Son Dakika Haberler

Firdevs Sak

Firdevs Sak

​İştahı artırmanın 4 yolu

08 Friday 2021
İştahsızlık zaman zaman hepimizin ortak sıkıntısı haline gelebiliyor. Bazıları dönem dönem iştahsızlık yaşarken bazıları bu durumu sürekli yaşamaktan şikâyetçi olabiliyor. Eğer bir sağlık problemi yoksa dönem dönem yaşanmasının olağan olduğu kanaatindeyim. Fakat bu durum süreklilik gösterirse iştahsızlığın altında yatan sebep bir uzman eşliğinde düşünülmeli. Bu kişilerin yanı sıra bazı kişiler ise hiç iştahsız olmadığını ve iştahsız olanların çok şanslı olduklarını ve bu durumdan dolayı zayıf kalabildiklerini iddia etse de iştahsızlığın hayat kalitesini düşürdüğünü ve ayrıca bu düşünce tarzının sağlıklı olmadığını da bilmenizde fayda var.

Bütün bu iştahsızlık serzenişlerinize çözüm olabilecek nitelikte size bu hafta iştahsızlık yaşadığınız dönemde iştahınızı nasıl artırabileceğiniz konusunda birkaç tane tüyo vereceğim:

İlk olarak; iştahsız olduğunuz zaman, öğünlerinizde -yemek yiyebildiğiniz zaman aralığında- maksimum enerji sağlayabilmek temel amacınız olmalıdır. Yani yiyeceğiniz yemeği enerji ve besin öğesi açısından zenginleştirmelisiniz. Örneğin sabah kahvaltıya hazırlayacağınız omlet için yumurtayı çırparken süt eklemek, omletin arasına peynir dilimlemek ile omletin besin değerini daha da yükseltilebilirsiniz. Bir başka seçenek ise sadece salata yiyebildiğiniz zaman salataya eklediğiniz badem, fındık, ceviz, peynir ile salatanın besin değerini artırabilirsiniz.

İkinci olarak; yiyeceğiniz yemeğin görüntüsü çok önemli. Unutmayın ki hazırladığınız yemek önce gözünüze hitap etmeli. Ayrıca yemek için hazırladığınız tabağın gözünüze hitap etmesinin kendinize verdiğiniz değer ile de doğru orantılı olduğunu düşünüyorum. Nihayetinde yorucu ve koşuşturmalı gün içerisinde insanın kendi vücudu için ayırdığı zamanı zorunluluktan ziyade isteyerek yapması gerektiği kanaatindeyim. Çünkü eğer amaç karın doyurmak ise fast food ile de bu sağlanabilir. Bu sebeple dengeli bir tabak tüketimi bile kendi vücudunu sevmenin ve ona iyi bakmanın bir göstergesi olarak değerlendirilirken tabağın göze hitap etmesinin ekstra bir durum olduğunun farkındayım. Fakat bu önerinin iştahsızlığınıza çözüm olabileceğinden emin olabilirsiniz.

Bir diğer çözüm önerisi ise yağlar midede uzun süre kaldıkları için iştahsız olduğunuz dönemde aşırı yağlı yemeklerden ve/veya yağda kızartılmış yemeklerden bir müddet uzak durmanız gerekiyor. Bununla beraber bir başka çözüm önerisi ise yemeği uygun sıcaklıkta tüketmektir. Sıcak tüketmeniz gereken bir yemeği soğuk tüketmeniz maalesef ki iştahsızlığınıza herhangi bir çözüm olmaz. İştahsız olduğunuz için -enerji alabilmek adına- kendinizi yemeye zorladığınız bu dönemde bu tarz örnekler yerine yemeği kendinize sevdirmeyi sağlayacak uygulamalar yapmalısınız.

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • Hayrullah.

    Teşekkürler. sayenizde bilmediklerimizi öğrenmiş oluyoruz. Bizim için kıymetli olan yazılarınızın devamını bekliyoruz.

    • Cevapla
    • Begen (1)
    • Begenme (0)
  • Dyt. Firdevs Sak

    İlginize teşekkürler Hayrullah Bey. Faydalı olabiliyorsam ne mutlu bana! Merak ettiğiniz konuları firdevssak92@gmail.com üzerinden iletebilirsiniz. Sağlıkla kalın.

    • Begen (0)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English