Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Milletin Zaferi 5. yılında

Konya'da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Mevlana Meydanı’nda anma etkinliği düzenlendi.

Milletin Zaferi 5. yılında
Koronavirüs tedbirleri kapsamında alana HES kodu ile alınan Konyalı vatandaşlar akşam saatlerinden itibaren meydanı hınca hınç doldurdu. Yüzlerce kişi, ellerinde Türk bayraklarıyla meydana akın etti.
Mevlana Meydanı'nda düzenlenen etkinlikler kapsamında ilk olarak Konya Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı konser verdi. Ardından, 15 Temmuz 2016'da yaşanan darbe girişiminde vatan için canını feda eden edenler için saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı ve Kur'an-ı Kerim tilaveti okundu.

Meydanda toplanan kalabalık, daha sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın millete seslenişini takip etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın milyonlara hitap konuşması KONTV ekranından Mevlana Meydanında canlı olarak verildi.

"Darbe girişimi tarihimizdeki yerini bir ibret vesikası olarak almıştır"

Bu alçaklığın (15 Temmuz darbe girişimi) hesabını, yakaladığımız, tespit ettiğimiz tüm hainlerden sorduk, sormaya devam edeceğiz. Ülkemize ve milletimize yapılan ihaneti unutmayacağız. Nesiller boyunca milletimizin her bir ferdi, bu eşi benzeri olmayan ihaneti hatırladıkça, istiklalimize ve istikbalimize daha sıkı sarılacaktır. Bu darbe girişimi, tarihimizdeki yerini bir ibret vesikası olarak almıştır.

"Saldırılar, vatanımıza sahip çıkma mücadelemizin sürüp gideceğine işaret ediyor"

Dünyanın her ülkesinin ve toplumun gözdesi bir coğrafyayı bin yıldır vatan kılmanın ve vatan olarak tutmanın bedelini ödüyoruz. Geride bıraktığımız 8 yılda farklı görünümler altında yaşadığımız saldırılar, vatanımıza sahip çıkma mücadelemizin sürüp gideceğine işaret ediyor.

'Amaçları, ülkemize diz çöktürmek, milletimizi esir etmek, topraklarımızı yağmalamaktır'

Envai kılıktaki terör örgütleri üzerinden tedavüle sürülen senaryoların amacı; ülkemize diz çöktürmek, milletimizi esir etmek, topraklarımızı yağmalamaktır. Gezi olaylarıyla sosyal çatlaklar oluşturmaya çalışanlar, aslında bünyemize birlik ve beraberlik aşısı yaptıklarını göremediler. Kendi güvenlikleri için ülkemizi kalkan olarak kullananlar bizim büyük bir tarih mirasına sahip çıktığımızı anlamıyor. 

"Millete kefen biçmeye çalışanlara millet cevabını verdi"

Terör örgütlerini kullanarak topraklarımızı tehdit edenler, bu yaptıklarıyla aslında kardeşliğimizi pekiştirdiklerini anlayamadılar. Millete kefen biçmeye çalışanlara millet cevabını verdi. Biz kendimiz için ne istiyorsak tüm coğrafyamız, dostlarımız, insanlık için aynı şeyi istiyoruz.

"Büyük ve güçlü Türkiye’nin inşasına engel olamayacaklar"

Dün başaramadılar, bugün başaramadılar, yarın da inşallah başaramayacak, büyük ve güçlü Türkiye’nin inşasına engel olamayacaklar. Rabbim bize bir daha 15 Temmuz benzeri ihanetler yaşatmasın.

Mevlana Meydanında 'Demokrasi Zaferi' ve '#TürkiyeGeçilmez' mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasının ardından Mevlana Meydanı'nda bulunan dev dijital ekranda, FETÖ'nün #15Temmuz hain darbe girişimi anlatıldı.

15 Temmuz şehitleri ve tüm şehitlerimizin aziz ruhları için Kur'an-ı Kerim tilaveti verildi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından 15 Temmuz hain darbe girişimine karşı milletin kazandığı zaferi anlatan sky mapping ve ışıklı koreografi gösterisi Ayasofya Meydanı ve Galata Kulesi'nde gerçekleştirildi.

Konya başta olmak üzere 81 ilde “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” dolayısıyla sela okundu.

Günün anlam ve önemine binaen konuşmalarını yapmak üzere kürsüye çıkan ilk isim Konya Valisi Vahdettin Özkan oldu.

Vali Özkan, konuşmasında birlik ve beraberlik vurgusu yaparak; "“Birlik bütünlük içinde hain darbecilere karşı göstermiş olduğumuz direncin mutluluğu içerisindeyiz. Annelerimiz, bacılarımız, evlatlarımız bu tür haksızlık karşısında canlarını feda etme noktasında kararlılık içindedirler. Birileri bizim milletimizin çocuklarını istismar ederek, emperyalistlerin gerçek sıfatlarıyla bizim üzerimize geldiler. Bunların temel özellikleri bizim değerlerimizi istismar ederek saldırmaktı. Bunun için istikbale odaklanacağız. Birlik ve beraberliğe odaklanacağız. Biz bunlara odaklanarak, dini istismar ederek bize saldırmak isteyenlerin önüne geçmiş oluruz. İstikbalimize ulaştığımızda çeteler ülkemize saldırmaya cesaret edemeyecektir. Biz birlik olduğumuz zaman hainler ve kayıt dışı çeteler hiçbir zaman zemin bulamayacaktır." dedi.
"Türkiye'de darbeler sona ermiştir"
15 Temmuz gecesi şehit olan 251 şehidimizi rahmetle anan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı-Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta, "15 Temmuz gecesi, darbeciler hain planlarını işletmeye başladıklarında zannettiler ki ellerindeki top, tüfek ve uçaklarla bu milleti sindirecekler. Tam tersine bu millet Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla darbecilerin üzerine yürüyerek, darbeleri ve darbe girişimlerini bitirmiştir. Bu milleti bölmek isteyenlere fırsat vermeyeceğiz. Bugün demokrasi ve milli birlik günümüz. Bugünü biz milletimizle beraber o gecenin sabahında ayağa kaldırdık. O gece bu milletin üzerine kurşun sıkan, bomba atan, ihanet eden ne kadar hain varsa hepsinin hesabını görüp, hapislere tıktık." diye konuştu.

AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Sorgun ise şu sözlerle Konyalılara seslendi; “Nasıl Çanakkale geçilmediyse, Türkiye’de geçilmedi ve geçilmeyecek. Bu milleti Allah’la aldatmaya kalkanların sonu herkesin malumu.”15 Temmuz Sevr'in ikinci versiyonudur diyen Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Biliyoruz ki; 15 Temmuz, aziz milletimizin 1071’de başlattığı kutlu yürüyüşü sonlandırma teşebbüsüdür. Milletimize Birinci Dünya Savaşı sonrasında reva görülen Sevr’in ikinci versiyonudur. Ama Kurtuluş Savaşı’nda Sevr’i parçalayıp atan ecdadın torunları, aynı imanla 15 Temmuz’u da parçalayıp hain projeyi iade etti. O gece 80 milyonun kalbi birlikte attı. Milletimizin genci yaşlısı, kadını erkeği; ülkesi, bayrağı, bağımsızlığı söz konusu olduğunda birer kahramana dönüşeceğini bir kez daha ispat etti. O gün Türkiye’nin dört bir tarafında nice destanlar yazıldı. Konya’da yaşananlar da o büyük destanın en önemli parçalarından biridir. Hain kalkışmayı haber alır almaz kendisini sokağa atan on binlerce hemşehrimiz, başka hiçbir organizasyona gerek duymadan şehirde kontrol altına alınması gereken tüm stratejik noktaları tuttu ve bir ay boyunca Mevlana Meydanı’ndan ayrılmadı. O gece Konya ile yetinmeyip araçlarına atlayarak Ankara’ya kadar giden ve direnişe oradan devam eden kardeşlerimiz oldu. Konya, her dönem milli direnişin sembol merkezlerinden biri olmuştur. Konya, Anadolu’yu Türkleştiren ve İslamlaştıran ecdadımızın başkentidir. Milli birlik ve beraberlik söz konusu olduğunda Konyalının gözü hiçbir şeyi görmez. Allah hepinizden razı olsun. Allah bu millete bir daha 15 Temmuz’lar yaşatmasın.” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından şair İhsan Genç, şiir dinletisi gerçekleştirdi.
Anma programı, Arslanbek Sultanbekov konseri ve Bekir Develi söyleşisi ile sürdü. 

Sela ve duaların okunduğu etkinlik, Konya İl Müftüsü Doç. Dr. Ali Öge'nin yaptığı duanın ardından demokrasi nöbetiyle devam etti.

KONHABER: SUAT TİNK - KEMAL SAYIN

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 18
  • 0
  • 13
  • 11
  • 3
  • 9
  • 1
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (2)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • A
    ahmet
    3 yıl önce

    artık tek milli bayramımız var 15 temmuz gerisi yalan ne hale geldik be

    • Cevapla
    • Begen (3)
    • Begenme (1)
  • Z
    Zafer
    3 yıl önce

    İnşallah 30 ağustos, 19 Mayıs kutlamaları için de bu kadar uğraşılır

    • Cevapla
    • Begen (5)
    • Begenme (1)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English