Son Dakika Haberler

Ömer Bolat Kimdir?

Ömer Bolat Kimdir?

​Ömer Bolat Kimdir?

Ömer Bolat kimdir? sorusu yeni kabinenin açıklanmasıyla kulaklara gelen sorular arasında yer aldı. Kabinede bulunan Konyalı bakanlar arasındaki Ömer Bolat kimdir, aslen nerelidir sorularına yanıt verdik. Bolat’ın hayatını sizlerle paylaştık.

Ömer Bolat kimdir merak edilmeye başlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan yeni kabinede farklı isimler dikkat çekiyor. Yeni dönemde Erdoğan tarafından pek çok bakanın görevden alındığını ve yerine yeni isimlerin atandığını gördük. Bu isimlerden bir tanesi de Ömer Bolat oldu.
Ömer Bolat kimdir sorusu da yeni Ticaret Bakanı’nın açıklanmasıyla sorulmaya başlandı. Kabinede görev alan ve ataması yapılan Konyalı bakanlardan Bolat,  Ticaret Bakanı olarak görev yapılacak. Ailesi, eğitimi, kariyeri ise merak edilmeye başlandı. İşte yeni Ticaret Bakanı’nın hayatı…

Ömer Bolat Aslen Nereli?

Ömer Bolat nereli merak edilen konular arasında kendisini gösteriyor. Aslında İstanbul’da doğan Bolat, Konyalı olduğunu verdiği röportajlarda açıkladı. Bolat’ın kökeni Konya’nın Ereğli ilçesine dayanıyor. Babası Ereğli Hamidiye Mahallesi kökenli olan Bolat’ın annesi ise Ereğli’nin Aşıklar Mahallesi’nden gelen bir kökene sahiptir. Bolat ise; 30 Ağustos 1963 tarihinde İstanbul’da doğmuştur. Her ne kadar İstanbul doğumlu olsa bile Bolat, her fırsatta Ereğli’ye ayrı bir aşk ve özveri beslediğini dile getirmektedir. Dolayısıyla Ömer Bolat Konya Ereğli kökenli bir bakandır.

Ömer Bolat

Ömer Bolat Evli Mi?

Yeni Ticaret Bakanı Ömer Bolat evlidir. 2 çocuğu bulunan Bolat kabinedeki Prof. Dr. unvanlı bir bakandır. Dil yeteneği bulunan Bolat; Türkçe haricinde, Almanca ve İngilizce dillerine de hakimdir. Ticaret Bakanı olarak görevlendirilen Bolat’ın kariyeri ise oldukça geniş bir yelpazeye sahiptir. Bu nedenle kabindeki üst düzey bakanlar arasında yerini korumaktadır.

Ömer Bolat Albayrak Holding ile İlişkisi Nedir?

Ömer Bolat kimdir merak edenler için Bolat’ın kariyerinde ticari yanının oldukça fazla olduğunu söyleyebiliriz. Kabinedeki Konyalı bakanlar içerisindeki Bolat, birçok ticari girişime adını yazdırmıştır. Ayrıca çeşitli ödüller alan bakanın Albayrak Holding ile yakından ilişkisi olduğu bilinmektedir.
2000 yılında Albayrak Holding ile çalışmaya başlayan yeni Ticaret Bakanı; holdingin CEO’luğunu yapmıştır. 2000 yılının Mayıs ayında Genel Koordinatör göreviyle Albayrak Holding’e adını yazdıran Bolat, birçok projeye imza atmıştır. Albayrak Holding ile yaptığı projeler arasında Derin Ekonomi ve Z Raporu Dergileri bulunmaktadır. 2015 yılında Derin Ekonomide, 2019 yılında ise Z Raporu Dergisi’nde çalışmaya başlamıştır. Ömer Bolat her iki dergide de köşe yazarlığının yanında üst düzey yöneticilik vazifesini yerine getirmiştir.
Ömer Bolat’ın aldığı ödüller arasında Altın Lider Ödülü bulunmaktadır. Hem 2021 yılında, hem de 2022 yılında Altın Liderler Yarışması’na katılan Ömer Bolat; iki kere Altın Lider Ödülü’ne layık görülmüştür. Dolayısıyla Türkiye’nin en başarılı CEO’ları arasında ilk sıraya adını yazdırmıştır.

Prof. Dr. Ömer Bolat Kariyeri

Ömer Bolat kimdir yazımıza Bolat’ın kariyeriyle devam ediyoruz. Ömer Bolat; Marmara Üniversitesi’nden mezun bir bakandır. Üniversitede İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde öğrenim görerek Uluslararası Ekonomik İlişkiler bölümünden mezun olmuştur. 1984 yılı itibari ile lisans eğitimini tamamlayan Bolat daha sonra Amsterdam Üniversitesi Avrupa Enstitüsü’nde yüksek lisans eğitimi almıştır. Burada Avrupa Entegrasyonu alanında öğrenim görmüştür.
Prof. Dr. Ömer Bolat iki farklı yüksek lisans eğitimine sahiptir. İkinci yüksek lisansını ise Almanya’da bulunan Kiel Üniversitesi’nde yapmıştır. Bu üniversitede ise; Uluslararası Ekonomi ve İşletme alanını bitirmiştir.
Ömer Bolat profesör mü diye soranlara evet yanıtını verebiliriz. Çünkü Bolat; bu iki yüksek lisans bölümünün ardından 2014 yılında Doçent olmuştur. Aradan 5 sene geçtikten sonra yani; 2019 yılında ise Profesör unvanını almıştır.
  • Ömer Bolat 2015 ile 2020 yılları arasındaki 5 senelik süreçte İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi’nde çalışarak Ekonomi, İşletme ve Girişimcilik gibi yüksek lisans dersleri vermiştir.
  • 2020 yılı ile birlikte İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde ders vermeye başlamıştır.
  • Ömer Bolat kimdir merak edenler için kendisinin 30 farklı raporunun, 4 kitabının ve 300 üzerinde makalesinin bulunduğunu söyleyebiliriz.
  • MÜSİAD Genel Başkanı kim diye merak ediyorsanız bu başkanlar listesinde Ömer Bolat’ın adının bulunduğunu söyleyebiliriz. Çünkü kendisi 1993 yılı itibariyle MÜSİAD içerisinde yer almaya başladı. Önce Genel Sekreter, ardından Genel Başkan Yardımcısı, son olarak ise Genel Başkanlık görevlerinde bulundu.

Yeni Ticaret Bakanı Ömer Bolat

Eski Ticaret Bakanı, 4 Haziran 2023 tarihinde yapılan Cumhurbaşkanlığı atamalarının ardından görevini Ömer Bolat’a teslim etti. Bolat, yeni Ticaret Bakanı olarak görev almaya başladı. Eski Bakan Mehmet Muş’un yerine gelen Bolat; yüksek kariyeri, başarılı geçmişi ve bildiği diller aracılığıyla Türkiye ticaretini yönetecek isim oldu.
 
 
Türkçe العربية English