Son Dakika Haberler

Firdevs Sak

Firdevs Sak

​Gün boyu dinç kalmanın 4 yolu

08 Thursday 2021
1.Kahvaltıyı atlamayınAraştırmalar, kahvaltı yapan kişilerin yapmayanlara göre gün içerisinde daha aktif olduklarını, aldıkları görevlerde daha iyi performans gösterdiklerini ve daha az kalori aldıklarını gösteriyor.

2. Kahveyi aşırıya kaçmayın.Günlük bir veya iki bardak kremasız, şekersiz sade kahve idealdir. Öğleden sonra geç saatlerde veya akşam erken saatlerde kafein alınması uykusuz gecelere ve nihayetinde ertesi günün daha fazla yorgun geçmesine neden olabilir.

3. Rafine karbonhidratlardan kaçının.Karbonhidratlar vücut için ihtiyaç duyulan enerjiyi sağlar. Ancak beyaz ekmek, şekerleme ve unlu mamuller gibi yüksek oranda rafine edilmiş karbonhidrat tüketimi ile kendinizi sersemlemiş, hatta uykulu hissetmeniz kaçınılmazdır. Kalıcı enerji için, rafine edilmemiş karbonhidratlar ve lif açısından zengin yiyecekler tüketmelisiniz.

​4. Kendinizi tanımalı ve öğün miktarını ona göre ayarlamalısınız.Gün içerisinde öğün atlandığında veya bir öğünde ihtiyaçtan daha az yenildiğinde enerjinin düşmesiyle bir sonraki öğünde daha fazla yiyebilir veya sağlıksız atıştırmalıklar tüketebilirsiniz. Bu duruma düşmemek için vermiş olduğum bütün bu ipuçlarını birleştirerek yapmalısınız. Örneğin balık veya tavuk göğsü gibi proteini, kahverengi pirinç gibi rafine edilmemiş bir karbonhidrat ve sebzelerle eşleştirebilirsiniz.Bu dört madde sayesinde gün boyu zihninizi ve bedeninizin en iyi durumda olmasını sağlayacak ve bu süreçte kan şekerini de dengede tutacaksınız.Unutmayın ki, bu ipuçları herhangi bir sağlık problemi olmayan bireyler için genel bilgilendirme niteliğindedir. Her birey kendi özelinde değerlendirmelidir.

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • Ömer

    Firdevs Hanım, yine çok önemli bir konuya değinmişsiniz. Teşekkür ederiz.

    • Cevapla
    • Begen (2)
    • Begenme (1)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English