Son Dakika Haberler

Ramazan Çınar

Ramazan Çınar

​Altın Fiyatları Neden Yükseliyor?

23 Sunday 2020
Altın Fiyatları Neden Yükseliyor?
 
Altın son bir yılda TL bazında % 41 yükseldi. Bu durumun nedenlerine bakmak gerekirse
 
Ons Altın Fiyatının yükselmesi
 
Dolar TL’nin yükselmesi
 
ABD ile Çin arasında yaşanan ticaret savaşları
 
Belirsizlikler (Deprem, Yangın, Virüs vs.)
 
Altın tarih boyunca gerginlikler, krizler, ticari anlaşmazlıklar ve belirsizlik (deprem, sel, salgın hastalık vs gibi) konularında hemen etkilenmektedir. Bu tarz durumlarda her zaman güvenli liman olmuştur. Aslında ABD ile Çin arasında yaşanan ticaret savaşı ile tırmanmaya başlayan ONS altın karşılıklı gelen iyimser açıklamalar ile biraz gerilemişti. Fakat 2019 sonlarına doğru yaşanan afetler ve daha sonrasında İran ile ABD arasında yaşanan füze olayları ile tekrar hareketlilik yaşanmıştır. Son olarak Çin’de yaşana virüsün etkisi ile de tırmanmaya devam etmiştir. Merkez bankalarının altın rezervlerinde yaşana artışlarda etkili olmuştur.
 
Gr altının fiyatını belirleyen unsurlar ise Ons altın ve Dolar TL’dir. Uluslararası piyasalarda 1 ons, 31.10 gram olarak kabul edilir. Altın TL fiyatını hesaplamak için
 
Gr Altın TL (Ons / 31.10 )  Dolar TL,
 
Gram Altın (1643 / 31.10 ) 6,13 323 TL

Altın her zaman en güvenli yatırım araçlarından biri olmuştur ve olmaya da devam edecektir. 2020 yılı için Ons ve TL bazı biraz daha yukarı yönlü hareketlerin olması muhtemeldir. Dolar tl’nin yılsonu 6,80 civarında olacağı muhtemel olduğu için altın gram fiyatının da 365 TL seviyelerinde olması ön görülmektedir. Tabi ki burada teknik bilgiler dışında yaşanabilecek diğer değişkenlere de bağlı olarak hareket edecektir. Merkez bankalarının tutum ve parasal politikaları altın için etkili olacaktır. Yaşanabilecek olumsuzlukların dışında parasal genişleme ve likitide bolluğu yaşanacağı için altın yükselişinin devam etmesi muhtemeldir.

Saygılarımla..
 
 

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English