Son Dakika Haberler

Ali Günaydın

Ali Günaydın

​İnsanlığın katilleri

23 Thursday 2015

Ülkemizde her sene 24 Nisan öncesinde bir Ermeni katliamı gündeme oturur. Acaba ABD temsilciler meclisi bu sene Ermeni soykırımı hakkında ne diyecek diye…

1915 yılında sözde Ermeniler katledilmişler. Türkiye katliamcı bir milletmiş. Buna benzer sözleri dillendirenlere baktığımız zaman, tamamının insanlıktan nasibini almamış barbar-katliamcı milletler olduğunu görüyoruz.

Türkler hiçbir zaman katliam yapmamışlardır. Biraz genelleştirecek olursak İslâm dünyasının tarihinde katliam yoktur. Asıl mesele küfür dünyasının İslâm nurunu söndürmeye çalışma gayretleridir. Müslümanlar gücünü kaybedince, dünya kan gölüne dönmüştür.

En kanlı katliamlar hep gayri müslim ve şirk ehli tarafından yapılmıştır. Geçmişten günümüze şöyle bir özet yapacak olursak, gerçeği çok iyi görürüz.

12. Asırda Haçlı orduları, İslâm beldelerine saldırarak büyük katliamlar yapmışlar ve atlarının dizlerine kadar sel gibi Müslüman kanı akıtmakla övünmüşleridr.

13. Asrın başlarında Asya’da Moğollar çok büyük katliamlar yapmışlardır. Anadolu’ya kadar gelip 100 binlerce Müslümanı katletmişlerdir.

15. Asırda İspanya’da Endülüs Müslümanlarına büyük katliamlar yapılmış ve ne kadar İslâmî eser var ise yok edilmiştir.

Dünyada huzur ve sükunun hâkim olduğu Osmanlıların zayıflamasıyla beraber 1600 lü yıllardan sonra günümüze kadar her yerde müslümanlar katledilmiş ve bu katliamlar günümüzde hâlâ devam etmektedir.

Dünyanın hemen her yerinde katliam yapan ve yapmaya devam eden cânî ve kâtil milletlerin melânetlerinden bazı misaller verelim. Hem de yakın tarihten.

AFRİKA’da SÖMÜRGE ve DRAM

Belçika’nın Kongo katliamı
                    1900′lü yılların başında, Belçika Kralı II. Leopold’un Afrika’daki sömürgelerinden biri olan Kongo’da, 1885-1908 yılları arasında 23 yılda 12 milyon insan katledildi. Köle olmak istemeyen çocukların el ve ayaklarını kestiler.

20 milyonluk Kongo nüfusu soykırım sonunda 8 milyona düştü.

Almanya’nın Namibya katliamı

Almanlar 1904 de Namibya’da 1 yılda 75 bin insanı katletti. Yerli kadınlar Alman askerlerine sex kölesi olmaya zorlandı.

Almanya’nın  Yahûdî soykırımı

Almanlar 1930-1945 yılları arasında 1 milyon çocuk, 2 milyon kadın ve 3 milyon erkek olmak üzere toplam 6 milyon Yahûdî’yi sistemli bir şekilde katletmişlerdir. Şimdi de utanmadan sıkılmadan Türkiye’yi Ermenileri katletmekle suçluyor.

Fransa’nın Cezayir, Çad ve Ruanda katliamı

Fransızlar Cezayir’i 1945’te işgal ettikleri zaman bir günde 45 bin Müslümanı katlettiler. 1954-1962 arasında 8 yılda 1.5 milyon müslümanı şehit ettiler. O zamanlar Cezayir’in nüfusu 10 milyon kadardı.

Fransızlar 1917 ‘de Çad’da halkı şuurlandırıp, ayaklandırmalarından korktukları 400 kadar İslam alimini bir konferansa davet ettiler. Burada kurdukları tuzakla bu alimlerin tamamını şehit ettiler.  

Fransızlar çoğumuzun hatırlayacağımız üzere çok yakın zamanda Ruanda’da destekledikleri yerli kabilelerden Hutu’lar aracılığıyla 1994 ‘de 3 ayda 800 bin insanı katlettiler. Katil ABD ise soykırımcıları korumak için BM’ni işlevsiz hale getirdi.

Fransa cumhurbaşkanı ise 12 Ocak 1998 deki beyanatında: “Ruanda’da bir soykırım yaşanması önemli değil” dedi.  

ABD ve İngiltere’nin Dresten katliamı

ABD ve İngiltere II. Dünya Savaşı sırasında 1945 de Almanya’nın Dresten Kentinde 3 günde 135 bin kişiyi katlettiler.

ABD ve İsrâil’in katliamları

Son Yüzyıl’ın en büyük katliamcıları hiç şüphesiz ABD ve İsrâil’dir. Dünyanın hemen her yerinde mutlaka bir ABD katliamı vardır. Vietnam’dan Japonya’ya, Irak’tan Afganistan’a çok büyük katliamlar yapmışlar ve yapmaya devam etmektedirler. Bunları yaparken de utanmadan, sıkılmadan demokrasi ve insan hakları diyerek yapmışlardır.

 2000 li yılların başından itibaren Irak’ta 2 milyon müslümanı katlettiler. Daha fazlası da ya sakat kaldı, ya da yerinden yurdundan oldu.

1945 te Japonya’nın Hiroşima ve Nagazaki kentlerine attıkları iki atom bombasıyla 150 binden fazla insanı katlettiler. Sonraki yıllarda o bombaların yaydığı radyasyondan ölenler ise 300 bini aşmıştır.

Katil İsrâil ise 1948 yılından beri Filistinlileri katletmekte ve soykırım uygulamaktadır. Öldürülenler Müslüman olduğu için problem olmamaktadır. Dünya bu katliamlara sessizdir.

1992 de 200 bin Boşnak Müslüman dünyanın gözü önünde katledildi. İnsan hakları savunucusu olduklarını söyleyen alçak ve katil batılılarda ses yok. Sadece seyrettiler.

Ermeniler daha 1992 senesinde Hocalı’da katliam yaptılar, Dünya sessiz.

I.ve II. Dünya savaşında bu sömürgeci ve katil milletler 60 milyon insanı katlettiler.

Daha pek çok katliamlara imza atmış olanlar, şimdi de kendi insanlık dışı katliamlarını görmezden gelip, alçakça 1915 te Türklerin Ermenileri katlettiklerini söyleyebilmektedirler.

Eğer Türkler katliamcı olsalardı, 600 yıl neden Ermenileri ve diğer azınlıkları aralarında barındıracaklardı. Bu gerçek, Dünya’ya hâkim güçlerin yalanlarını ispatlamaya yeter de artar bile. Fakat nerede o insanlık.

Görüldüğü üzere bütün katliamların arkasında hep sömürgeci ve katil devletler vardır.

Bu gerçekler karşısında Müslümanların her zamankinden daha çok birlik ve beraberliğe ihtiyacı olduğunu söylemeye gerek yok. Daha çok uyanık olup dost ve düşmanları tanımak mecburiyetindeyiz. Müslümanlar üzerine oynanan oyunlar artarak devam etmektedir. İnsanlıktan nasibini almayanlardan medet ummak, kuzuyu kurda teslim etmektir.

İnsandaki merhamet duygusu ancak imandan kaynaklanır ve beslenir.

Yazımızı Tolstoy’un güzel bir sözü ile bitirelim:

“Acı duyabiliyorsan canlısın. Başkasının acısını duyabiliyorsan insansın.”

 

.

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English