Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

Konya İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden çiftçilere önemli hatırlatma

15.12.2022 14:48:00
Konya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, 2 milyondan fazla çiftçinin yer aldığı Çiftçi Kayıt Sistemi’ne (ÇKS) başvuru için son gün 31 Aralık 2022 olduğunu duyurdu.
Konya İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden çiftçilere önemli hatırlatma geldi. Gelen duyuruda, "ÇKS müracaatları 31 Aralık 2022 tarihi itibari ile sona erecektir. Çiftçilerimizin mağduriyet yaşamamaları için İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine müracaat ederek veya e-devletten ÇKS başvurularını yapmaları önemlidir. Fakat e-devlet üzerinden müracaat edenler başvurularının durumunu kontrol etmeli onaylanmayan başvurular içinde İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine müracaat etmeleri rica olunur" denildi.

Çiftçi kayıt sistemi başvuruları nasıl yapılır?

E-Devlet'e giriş yapan çiftçinin öncelikle arama kısmına "ÇKS" yazması gerekiyor ve "Çiftçi Kayıt Sistemi Kayıt Yenileme Başvurusu" hizmeti seçiliyor. Yeni başvuru butonuna tıklanması gerekiyor.

Açılan sayfadaki bilgiler kontrol ediliyor. Ardından son ekranda başvuruya ait tüm bilgiler görüntüleniyor ve başvuruya ait ilk destek ödemesinden mahsup edilecek başvuru ücreti görüntülenerek onaylanması ve başvurunun tamamlanması gerekiyor. Tamamlanan başvurular İl, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerinin değerlendirilmesi aşamasına geçer.

DİĞER HABERLER