Son Dakika Haberler

Ramazan Çınar

Ramazan Çınar

​Güvenli Liman

05 Ocak 2020
Altın tarih boyunca en ufak kriz ya da ülkeler arası gerginlik dönemlerinde her zaman yatırımcılar için güvenli liman olmuştur. ABD ile Çin arasında yaşanan ticaret savaşlarının durulması ile gerilim azalmıştı. Türkiye'de 2019 yılında yatırımcılara getirisine baktığımızda Altın TL bazında en fazla getiri sağlamıştır. Diğer yatırım araçlarının 2019 yılında TL bazında kazanç getirisi ise şöyledir;

Gram Altın % 33

Borsa % 25,7

Dolar % 23

Euro % 9,9

Faiz % 9,5

ABD tarafından düzenlenen saldırı ile İran’lı General Süleymani’nin öldürülmesiyle gerginlik tırmanmıştır. Karşılıklı açıklamalar sonucunda; altın ve petrol yükselişe geçmiştir. Orta Doğuda her geçen gün yaşanan yeni bir gerginlik ile birlikte altın ve petrol değeri artmaktadır. Bu günlerde yaşanan yükseliş bir tepki hareketidir, ancak bir düzeltme hareketi sonrasında tekrar yükselişin devam etmesi muhtemeldir.

Kaynak: Dünya Altın Konseyi verileri kullanılmıştır.

Son 20 yıla bakmak gerekirse Ons altın fiyatı; 2001 yılında 254 $ iken 2011 yılında ise tarihi rekor kırarak 1920 $ seviyesini test etmiştir. Ocak ayı tarihsel olarak altının en iyi olduğu dönemlerdendir. Son 20 yılda Ocak ayında Altın Ons ortalama % 2.7 artış göstermiştir. Ek olarak eğer son 5 yıl ortalamasına bakarsak yükseliş devam ederek ons altın 1600 $ seviyesine kadar yükselmesi muhtemeldir. Düzeltme hareketi gerçekleştikten sonra biraz geri çekilmeler yaşansa da yıl boyunca yükseliş gerçekleşmesi muhtemeldir. 2020 yılı geçen yıl olduğu gibi yatırım araçları içinde en fazla getirinin yine Altın tarafında olması muhtemeldir.

2020 yılının ülkemiz ve dünya için huzur, barış ve başarı getirmesi dileğiyle. 2019 yılı Nisan ayında başladığım eski ve yeni yazılarımı bir araya getirdiğim sayfama ve yazılarıma olan ilginiz için de teşekkürler. 8 ay gibi bir sürede sayfamı 20 bin kişinin ziyaret etmesi beni çok mutlu etti.

Saygılarımla...

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • cCc

    Gold meyve suyu, görünüyor.Off şore mu yoksa???

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English