Son Dakika Haberler

Mehmet Özhaseki Kimdir?

Mehmet Özhaseki Kimdir?

​Mehmet Özhaseki Kimdir?

Mehmet Özhaseki kimdir, aile üyeleri ve siyasi görevleri hakkında bilgi isteyenler Özhaseki’nin özgeçmiş yazısını okuyabilirler. Kabinedeki yeni bakan Mehmet Özhaseki kimdir, kariyeri boyunca neler yapmıştır, merak edenler için tüm şeffaflığıyla Özhaseki’nin hayatı…

Mehmet Özhaseki aday mı 2023 yılı için merak edilen sorular arasındaydı. Uzun dönem boyunca siyaset içerisinde bulunan Özhaseki’nin yeni dönemde hangi görevde yer alacağı merak konusuydu. Bu nedenle Mehmet Özhaseki milletvekili adayı mı diye soruluyordu. Açıklanan bakanlar listesi ile birlikte meraklar giderildi ve sorulan sorulara yanıt verildi.
Mehmet Özhaseki kimdir soruları ise bakanlar listesinin açıklanmasıyla birlikte sorgulanmaya başlandı. Çünkü Özhaseki Cumhurbaşkanı tarafından Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı olarak atandı. Yapılan atama ile Özhaseki araştırılmaya başlandı. İşte Özhaseki’nin hayatı ve kariyeri…

Mehmet Özhaseki

Mehmet Özhaseki Kimdir Nerelidir?

Mehmet Özhaseki ailesi sorgulanan ilk konulardan birisi oldu. Mehmet Özhaseki; aslen Kayserili olan ve ailesiyle beraber yaşamının ilk yıllarında Kayseri’de yaşamış bir siyasetçidir. Özhaseki’nin annesi Şükran Hanım, babası ise Kemal Bey’dir. Çocukluk yıllarını doğduğu ve kökeninin dayandığı Kayseri’de geçiren Özhaseki üniversite hayatıyla birlikte siyasetin içerisinde yer almaya başlamıştır.

Özhaseki Kaç Yaşında?

Mehmet Özhaseki kimdir öğrenmeye devam edelim. Yeni bakan 25 Mayıs 1957 tarihinde dünyaya gelmiştir. Dolayısıyla şuan için 66 yaşındadır. Siyasetin birçok noktasında gördüğümüz isim yeni bakanlar arasında belki de en çok tanınan ve adına aşina olunan isimdir.
Mehmet Özhaseki Ailesi
Mehmet Özhaseki eşi kim ve çocukları var mı sorulan sorulardan birisiydi. Özhaseki 1982 yılında evlenmiştir. Evliliği süresince 4 çocuğu olan yeni bakanın eşi Neşe Özhaseki’dir. 41 senedir evli olan Neşe ve Mehmet Özhaseki çiftinin; Zeynep, Merve adlarında iki kız çocuğu bulunmaktadır. Mehmet Özhaseki oğlu ise;  Enes Özhaseki’dir.  Bir dönem Mehmet Özhaseki damadı ile gündeme gelmiştir. Damadı Prof. Dr. Cemal Alper Kemaloğlu, Dekan olarak atandığından dolayı eleştirilere maruz kalmıştır.

Mehmet Özhaseki’nin Eğitimi

Mehmet Özhaseki ne mezunu diyenlere Özhaseki’nin üniversite mezunu olduğunu söyleyebiliriz. Liseye kadar Kayseri’de eğitim gören yeni Çevre ve Şehircilik Bakanı üniversiteye geçişle birlikte Ankara’da yaşamaya başlamıştır. Ankara’da Hacettepe Üniversitesi’ni kazanan Özhaseki Mühendislik Fakültesi’nde eğitim almıştır. Elektrik – Elektronik Mühendisliği bölümünü kazanmasına rağmen eğitimini tamamlamamıştır. Eğitimini tamamlaması önündeki engel ise; dönemin siyasi şartlarıdır. Ancak yine de üniversite diploması almayı hedefleyen Özhaseki, İstanbul’da üniversite eğitimini tamamlamıştır. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ne giderek buradan lisans diplomasını almıştır.

Mehmet Özhaseki’nin Kariyeri

Mehmet Özhaseki’nin eski soyadı farklıdır. Eski soyadından memnun olmayan Mehmet Özhaseki, kariyer basamaklarını tırmanmaya başlamadan önce soyadı değişikliğini yapmıştır. Günümüzde Özhaseki olarak tanıdığımız yeni bakan aslında Mehmet Karakebap’tır. Karakebap soyadı yerine artık Özhaseki soyadını kamuda ve özelde kullanmaktadır.
Mehmet Özhaseki soyadı değişikliği yaptıktan sonra üniversiteden mezun olmasıyla beraber tekstil alanında çalışmaya başlamıştır. Her ne kadar Hukuk Fakültesi mezunu olsa bile aile şirketinin başına geçerek çalışmayı tercih etmiştir. Tekstil alanındaki çalışması 1994 yılına kadar devam etmiştir.
Tekstil ticareti yaptığı dönemde kendisini hayır işlerine adamıştır. Bulunduğu Kayseri’de ilk aşevini kuran isim Mehmet Özhaseki’dir. Öğrencilere karşılık almadan burs vermesiyle bilinen yeni bakan özellikle kış aylarında yakacak yardımı dağıtmıştır. Hayır işlerinde bulunurken dernek ve vakıflar özelinde yöneticilik yapmıştır. Vakıflardaki bu faaliyetleri 1980 ile 1990 arasında gerçekleştirmiştir.
1994 yılında tekstili bırakmasındaki temel etken; siyasi kariyerine başlangıç vermesidir. Yerel seçimlerde Melikgazi Belediye Başkanı olmuştur.
Mehmet Özhaseki siyasi kimliği yanı sıra sportif faaliyetleri ile tanınmaktadır. Hem Kayserispor’un, hem de Kayseri Erciyesspor’un eski Onursal Başkanı olarak ismini kulüplere yazdırmıştır. Bu nedenle sportif yanının olduğu da bilinen bir gerçektir.
Yeni bakan her ne kadar tekstil, spor gibi alanlarda uğraşsa da Mehmet Özhaseki kimdir sorusuna bugün artık bakanlık kimliği ile yanıt veriyoruz.

Yeni Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki

Yeni Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı olarak Haziran 2023 dönemi ile birlikte görevine başlamıştır. Özhaseki bakanlık koltuğunu Murat Kurum’dan devir almıştır. Daha önce 2016 ile 2018 yılları arasında Binali Yıldırım Başbakanlığı döneminde de Çevre Bakanı olmuştu. 2018 yılında görevini Murat Kurum’a devir etmişti. Eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum yeniden Özhaseki ile görev değişikliği yaptı.
 
 Mehmet Özhaseki
 
Türkçe العربية English