımı bağışlıyorum

Daha çok seviyorum dostlarımı

Her uyanışımda

Eylül sabahının serinliğini

Yaprakların serinliğini

Yüreğime dolduruyorum” diyor Ataol Behramoğlu...

 

E o zaman siz de yazın bir iki kelam..

Eylül'ün romantizmini yaşayalım doyasıya

Eylül'e yazmak iyi gelecektir tüm yüreklere.

 

*****************


Eylül diyince bir de minik kalplerin atışını hissederiz evlerimizde. O sevgiyle büyüttüğümüz, gözümüzden sakındığımız kalpler.

Birinci Sınıf heyecanı yaşayan aileler daha iyi bilir o heyecanı. Yaşayıp artık büyütenlerin de gözünde yeniden canlanır o anlar. Bu sene o heyecanı yeğenimde yaşadım ben. Durmadan sorular soran bir küçük adamda...

"Öğretmenim olacak, sırama oturacağım, arkadaşlarımla oynayacağım” cümleleri bitmek bilmeyen heyecanının göstergesiydi.

"Biliyor musun teyze okulumuzun kantini var, kendi paramla kantinden alış veriş yapacağım” diyordu. Hayatı öğrenmek için ilk adımlarını dillendiriyor ve durmadan aynı cümleleri tekrar ediyordu. O gece sırt çantası, kalem kutusu ve suluğuyla uyuyan bir küçük adam. Heyecanından milyonlarca kez atan minik kalpli bu küçük adamın sözünü kesmeden, ilk defa duyuyorcasına yeniden, yeniden dinledim cümlelerini.

İyi bir ilkokul öğretmeni bir çocuğun başına gelebilecek en güzel şeydir. O minik kalbin atışını kendi kalbinde

Her çocuk keşfedilmeye hazır bir yıldızdır.

O yıldızları keşfeden ve parlaklıklarına parlaklık katan kıymetli öğretmenlerimiz;
 

Yavrularımız önce Allah'a sonra size emanet. Sizlere evlatlarımızı, mücevherlerimizi emanet ediyoruz. İnanın hepsi keşfedilmeyi bekliyor. Gözlerinden ışık saçarak sizi dinlemeye hazırlar.

İşini hakkıyla yapan, değerlerimizi çocuklarımıza aktaran, vatan, millet, bayrak bilincini aşılayan tüm öğretmenlerimize muhabbetle...

Çok kutsal göreviniz, sabrınız ve göstermiş olduğunuz sevginiz için minnettarız. Aileler, çocuklarınıza güvenin, destekleyin. Kitapları sevdirin. Her kitabın bir dünya olduğunu bilsinler. Her kitapta başka bir dünyayı keşfetsinler Ama sizin yapamadıklarınızı yapmaları gereken bir projeymiş gibi davranmayın. Bırakın, onlar kendi yeteneklerini keşfettiklerinde yollarını bulacaklardır.

Güvenin ! İnanın ! Sevin !

Ve çocuklar bu ülke için çalışmaya ve hep ileriye götürmek için gayret edeceğinize şüphemiz yok. Hepiniz Bayrağımızı dalgalandıran birer askersiniz. Biz size inanıyoruz, güveniyoruz.Sizinle gelişecek bu ülke. Mini mini birlerin ve okulunu özleyen tüm öğrencilerin ve öğretmenlerin heyecanını biz de veli olarak hissediyoruz.

2019-2020 eğitim ve öğretim yılı hayırlı olsun.

Her mevsimi yeniden yaratan, gönlümüze ayrı duygularla bahşeden Rabbimize sonsuz şükürler olsun.

Haydi o zaman hayırlı Eylül'ler!

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English