Suudi Arabistan'ın Medine şehrinde Hazreti Muhammed'in Uhud Dağı'nda savaştığı bölge olan Okçular Tepesi'nden toprak ve taş götürülmesi sonucu tepenin sürekli olarak aşındığı bildirildi.
Yerel yetkililer, Uhud savaşı sırasında Hazreti Muhammed'in sahabeleriden Abdullah bin Cübeyr'i kumandan tayin ettiği ve okçular yerleştirdiği Okçular (Ayneyn) Tepesi'nin, ziyaretçilerin toprak ve taş götürmeleri sonucu aşındığına dikkati çekerek, ziyaretçilerden bu konuda hassas olmalarını istedi.
Yetkililer, Türkiye'den giden hacı ve umrecilerin Türkiye Diyanet İşleri Başkanlığı görevlileri tarafından "toprak almamaları konusunda uyarıldığını" dile getirdi.
-Hazreti Hamza da burada yatıyor-
Uhud Savaşı sırasında öldürülen Hz. Muhammed'in amcası Hz. Hamza'nın mezarının da Okçular Tepesi'nin yakınında bulunması ziyaretçi sayısının artmasına neden oluyor. Din görevlileri, etrafı demir parmaklıklarla çevrilen ve büyük bir arazinin içerisinde mezarı bulunan Hz. Hamza'nın öldürülüşünü anlatırken dinleyenler hüzünleniyor.
Kaynak: AA
.
Kaynak:
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te KONHABER'e abone olun.