DOLAR : 42,73₺
EURO : 50,09₺
STERLİN : 57,20₺
GRAM : 5.946,32₺
ÇEYREK : 9.760,93₺
CUMHURİYET : 38.728,09₺
Güncel

Konyalı dökümcülerden eleman sorununa burslu çözüm

Eklenme: 13.03.2025 - 14:15

Konya Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Konya Sanayi Odası ve Konya Döküm Kümesi Derneği arasında, ‘Metalürji Teknolojisi Öğrencileri İçin Öğrenim Bursu İş Birliği Protokolü’ imzalandı. Protokole göre; döküm sektörü sanayicileri, metalürji teknolojisi alanında okuyan öğrencileri istihdam ederek, maaşlarının yanı sıra burs verecekler.

Konyalı dökümcülerden eleman sorununa burslu çözüm
Reklam alanı

Konya Valisi İbrahim Akın’ın himayelerinde, Konya Sanayi Odası Başkanı Mustafa Büyükeğen, Konya İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit ve Konya Döküm Kümesi Derneği Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Acar tarafından imzalanan protokol kapsamında, Konya döküm sektörü sanayicileri, Mesleki Eğitim Merkezlerinin metalürji teknolojisi alanlarında okuyan 9., 10., 11. ve 12. sınıf öğrencilerini istihdam ederek, maaşlarının yanı sıra burs da verecekler. 

Protokol töreninde konuşan Konya Valisi İbrahim Akın, verilecek bursların meslek liselerini teşvik edeceğini söyledi. Burs veren sanayicilere teşekkür eden Vali Akın, “Sanayicilerimizle oturduğumuzda dile getirilen konulardan biri, ara eleman temininde güçlük çekildiği. Sanayicilerimizin bu ara eleman teminini giderme noktasında, bu tür teşvikler yapılıyor. Bunlar son derece kıymetli. İnşallah yapılan bu destekler karşılığını bulacaktır. Sanayi Odamız nezdinde, bu protokole katkı veren tüm sanayicilerimize teşekkür ediyorum. Protokolümüzün hayırlı olmasını temenni ediyorum” diye konuştu. 

İnsan kaynağı probleminin çözümü mesleki eğitimde
Konya Sanayi Odası Başkanı Mustafa Büyükeğen de, imzaları atılan protokolün döküm sektörünün ara eleman temini kapsamında çok değerli olduğunu söyledi. Burs yardımının diğer bölümlere de örnek olacağını aktaran Büyükeğen, “Şehrimizin ve ülkemizin en önemli sorunlarından biri olan insan kaynağı problemini çözüme kavuşturmanın yolunun mesleki eğitimden geçtiğini biliyoruz. Bu kapsamda biz de Oda olarak mesleki eğitimi özendirici çalışmalar yapıyoruz. Bugün imzaları atılan protokolümüz ve döküm sektörü sanayicilerimiz tarafından verilecek olan burslar da öğrencilerimiz için cazibe oluşturacaktır” şeklinde konuştu. 

İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit de, verilecek bursun öğrencileri bu bölümlere teşvik edeceğini söyledi. Yiğit, “Sadece Konya’da değil, Türkiye’de de öğrencilerin metalürji bölümüne ilgisi az. Sektörde gençlere fazla talep var. Bu tür uygulamalar, öğrencilerimiz için özendirici olacaktır” dedi. 
Son olarak konuşan Konya Döküm Kümesi Derneği Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Acar da, sektörün en önemli sorunlarından birinin insan kaynağı olduğunu söyleyerek, hayata geçirilecek protokol ile bu soruna çözüm oluşturmayı amaçladıklarını söyledi. 

 


Kaynak: Haber Merkezi

Reklam alanı

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Kanala Katıl

Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te KONHABER'e abone olun.

Abone Ol
Yasal Uyarı: Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.'ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

⚡ BU HABERE EMOJİYLE TEPKİ VER!

👏 1
❤️ 0
😊 6
😡 1
👎 5
😂 0
😢 0
😲 1
Toplam 14 tepki

Yorumlar

  • Konya 275 gün önce

    Ucuza bedavanın bedavası Suriyeli çalıştırın. Sanayiciler böyle yapmıyor muydu. Ne oldu şimdi

  • Konyalı Ahmed 275 gün önce

    Döküm mesleği hem ağır hemde meslek hastalığına en yatkın bir çalışma sahası. Hal böyle olunca artık insanlar bu tür işlerden kaçınıyor ve sonuna kadarda haklılar.çalışma şartlarının iyileştirilmesi tatil ve dinlenme saatlerinin artırılması sigorta pirimlerinin yüksek gösterilmesi emeklilik için çalıştığı süre zarfında yıpranma payının verilmesi hafta sonu tatili yıllık izninin diğer meslek guruplarına göre fazla olması vs.bu mesleğin yeni nesil tarafından tercih edilme sebebi olur.aksi takdirde bu sektör ya biter yada dışardan işçi alımları başlar. Saygılar

  • Abbas 275 gün önce

    Meslek liselerindeki döküm bölümleri neden kapatıldı acaba yazık değil mi.

  • ahmet 275 gün önce

    siz çalışanlarınıza insan gibi maaş verin, köle arıyorsunuz resmen, hakkını verseniz, insanlar kapınızda kuyruk olur.

  • Empati 275 gün önce

    Her işletmeye burs ve staj zorunluluğu getirilmelidir.. çalışan sayısının yüzde onu kadar staj yüzde beşi kadar burs vermeli.. alt sınır 20 çalışandan başlamalı mesela ..50 kişi çalıştıran bir işyeri 5 öğrenciye staj 2 yada 3 öğrenciye burs vermeli ..bu şekilde hem eğitim görenler işini kolay bulur hemde işverenler çalışanını bulmuş olur eğitim sistemide bir nebze meyve vermiş olur ..bu fikir detaylandırılabilir ama mutlaka olmalı ..staj konusu çok büyük sıkıntı oluyor çocuklarda

Yorum Yap