Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Boşanma aşamasındayken kocasını öldüren sanığa 17 yıl 6 ay hapis cezası verildi

Sanık Nuran Özdemir'e haksız tahrik indirimi uygulandı

Anadolu Ajansı haberine göre;

İSTANBUL (AA) - İstanbul Eyüpsultan'da boşanma aşamasında olduğu eşi Ahmet Özdemir'i göğsünden bıçaklayarak ölümüne neden olduğu gerekçesiyle tutuklanan sanık Nuran Özdemir, "haksız tahrik altında eşe karşı kasten öldürme" suçundan 17 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.


İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu sanık Nuran Özdemir, avukatı Harun Gözübüyük ile katıldı.


Maktul Ahmet Özdemir'in annesi ve kardeşlerinin müdahil olarak hazır bulunduğu duruşmada, önceki celse savcının açıkladığı esasa dair görüşüne karşı tarafların son beyanları alındı.


Maktulün annesi Sevgi Özdemir sanığın oğlunu kasten öldürdüğünü belirterek, şikayetçi olduğunu ifade etti.


Sanık Nuran Özdemir, maktulü bilerek ve isteyerek öldürmediğini, planlı bir cinayet kastı olmadığını ifade ederek, "Bıçağı savurduğumda dahi eşime denk geldiğini düşünemedim, boşluğa denk geldiğini düşündüm. Yemin ederim ki doğruyu söylüyorum. Ölmesini istemedim, çocuklarımın babasıydı. Suçlu değilim, olay bir anda oldu." diye konuştu.


Sanığın avukatı Gözübüyük, maktulün gece yarısı müvekkilinin evine alkollü şekilde gittiğini ve saldırgan bir ruh hali içinde olduğunu belirtti. Müvekkilinin, komşular rahatsız olmasın diye maktulü eve aldığını, olayın bu sırada yaşandığını anlatan Gözübüyük, müvekkilinin maktule olayın ardından pansuman yaptığına dikkati çekti. Gözübüyük, olayın meşru müdafaa kapsamında gerçekleştiğini savunarak müvekkilinin tahliyesini istedi.


Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti, sanığa önce "eşe karşı kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi.


Sanığın bu suçu "haksız tahrik altında" işlediği gerekçesiyle cezayı 21 yıla indiren heyet, sanığın suçtan sonraki davranışlarını da dikkate alarak cezayı 17 yıl 6 aya düşürdü. Sanığın tutukluluk halinin devamına karar verildi.


- İddianameden


İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Ahmet ile Nuran Özdemir'in, boşanma aşamasında oldukları ve yaklaşık 1 yıldır ayrı yaşadıkları anlatılmıştı.


Ahmet Özdemir'in, 22 Eylül 2021'de bir arkadaşıyla Nuran Özdemir'in yaşadığı evin önüne gittiği, kapıyı yumruklayarak bağırdığı ve hakaretlerde bulunduğu ifade edilen iddianamede, sanığın kapıyı açması üzerine tartışmaya başladıkları, maktulün vurduğu ve hakaretlerde bulunduğu sanığın buzdolabının üzerindeki bıçağı alarak maktulü sol göğüs bölgesinden yaraladığı kaydedilmişti.


İddianamede, hastaneye kaldırılan maktulün kurtarılamadığı belirtilerek, olayın ardından tutuklanan Nuran Özdemir'in, "haksız tahrik altında eşe karşı kasten öldürme" suçundan 12 yıldan 18 yıla kadar hapisle cezalandırılması isteniyordu.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”