Kemal Kılıçdaroğlu, CHP’nin 38. Olağan Kurultayı’na ilişkin mutlak butlan kararı sonrası yaptığı açıklamada, “Bu süreç ayrışma değil, kenetlenme fırsatı olmalıdır. Herkesi sükûnete ve ortak akıla davet ediyorum” ifadelerini kullandı.
CHP’nin 38. Olağan Kurultayı’na ilişkin mahkeme kararı sonrası Kemal Kılıçdaroğlu’ndan dikkat çeken bir açıklama geldi. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Kılıçdaroğlu, partililere sükûnet ve ortak akıl çağrısında bulundu.
Cumhuriyet Halk Partisi’nin 38. Olağan Kurultayı’na ilişkin mahkemenin verdiği mutlak butlan kararı sonrası eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan ilk açıklama geldi.
Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda CHP’nin kişisel ikbal arayışlarının mücadele alanı olmadığını belirterek, partinin milletin egemenlik senedi olduğunu ifade etti.
Mahkeme kararının bir ayrışma vesilesi olarak görülmemesi gerektiğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, sürecin “asırlık çınarın altında kenetlenme fırsatı” olarak değerlendirilmesi gerektiğini kaydetti.
Kılıçdaroğlu açıklamasında, “Gün; sevinç çığlıklarıyla birbirimizi kırma günü değildir. Gün; kırgınlıkları bir kenara bırakıp ciddiyetle, sükûnetle ve kucaklaşarak ayağa kalkma günüdür” ifadelerini kullandı.
Sürecin “keşkelerle” değil, ciddiyetle ve ortak akılla yönetilmesi gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu, şahsi ikballerin değil Türkiye’nin geleceğinin esas olduğunu söyledi.
Kılıçdaroğlu, önceki dönem genel başkanlar, Parti Meclisi üyeleri, milletvekilleri, il ve ilçe başkanlarıyla tam uyum ve iş birliği içinde hareket edeceklerini ifade etti.
Partililere ve kamuoyuna da mesaj veren Kılıçdaroğlu, “Hiç kimse endişe etmesin, partimizi bu tartışmaların içinden çıkaracak ve iktidar yürüyüşünü devam ettireceğiz. Herkesi sükûnete ve ortak akıla davet ediyorum. Biz bir aradayız” dedi.
Kaynak: Haber Merkezi
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te KONHABER'e abone olun.