Son Dakika Haberler

Süper Lig'de büyük gün: Konyaspor'un 1 puana ihtiyacı var! İşte şampiyon ve küme düşme senaryoları...

Eklenme Tarihi: 26.05.2024 - 09:57 , Son Güncellenme: 26.05.2024- 10:28

Süper Lig'de 2023-2024 sezonunu bitimine sadece 1 hafta kaldı. Şampiyonluk yarışında derbide Fenerbahçe'nin Galatasaray'ı yenmesiyle hesaplar son haftaya kaldı. Şampiyonun belli olacağı son hafta aynı zamanda ligden düşen son takımı da belirleyecek. Galatasaray'la karşılaşacak Konyaspor, Gaziantep FK, Ankaragücü ve Hatayspor küme düşme riskiyle karşı karşıya. Aynı saatte oynanacak maçlarda Fenerbahçe'nin kulağı Konyaspor-Galatasaray maçında olacak. İşte şampiyonluk ve küme düşme hattındaki olasılıklar...

Süper Lig’de büyük gün: Konyaspor’un 1 puana ihtiyacı var! İşte şampiyon ve küme düşme senaryoları...

Süper Lig'in finali için geri sayım başladı. Galatasaray deplasmanda küme düşme hattındaki Konyaspor ile karşılaşacak.

 

Konyaspor - Galatasaray

Lider Galatasaray, Trendyol Süper Lig'in 38. ve son haftasında Konyaspor'a konuk olacak.

Konya Büyükşehir Stadı'ndaki karşılaşma saat 19.00'da başlayacak. Müsabakayı hakem Tugay Kaan Numanoğlu yönetecek.

Haftaya en yakın takipçisi Fenerbahçe'nin 3 puan önünde giren lider Galatasaray, ligin geride kalan 37 maçlık bölümünde 32 galibiyet, 3 beraberlik ve 2 mağlubiyet yaşayarak 99 puan topladı. Sarı-kırmızılılar, Konya deplasmanında 1 puan alırsa şampiyonluğunu ilan edecek.

 

Yeşil-beyazlılar, karşılaşmada 1 puan alırsa ligde kalacak

Puan cetvelinde 15. sırada bulunan Konyaspor ise 9 galibiyet, 14 beraberlik ve 14 mağlubiyetle 41 puana ulaştı. Yeşil-beyazlılar, karşılaşmada 1 puan alırsa ligde kalacak.

 

Muhtemel 11'ler

Konyaspor 11'ler: Slowik, Uğurcan, Adil, Hadebe, Guilherme, Soner, N'Zonzi, Ndao, Oğulcan, Ethemi, Çikalleshi

Galatasaray 11'ler: Muslera, Kaan, Nelsson, Abdülkerim, Köhn, Torreira, Kerem Demirbay, Barış Alper, Mertens, Kerem Aktürkoğlu, Icardi

 

Fenerbahçe ise evinde küme düşmesi kesinleşen İstanbulspor'u konuk edecek.Galatasaray'a şampiyonluk için 1 puan yetecek.Sarı kırmızılı ekip Konya deplasmanında beraberlik ya da galibiyet alması halinde şampiyon olacak.

 

Ligde Konyaspor'la deplasmanda oynadığı son 3 maçı kaybeden Galatasaray'ın yenilmesi durumunda ise Fenerbahçe, İstanbulspor'u mağlup etmesi halinde şampiyon olacak.

 

Son haftaya 41 puanla 15. sırada giren Konyaspor'a ise kümede kalması için 1 puan gerekli. Yeşil beyazlı takıma ligde kalmak için Galatasaray maçında beraberlik yeterli olacak.

 

KÜME DÜŞME HATTINDAKİ OLASILIKLAR

İstanbulspor, Pendikspor ve Karagümrük'ün ardından Süper Lig'den düşen 4. ve son takım da belli olacak. Hatayspor, Ankaragücü, Konyaspor ve Gaziantep FK'nın düşme ihtimali bulunuyor.

Gaziantep FK, Pendikspor'la deplasmanda karşılaşacak. Hatayspor kendi evine Çaykur Rizespor'u ağırlayacak. Ankaragücü ise Trabzonspor deplasmanına çıkacak.

Gaziantep FK ve Konyaspor maçlarından 1'er puan alırlarsa diğer maçlara bakmadan kümede kalacak.

Hatayspor, kazandıktan sonra Ankaragücü'nün puan kaybetmesini veya Konyaspor'un yenilmesini bekleyecek.

Ankaragücü'nün kümede kalması için Hatayspor'un puan kaybetmesi ya da Trabzonspor'u deplasmanda yenmesi gerekiyor.

 

4'LÜ AVERAJ DURUMU

Ligde Gaziantep FK, Konyaspor, Ankaragücü ve Hatayspor'un 41 puanda buluşma ihtimali bulunuyor. Bu durumda Gaziantep FK küme düşüyor.

 

4'LÜ AVERAJDA EN ÇOK PUAN TOPLAYANLAR

KONYASPOR
11 PUAN

HATAYSPOR
9 PUAN

ANKARAGÜCÜ
8 PUAN

GAZİANTEP FK
3 PUAN


Kaynak: Haber Merkezi

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 1
  • 1
  • 4
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün
  • Kalp

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”