Son Dakika Haberler

Ramazan Çınar

Ramazan Çınar

​Piyasalar Yön Bulmaya Çalışıyor

03 Sunday 2021
Geçtiğimiz hafta yaşanan ABD Borsaları başta olmak üzere satışlar hakimdi. Piyasalar Çin’de yaşanan Evergrande krizi, çip krizi, tedarik zincirindeki bozulmalar, emtia fiyatlarındaki dalgalanmalar ve bütün bunların da etkisiyle enflasyonun tüm dünyada yükselmesi ciddi sorunlara yol açacak gibi görünmektedir. Parasal genişlemenin yaşandığı dünyada bazı Merkez Bankaları aylardır FED öncesinde önlemler alarak kendilerini korumaya çalışmaktadır. FED ve ECB enflasyonu ciddiye almamaları ise diğer bir sorun olarak karşımıza çıkmaktadır. Özellikle artan enerji maliyetleri kışın çok zorlu gececiğini ve bu enflasyonun geçici olmadığını hatta stagflasyonun (durgunluk) olacağını göstermektedir.

SP500 düzeltmenin hala bitmediğini aşağı yönlü hareketlerin devam etmesini destekleyen bir sürü gösterge mevcut. Endeks 4,440 altında kaldıkça hareketler aşağıya devam edecektir. Ayın ilk günü genelde fonlardan kaynaklı alımlar meydana gelmektedir fakat alışların sınırlı kaldığını görmekteyiz. Özellikle büyük yatırımcıların teknoloji şirketlerinde satışlar yaptıkları piyasalara yansımaktadır. Enerji sektöründe yukarı yönlü hareketler olabilir. Covid19 başladığında teknoloji şirketleri değer kazanırken enerji şirketleri değer kaybetmişti şimdi ise enerji fiyatlarında yukarı yönlü hareketlerden kaynaklı sert hareketler görebiliriz yani borsalardan biraz ayrışabilirler. 

Nasdaq 15,100 altında kaldıkça aşağı hareketin devam edeceğini görüyoruz. 200 günlük ortalamaya doğru (13,975) hareketler devam edecektir. Dow Jones endeksi 34.830 altında kaldıkça yön aşağıya devam etmektedir.

Bist100 baktığımızda ise; 1405 altında kaldıkça satışların devam edeceğini 1340 seviyesine kadar düşüşlerin devam etmesini bekliyorum. Yabancı yatırımcı gelmedikten ve yurtdışı borsalarındaki düzeltme tamamlanmadan tekrar yukarı yönlü hareketler zor ve sınırlı olacaktır. 

Dolar endeksine baktığımızda ise; DXY 200 haftalık ortalamasını geçti fakat kapanışı ona yakın seviyeden 94,07 kapattı. 200 haftalık ortalamasının üzerinde kaldığı sürece 96 doğru hareketler olacaktır. Aşağıda 92,45 ve 91,34 fiyatları bizim için kritik noktalar bunun altında kapanış olmadıktan sonra yukarı hareket devam edecektir yani Dolar diğer para birimleri karşısında değer kazanmaya devam edecektir.

Gümüş Ons fiyatına baktığımızda ise; 22,40 $ üzerinde günlük kapanış oldukça toplanmalar devam edecektir. Gümüş gram fiyatına baktığımızda ise; 6,11 TL üzerinde kaldıkça yön yukarıdır ve orta vadeli hedef 8 TL. Mavi ile belirtilen hareketleri yapmasını bekliyorum. Orta ve uzun vadede enflasyon korunmak için değerli metaller tercih etmenizi portföyünüzde bulundurmanızı tavsiye ederim. 
 
Son olarak Dolar TL bakacak olursak; 8.70 seviyesi üzerinde günlük kapanışlar oldukça yön yukarı olacaktır. Yukarıda takip edilecek ilk seviye 9.35 seviyesidir. Geçtiğimiz haftalarda yapılan yanlış faiz indirim kararı sonrası bu yıl yeni zirvelerin yolu maalesef açılmıştır. Burada yapmış olduğum yorumlar ve fiyatlamalar yatırım tavsiyesi değildir çünkü yatırım için sizin beklentinizi, sepetinizin durumu, paranızı ve zamanın durumu hakkında bilgi sahibi olmak gerekir. Bereketli ve mutlu bir hafta dileğiyle…

Saygılarıma…03.10.21

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • Ahmed

    elinize sağlık

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
  • R Çınar

    Teşekkürler

    • Begen (0)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English