Son Dakika Haberler

Mehmet Nuri Ersoy Kimdir?

Mehmet Nuri Ersoy Kimdir?

​Mehmet Nuri Ersoy Kimdir?

Mehmet Nuri Ersoy kimdir?, Ersoy hangi görevlerde bulundu?, Mehmet Nuri Ersoy ne mezunu? Merak edenler için açıkladık. Mehmet Nuri Ersoy kimdir? haberimizden Ersoy’a dair tüm merak ettiklerinizi anında öğrenerek bilgi sahibi olabilirsiniz.

Mehmet Nuri Ersoy şirketleri ve otelleri ile gündeme gelen bir bakandır. Bu nedenle hayatı fazlasıyla merak edilmektedir. Cumhurbaşkanlığı kabinesine atanan ve bakan olarak görev yapmakta olan Ersoy’un özel hayatı, eğitim hayatı ve siyasi kişiliğine ilişkin bilgileri sizler için derledik.
Mehmet Nuri Ersoy kimdir? öğrenerek yeni Turizm Bakanını kısa sürede tanıyabilirsiniz. 2023 yılında bakanlığa atanan ve yeni dönemde de bakan olarak görev alan Mehmet Nuri Ersoy’un hayatı ve yaşamı boyunca yaptıkları haberimizde…

Mehmet Nuri Ersoy Aslen Nereli?

Mehmet Nuri Ersoy nereli eski dönemden beri merak edilmektedir. Kendisi İstanbul’da doğan ve yaşamının büyük bir kısmını İstanbul’da geçiren siyasetçidir. Ancak annesinin, babasının kökeni nereye dayanıyor çok merak ediliyor. Turizm Bakanının babası nereli diye soranlara hemen açıklayalım. Bakanın babası Antalyalıdır. Antalya İbradi ilçesinden gelen kökeni sebebiyle her ne kadar İstanbul’da doğsa bile bakanın Antalyalı olduğunu söyleyebiliriz. Bakanının babası ise ticaret ile uğraşmaktadır.

Mehmet Nuri Ersoy

Mehmet Nuri Ersoy Alevi Mi?

Mehmet Nuri Ersoy kimdir? haberimizin başında belirttiğimiz gibi Antalya kökenli ve İstanbul doğumlu bir siyasetçidir. Babası Antalyalıdır. Ancak Ersoy’un Alevi olup olmadığı bilinmemektedir. Kendisi bakanlığı döneminde cemevine ziyarette bulunmuştur. Alevi olduğunu kanıtlayan bir durum henüz söz konusu değildir. Bürokrat kimliğinin yanı sıra turizmci kimliği de dikkat çeken 1968 yılı doğumlu Ersoy otelleri ile gündeme gelmiştir. Mehmet Nuri Ersoy otelleri; Ersoy Otelcilik kapsamında hizmet vermektedir.

Mehmet Nuri Ersoy Eğitimi

Mehmet Nuri Ersoy ne mezunu diye merak edenler için eğitim hayatındaki serüvenini sizler için araştırdık. Aşağıdan ilkokulu itibariyle takip ettiği eğitim hayatını ayrıntılı bir şekilde görebilirsiniz:
  • İstanbul’da doğan ve eğitimini İstanbul’da almaya başlayan Ersoy, lise eğitimi için Özel Alman Lisesi’ne gitmiştir. Lisede eğitimini başarılı bir şekilde tamamlamıştır.
  • Üniversite hayatına başlayan ve üniversite serüvenini de İstanbul’da yaşayan bürokrattır. İstanbul Üniversitesi’ni kazanan Ersoy, üniversitede İngilizce İşletme bölümüne kayıt yaptırdı. Bölümü bitirerek lisans diplomasını aldı.
Mehmet Nuri Ersoy; yüksek lisans ya da doktora yapmamıştır. Ancak mezun olduktan sonra turizm alanında faaliyetler göstererek bu alanda başarıyı yakalamıştır. Kariyerinde turizmin etkisi fazlasıyla gözlenmektedir.

Mehmet Nuri Ersoy Kariyeri

67. Dönem Kültür ve Turizm Bakanı olarak görev yapan Mehmet Nuri Ersoy evlidir. Evliliğini Pervin Yapar Ersoy ile gerçekleştiren bakanın bu evliliğinden 2 oğlu bulunmaktadır. Eşi Pervin Yapar Ersoy ise; eskiden mankenlik yapmaktaydı. Bir zamanlar sunuculuk deneyimi de olan Pervin Yapar Ersoy dönem dönem eşiyle birlikte kamuoyuna kendisini göstermektedir. Ersoy’un kariyerini şu şekilde özetleyebiliriz:
  • Mezun olduktan sonra ilk girişimini kardeşiyle yapan Mehmet Nuri Ersoy ticarete atılmıştır. Bakanın ticarete atıldığı zaman 1991 yılına tekabül etmektedir. Ersoy’un bir ikiz kardeşi bulunmaktadır. Kardeşiyle el ele vererek turizm girişimine imza atan Ersoy; Ersoy Turistik Servisleri adını verdikleri firmayı kurdular.
  • Yeni Kültür ve Turizm Bakanı Voyage Hotels Grup, Didim Tur ve Atlas Global ile ortaklık kurarak şirketini geliştirdi.
  • Mehmet Nuri Ersoy otelleri ise ETSTUR ve MaxxRoyal olarak bilinmektedir.
  • 2018 yılı ile birlikte Mehmet Nuri Ersoy’un siyasete girişi gerçekleşmiştir. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2018 yılında Kültür ve Turizm Bakanı olarak atanmıştır. 2023 yılına kadar görevine devam etmiştir.

Yeni Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy

Yeni Kültür Bakanı kim olacak diye merak edilmekteydi. 4 Haziran 2023 tarihi ile birlikte koltuklar yeni bakanlara eski bakanlar tarafından teslim edildi. Kabinede koltukların büyük bir kısmı değişti. Ancak Kültür ve Turizm Bakanı olarak görev yapan Mehmet Nuri Ersoy’un görevinde herhangi bir şekilde değişiklik yapılmamıştır.
Yeni Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy olunca iki dönem de görevini icra eden bakanlar arasında yer almış oldu. Bakan iki dönem üst üste koltuk devri yapmayınca bakanın hayatı merak ediliyordu. Sizlere Mehmet Nuri Ersoy kimdir, eğitimi ve turizm alanında yaptığı faaliyetler hakkında bilgi verdik. Bakan özel hayatında da turizm odaklı çalıştığından dolayı bakanlıkta aktif olacağı düşünülmektedir.

Mehmet Nuri Ersoy
Türkçe العربية English