Son Dakika Haberler

Ramazan Çınar

Ramazan Çınar

​ABD Seçimlerinin Piyasaya Yansımaları

25 Sunday 2020
3 Kasım 2020 de yapılacak olan ABD seçimleri piyasada nasıl bir etki yapacağı henüz netleşmiş gibi görünmüyor. Seçime sayılı günler olmasına rağmen hala sonucun netleşmemesi ise belirsizlik ve farklı senaryoların konuşulmasını sağlamaktadır. Küresel piyasalarda, Covid19 salgınında vaka sayılarının artması, salgınla mücadele için aşı beklentisinin artması, ABD ile Çin arasındaki ticaret savaşları, Merkez Bankalarının Para Politikaları ve ihtiyaç duyulan yeni teşvik paketleri beklentileri en öncelikli konulardır. Yeni teşvik paketine ihtiyaç duyulmasının sebeplerinden birisi de artan vaka sayıları ve V şeklinde yaşanan küresel toparlanmanın yavaşladığının görülmesidir.

Yeni kısıtlamaların gündeme gelmesi ve PMI endekslerinde yaşanan gerilemeler de toparlanmanın yavaşladığını desteklemektedir. Seçimlere sayılı gün kala hisse senedi piyasalarındaki olumlu havanın devam etmesindeki nedenler ise; Mavi Dalga zaferinin konuşulması (Demokratların zaferi), Cuma günü Pfizer’in aşı ile ilgili Kasım ayı sonunda acil kullanım izni başvurusu yaptığı haberleri ve ABD Temsilciler Meclisi Sözcüsü Nancy Pelosi teşvik paketinin seçimlerden önce çıkabileceğinden bahsetmesidir.

Mavi Dalga zaferi sonrası ise vergilerin artacağı, kamu ve sağlık harcamalarının artacağı, alt yapı harcamalarının artacağı ve çevreci politikaların öne çıkacağı ön görülmektedir. Ayrıca Çin ile olan ticaret savaşlarında bir takım yumuşa beklenilmektedir ve daha az saldırgan bir politika izlenilmesi beklenilmektedir. Senato, Temsilciler Meclisi ve Başkanlık arasında yaşanan anlaşmazlıkların ortadan kalkacak olması ve Trump’ın ön görülemeyen ve belirsiz hareketlerinden kurtulacak olmak da piyasaları rahatlatmaktadır. Bütün bunların ışığında piyasalar Demokratların zaferini fiyatlamaktadır. Çin ve Meksika ile olan gergin ilişkilerde yumuşama olması beklenildiği gibi Rusya Ve Türkiye ilişkilerinde de gerilimlerin artması maalesef yer almaktadır. S400 savunma sistemi, Halkbank davası gibi konular bizim için yeniden gündeme gelecek gibi görülüyor. 

Seçim sonuçları sonrasında açıklanacak aşı haberi ve teşvik paketiyle hisse senetlerinde tekrardan yükselmeler başlayacaktır. Altın ve gümüş fiyatları tekrar yukarı yönlü harekete geçecektir. Yılın son iki ayı çok hareketli geçeceğe benziyor. Umarım ülkemiz ve dünya için güzel şeyler olur.

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English