Son Dakika Haberler

Mehmet Şimşek Kimdir?

Mehmet Şimşek Kimdir?

​Mehmet Şimşek Kimdir?

Mehmet Şimşek kimdir? Eski bakan yeniden koltuğuna geldi. Hazine ve Maliye Bakanlığı Mehmet Şimşek’e teslim edildi. Peki ama yeni bakan Mehmet Şimşek kimdir? Ekonomik gidişat konusunda stratejiler yapması beklenen yeni bakanın hayatı…

Mehmet Şimşek kimdir diye soranlar yeni bakanlar kurulunun açıklanmasıyla beraber daha yüksek bir artış gösterdi. Şimşek’in adı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanınca ekonomik kaygıların artıp azalacağı merak konusu oldu. Koltuğu devir alan Mehmet Şimşek’in hayatını sizlerle paylaşıyoruz.

Mehmet Şimşek Aslen Nereli?

Mehmet Şimşek Kürt mü, Türk mü hep sorulmaktadır. Şimşek’in ailesi Batman kökenlidir. Yeni bakanın kendisi de Batman ilinde dünyaya gelmiştir. Bu sebeple Batmanlıdır, diyebiliriz. 1 Ocak 1967 yılında Batman’da doğan Mehmet Şimşek, Kürt kökenlidir. Herkes tarafından sorulan ve merak edilen Kürtlük – Türklük meselesi Şimşek adına net bir şekilde cevaplanmaktadır. Ancak bu zamana kadar daha önceki bakanlık görevleri de dahil olmak üzere Türkiye Cumhuriyeti adına çalışmalarını yürütmüştür. Yeni görevinde de aynı kararlılık ve özveriyle çalışacağı düşünülmektedir.

Mehmet Şimşek’in Eşi

Mehmet Şimşek kaç evlilik yaptı merak edenlere 2 evlilik yaptığını söyleyebiliriz. Şimşek 1999 yılında Annalise Granwald ile evlendi. Granwald ve Şimşek’in evlilikleri 2009 yılına kadar devam etti. 10 yıl süren evliliğin bitmesinden sonra 1 sene evlenmeyen Mehmet Şimşek; 2010 yılında yeniden evlendi. 2010 yılındaki evliliğini  ise Esra Kara ile yapmıştır. Günümüzde Esra Kara ile evlidir. Mehmet Şimşek eşi Esra kimdir diye soranlara açıklayalım. Esra Kara; 1977 yılında dünyaya gelen bankacı ailenin bir çocuğu olarak tanıdığımız isimdir. Gaziantepli olan Esra Kara’nın kendisi ise peyzaj mimarıdır. Mehmet Şimşek ile Esra Kara’nın 3 çocuğu bulunmaktadır. Çocuklarından ikisi ikizdir.

Mehmet Şimşek Şuan Ne İş Yapıyor?

Mehmet Şimşek özel hayatı ile dikkat çekerken şu an ne iş yaptığı merak edilenler arasında. Kendisi ekonomist ve siyasetçidir. Filmlere yoğun ilgisi bulunan bakanın bir koleksiyona sahip olduğu bilinenler arasındadır. Ayrıca spora önem veren bakan iyi bir tenis oyuncusudur. Verdiği röportajlarda günlük tenis oynadığını belirten Mehmet Şimşek; kendisini ve vücudunu dinç tutmak için spora yönelmektedir.

Mehmet Şimşek Eğitimi

Mehmet Şimşek ne mezunu ve eğitim süreci hakkındaki bilgileri aşağıda görebilirsiniz:
  • Batmanda doğan ve Batmanlı ailenin Kürt çocuğu olan Mehmet Şimşek, ilkokulu Batman’da okudu. Abisinin öğretmenlik yaptığı ilkokuldan mezun oldu.
  • Ortaokul ve lise eğitimini ise Mardin’in ilçesi konumunda olan Gercüş’te aldı.
  • Üniversite sınavlarına girerek Ankara’yı kazanan Mehmet Şimşek Doğu’dan İç Anadolu’ya geçiş yaptı. Ankara Üniversitesi’nde eğitim alan bakan; Siyasal Bilgiler Fakültesi’ni kazandı. İktisat bölümünde eğitimini tamamlayan Şimşek, 1988 yılı ile birlikte lisans diplomasını eline aldı.
  • Ankara Üniversitesi araştırma görevlisi olarak hizmet verdikten sonra yüksek lisans için İngiltere’ye gitti. Finans ve Ekonomi dallarından yüksek lisansını tamamladı. Yüksek lisansını yaptığı Exeter Ünivesitesi’ne burslu bir şekilde yerleşti.
Mehmet Şimşek

 Mehmet Şimşek Kariyeri

Mehmet Şimşek kimdir yazımıza bakanın çalıştığı yerlerden söz ederek devam ediyoruz.
  • Mehmet Şimşek yüksek lisansını tamamladı ve Türkiye’ye döndü. Türkiye’ye döndükten sonra Etibank’ta çalışmaya başladı. Burada aslında zorunlu bir şekilde çalışıyordu. Çünkü Etibank İngiltere’ye gidebilmesi için gerekli bursu sağlamıştı.
  • Amerika Birleşik Devletleri Büyükelçilik sınavlarına girdi. Sınavları kazanarak büyükelçiliğin ekonomisti konumuna ulaştı. Elçilikte 4 yıl boyunca ekonomist olarak görev alarak kıdemli ekonomist unvanına sahip oldu.
  • Amerika Birleşik Devletleri ile bağlantısını devam ettiren yeni Maliye Bakanı oturum iznini alabildi. Artık New York’ta yaşamaya başlamıştı. New York’ta geçimini sağlayabilmek için Union Bank of Switzerland’ta çalışmaya başladı. Bankadaki hisse senedi analiz birimi çalışanı olmuştu.
  • 1998 yılıyla birlikte doğduğu topraklara yani Türkiye’ye geri dönüş yapan Mehmet Şimşek İstanbul’da yaşamaya başladı. Burada Deutsche Bank’ta çalışarak menkul değerler bölümünde işe girdi.
  • Merkez Bankası başkanı kimdir şeklinde sorulan sorulara yanıt vereceği düşünülen Mehmet Şimşek Başbakan onayı alamayınca bankanın başkanı konumuna gelemedi.
  • 2007 ile 2018 yılları arasında milletvekilliği yapan Şimşek Gaziantep ve Batman milletvekillikleri yapmıştır.
  • 2007 ile 2009 arasında Ekonomi Bakanı olarak görev almıştır.
  • 2015 ile 2018 yılları arasında ekonomik koordinasyonu sağlamakla görevli başbakan yardımcısı görevine getirilmiştir.
  • Eski Hazine ve Maliye Bakanı olarak görev yapmış 2009 ile 2015 yılları arasında bakanlık vazifesini yerine getirmiştir.

Yeni Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek

Yeni Hazine ve Maliye Bakanı olarak Mehmet Şimşek yeniden karşımıza çıkmaktadır. 2015 yılında Naci Ağbal’a görevi teslim eden Şimşek, 2023 seçimleriyle birlikte Ağbal’dan görevi devir almıştır. Eski Hazine ve Maline Bakanı olarak görev yapan Naci Ağbal koltuğunu Mehmet Şimşek’e vermiştir. Şuan hazineden, maliyeden, ekonomiden sorumlu bakan Mehmet Şimşek olarak bilinmektedir.

Mehmet Şimşek
Türkçe العربية English