Son Dakika Haberler

Ali Günaydın

Ali Günaydın

​65.YILINA GİRERKEN YENİ KONYA GAZETESİ

31 Mayıs 2013

Yeni Konya Gazetesi 1Haziran 2013 Tarihi îtibâriyle 64 yılı geride bırakmış oluyor. Bu ortalama bir insan ömrü demektir.

Geçen yıl bu zamanlar kuruluşundan o zamana kadarki  Gazetemiz’in serüvenini yazmıştım. Zaman o kadar hızlı geçiyor ki, ne olduğunu anlayamadan aradan bir yıl geçivermiş. Gazetemiz bir yaşına daha girerken, ömrümüzden de bir yıl eksilmiş durumda.

Yeni Konya Gazetesi her geçen gün kendini yenileyerek ve büyüyerek yayın hayatına devam ediyor. 64.Yılına geldiğinde “GAZETEMİZ”  “e-gazete” olarak internet’ten de yayınlanmaya başlamıştır. Bir başka ifadeyle teknolojiyi takip ederek yayın hayatını sürdürmektedir.

Yeni Konya Gazetesi, Anadolu Medya Grubu (ANMEG) içersinde önemli bir yere sahipdir. BELGE GAZETESİ ve internet Kon Haber’le beraber halkın ve Hakkın sesi olmaya devam etmektedir. Önemli haberleri okuyucularına ulaştırmakta hep ilk sırayı oluşturmaktadır. İlk gündemleri yayınlayan Gazetemiz Yeni Konya olduğu gibi, haberleri de hep gündem oluşturmuştur.

Yeni Konya Gazetesi  65.Yılına girerken gerek Konya ve gerekse Ülkemizde çok önemli gelişmeler olmuştur. Bu gelişmelerin en başta geleni ise, 30 yılı aşkın bir zamandan beri Ülkemizde dökülen kanın durması, yani barış sürecine girilmiş olmasıdır.

Ülkemizin kalkınmasını istemeyen dış düşmanlar ve içerdeki ihânet şebekelerinin  gayretleriyle körüklenen terör belası ortadan kalkmaya yüz tutmuş ve barış sürecine girilmiştir. 4 aydan beri şehit haberleri duyulmaz oldu. Allâh’a sonsuz Hamd-ü Senâlar olsun. Yaklaşık 40.000 şehit yanında 17.000’i aşkın fâili meçhul cinâyet işlenmiş ve 350 milyar dolar da hebâ olmuştu. Bu meblağ eski adıyle takriben 550 katrilyon demektir. Bu kadar para terör belâsı yüzünden dağlara taşlara atılarak boşa gitti. Boşa giden bu kadar para ülke kalkınmasına harcansaydı neler yapılmazdı. Asgari ücret en azından 1500 tl. olurdu. İşsizlik diye bir şey olmazdı. Gelişmiş ülkeler arasında ilk sıralarda yer alırdık. Biiznillâh bundan sonra terör belâsına harcanan paralar ekonomiye kazandırılacak ve halkımızın refah düzeyi artacaktır. Gidişattan vatandaşlarımız umutlu ve memnun durumda.

Cumhuriyet Târihi boyunca güçsüz bir Türkiye, Avrupa ve Amerika’nın hep işine geliyordu. Zira kendilerine bağımlı bir Türkiye, ancak onlar için bir jandarmalık görevi yürütürdü. Onun için memleketimiz insanı hep dışa bağımlı yaşamak zorunda kalmıştır. Üçüncü sınıf dünya ülkesi olmaktan bir türlü kurtulamamıştık. Ne yazık ki Ülkemizin yönetiminde söz sahibi olanlar da hep adı geçen dış güçlerin istediği şekilde hareket etmişlerdir. Biraz dirâyetli ve gayretli olanlar da bir şekilde Rejim’i koruma yalanlarıyla, direk veya indirekt darbelerle görevden uzaklaştırılmışlar veya sessizce ortadan kaldırılmışlardır. Bu olaylarda önce hep alkış tutulmuş, gerçek ortaya çıkınca da lânetler okunmuştur. Fakat hep iş işten geçmiş oluyordu.

Ülkemizin hemen her vilâyetine bir üniversite kurulmuş olması da eşsiz bir kazançtır. Zira her türlü terakkiyâtın/ilerlemenin temelinde ilim vardır. İlimde ne kadar mesafe kat edilirse, millet de, devlet de o kadar gelişir ve güçlenir. Allâh’a (CC) sonsuz şükürler olsun. Artık emekleme dönemini bitirmiş bir milletiz. Birlik ve beraberliğin ne kadar da önemli olduğunu anladığımız ölçüde de güçlenmeye devam edeceğiz.

80 yıl boyunca irticâ paranoyasıyla mukaddesât düşmanlığı yaparak, vatanın gerçek sahiplerine, müslüman halka zulmedenlerin palavraları gün gibi ortaya çıkmıştır. Halkına düşman idârecilerin foyası her geçen gün daha da belli olmaya başlamıştır. İnançlı kesimlere küfretmeyi başarı ve meziyet zannedenlerin seviyesizlıkleri ve kimlere hizmet ettikleri çok iyi anlaşıldı. Şükürler olsun.

Ağzını açan, irticâ ile mücâdele… diye başlıyordu konuşmaya. Ne idi bu irticâ? Şimdi nereye gitti.

Yeni Konya Gazetesi’nin 65. Kuruluş yıldönümü arefesinde, tarihimize kara bir leke olarak geçen 27 Mayıs 1960 darbesinin tahrîbâtları anlatılırken, bu darbenin memleket kaynaklarına el koyma, talan ve yağmalama darbesi olduğunu, dönemin şahitlerinden ve uzmanlarından dinlediğimizde, memleketi kimlerin yönetmiş olduğunu daha iyi öğrenmiş oluyoruz.

Günümüzde az da olsa daha hâlâ Türkiye araplaşıyor, acemleşiyor (İran) diyen sefihlere rastlayabiliyoruz.

Şu târihî gerçek çok iyi bilinmelidir ki: Türkiye, geçmişten günümüze her zaman Arap’a da, Acem’e de örnek,lider olmuştur. Deyim yerinde ise hep baş olmuştur.Aslâ kuyruk olmamıştır. Olmayacaktır da.

Millet olarak rehâvete kapılmadan, daha uyanık olmak durumundayır. İçerde ve dışardaki şer odakları bu Aziz milletin şahlanışını engellemek için var güçleriyle çalışmaktadırlar. Terör bitti diye bir şey yok. Adı değiştirilerek piyasaya yeniden sürülmeye çalışılıyor. Bu sebeble aslâ ve kat’â provokasyonlara prim ve geçit verilmemelidir.

Türk ve İslâm dünyası bize bakıyor. Birileri istemese de İslâmın bayraktarlığını yine Anadolu insanı yapmaktadır.

Kuruluşunun 65.Yıldönümünde Yeni Konya Gazetesi halkımızı doğru bilgilendirmeye devam ederken, gündem belirleyicisi olmayı da sürdüreceğine inancım tamdır.

Daha nice yılları beraber yaşamak ve kutlamak dileklerimle bütün gazete çalışanlarına hayırlı başarılar diliyorum.

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English