Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Konya'da 300 bin metrekarelik alanda 33 çeşit ürünün Ata Tohumu toprakla buluştu

Yerli ve milli değerleri her daim ön planda tutan yatırımlarıyla bugüne kadar büyük takdir toplayan Karatay Belediyesi; üretilebilir, yerli ve milli Ata Tohumlarının da çoğaltılıp Türk tarımına katkı sağlaması hedefiyle hayata geçirdiği “Karatay Ata Tohum” projesi devam ediyor

Konya’da 300 bin metrekarelik alanda 33 çeşit ürünün Ata Tohumu toprakla buluştu

Bu kapsamda belediye, Karatay Saracoğlu Mahallesi’ndeki 300 bin metrekarelik alanda 33 çeşit ürünün Ata Tohumu fidesini toprakla buluşturdu. Konya’nın tarımda Türkiye’nin en önemli bir merkez olduğunu hatırlatan Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca; “Projemizin yarınlarımıza ayrı bir güzellik; şehrimize ve Türk tarımına da önemli bir değer katacağına inanıyorum” dedi.
Ata Tohumu, genetiğiyle oynanmamış, herhangi bir laboratuvar ortamında müdahaleye maruz kalarak DNA dizilimi bozulmamış, lezzet ve besin değeri yüksek olarak mahsul alınan tohumlar olarak biliniyor. Bu özelliğiyle Ata Tohumları, kültürel bir miras olarak nesilden nesille aktarılmanın önemi artıyor. 
KARATAY’DA ATA TOHUMU PROJESİ SÜRÜYOR
Karatay Belediyesi de iki yıl önce hayata geçirdiği “Karatay Ata Tohum” Projesi ile bugüne kadar vatandaşa Kapya kırmızıbiber, kıl biber, köy biberi, biber yediveren, mısır, karpuz, salatalık ve kabak gibi on binlerce ücretsiz Ata Tohumu dağıttı. Yine Karatay Belediyesi, yerli üretime katkı sunmak adına her yıl 20 bin üreticiye de Ata Tohumu dağıttı. 

33 ÇEŞİT ATA TOHUMU FİDESİ TOPRAKLA BULUŞTU
Söz konusu proje kapsamında Karatay Belediyesi ayrıca; Karatay’ın Saracoğlu Mahallesi’nde oluşturulan 300 dekar yani 300 bin metrekarelik alanda 33 çeşit Ata Tohumu’nun fidesini de yine toprakla buluşturdu. Bu projeyle; Dolma Biber, Kıl Biber, Kapya Biber, Köy Biberi, Acı yediveren biber, Acı sarı top biber, Sarı Kapya, Kırmızı acı kapya, Salçalık Domates, Köy Domatesi, Ayaş Domatesi, Pembe Domates, Turuncu domates, Mor domates, Siyah domates, Kırım domatesi, Osmanlı patlıcanı, Kavun, Karpuz, Kara Kabak, Beyaz Kabak, Su Kabağı, Bal Kabağı, Lif kabağı, Atalık mısır, Salatalık, Pırasa, Kırmızı lahana, Beyaz lahana, Fasulye, Kudret narı, Kavılca Buğdayı ve Siyez Buğdayı fideleri ekildi. 

BU TOHUMLAR ATALARIMIZIN BİZE KIYMETLİ BİR EMANET
Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Karatay Ata Tohum Projesi ile Türk tarımının yerli ve milli tohum ile güçlenmesine katkı sağlama amacı taşıdıklarına vurgu yaptı. 


Başkan Hasan Kılca şunları söyledi; “Konyamız, tarımda ülkemizin en önemli üretim merkezlerinin başında yer alıyor. Tarih boyunca da çiftçimizin alın teriyle işlediği mahsuller, Anadolu coğrafyasının medeniyet değerleriyle bereketlenip nice sofralara ulaştı. İlçemiz de bu konuda hem şanslı hem de bereketli bir belde. Bilindiği gibi Hayıroğlu Mahallemizdeki Boncuklu Höyük kazı alanında yapılan çalışmalar sonucunda, tarımın Avrupa’ya Anadolu’dan gittiğine dair buluntular ortaya çıkarıldı. Bu kanıt, kadim şehrimizin tarih boyunca tüm dünyadaki tarımsal faaliyetlere yön veren önemli bir merkez olduğunu bizlere bir kez daha göstermektedir. Karatay Belediyesi olarak mirasçısı olduğumuz bu aziz topraklara minnet ve vefa duygusuyla sürdürdüğümüz ‘Karatay Ata Tohum’ projemizle besin değerleri kaybolmamış ve doğallığını yitirmemiş tohumları koruyup çoğaltarak gelecek nesillerimize ulaştırmayı amaç edindik. Projemiz kapsamında on binlerce vatandaşımıza ata tohumunu ücretsiz bir şekilde hediye ettik. Yine söz konusu projeyle bu tohumlarımızdan ürettiğimiz fidelerimizi ilçemiz sınırları içerisinde Saracoğlu Mahallemizde 300 bin metrekarelik alanda toprakla buluşturduk. Bu tohumlar bize atalarımızın bize birer kıymetli emaneti. GDO’suyla oynanmamış, yerli ve milli olan bu tohumları gelecek nesillere aktarmak için çabalıyoruz. Projemizin yarınlarımıza güzellik, şehrimize ve tarıma değer katacağına yürekten inanıyoruz” ifadelerini kullandı. (Yunus Köroğlu)

 

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 2
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English